Hoe de Photoshop-achtergrondwisser te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Photoshop-achtergrondwisser te gebruiken
Hoe de Photoshop-achtergrondwisser te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Open afbeeldingen om te bewerken > selecteer Verplaats gereedschap > sleep afbeelding met achtergrond om te verwijderen in positie > schaal om te passen.
  • Selecteer vervolgens de laag om te bewerken > selecteer Erase Background Tool > wis de achtergrond handmatig uit de afbeelding.
  • Tips: zoom in en gebruik kleinere penselen voor fijnere aanpassingen. Resample kleur telkens wanneer de muis wordt losgelaten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het gereedschap Achtergrondwisser gebruikt om de achtergrond van een afbeelding in Adobe Photoshop te verwijderen.

Een achtergrond wissen met het gereedschap Achtergrondwisser

Image
Image

Om dit project te starten, openden we een afbeelding van de jets en nog een opname uit het raam van een vlucht waarin we zaten. Het is de bedoeling dat het lijkt alsof er straaljagers langs ons raam vliegen.

Om te beginnen hebben we de jets-afbeelding geopend, de Move Tool geselecteerd en de jets-afbeelding naar onze stoel bij het raam gesleept. Vervolgens hebben we de jets verkleind zodat ze in de linkerbovenhoek van de afbeelding passen.

We hebben toen de Jets-laag geselecteerd en deze instellingen gebruikt voor het gereedschap Achtergrond wissen. (Als u het niet kunt vinden, drukt u op de toets E.):

  • Borstelgrootte: 160 pixels
  • Hardheid: 0
  • Sample Once optie is gekozen
  • Limiet: Aaneengesloten
  • Tolerantie: 47%
  • Voorgrondkleur beveiligd.

Vanaf daar was het een kwestie van de blauwe lucht wissen. We hebben ook ingezoomd op de vlakken en de penseelgrootte verkleind om in de kleine ruimtes te komen. Houd er rekening mee dat elke keer dat u de muis loslaat, u de te verwijderen kleur opnieuw moet samplen. Bovendien is het vizier je beste vriend. We hebben het langs de randen van de jets geleid om de randen scherp te houden.

Het kan wat tijd kosten om te experimenteren met de opties voor het achtergrondgummetje voordat je deze resultaten snel kunt bereiken, maar met een beetje oefening zijn we er zeker van dat je de kracht van deze geweldige tool zult gaan zien.

De opties van het achtergrondgummetje uitgelegd

Image
Image

Wanneer u het gereedschap Achtergrondgum selecteert, veranderen de opties. Laten we ze eens bekijken:

  • Brush: Stel hier de opties Penseelgrootte, Hardheid en Afstand in. probeer de hardheid rond de 0 te houden voor een mooi gevederde rand. Smashing Magazine heeft een uitstekend artikel waarin de instellingen van het penseel worden uitgelegd.
  • Voorbeeldopties: De drie pipetten doen verschillende dingen. De eerste is Continuous Sampling Dat betekent dat elke kleur onder het dradenkruis in het penseel transparant wordt. Sample Once samplet een kleur waarop u klikt en verwijdert alleen die kleur totdat u de muis loslaat. Sample Background Swatch maakt elke kleur die u op de achtergrondkleur klikt en, terwijl u schildert, wordt alleen die kleur verwijderd.
  • The Limits heeft drie keuzes in de vervolgkeuzelijst. De eerste is Discontiguous, wat betekent dat het penseel alle kleuren die het penseel vindt, zal wissen. Contiguous is geweldig voor fijne details omdat het de gesamplede kleur zal verwijderen, maar alle kleuren die niet overeenkomen, worden genegeerd. Dit is ideaal voor haar. Find Edges stopt de kleurverwijdering aan de randen van een monstergebied. Nogmaals, dit is geweldig voor fijn detailwerk.
  • Tolerantie: Dit is standaard een waarde van 30. Wat het betekent is hoe hoger de tolerantie, hoe meer van de omringende tinten en kleuren zullen worden verwijderd.
  • Bescherm de voorgrond Kleur: Als je naar de bovenstaande afbeelding kijkt, zul je zien dat de jets een beetje blauw hebben en we willen niet per ongeluk dat blauw hebben VERWIJDERD. Om dit te doen, dubbelklik op de voorgrondkleur en proef een kleur die u wilt beschermen.

Wat is het gereedschap Achtergrondwisser?

The Background Eraser Tool in Photoshop is een uiterst handig hulpmiddel. De pro's gebruiken het om fijne details, zoals haar, op foto's te isoleren, maar het kan ook voor meer algemene doeleinden worden gebruikt. Toch zijn er een aantal dingen die je moet weten voordat je vrolijk achtergronden gaat wissen.

  • Het is een "destructief" bewerkingshulpmiddel. De wijzigingen die u aanbrengt, worden toegepast op de originele afbeelding, zelfs als het een slim object is, en als een achtergrond eenmaal verdwenen is… is deze ook verdwenen. Werk altijd met een kopie van de originele afbeelding of dupliceer de achtergrondlaag en werk aan de duplicaat.
  • Probeer de achtergrond van de afbeelding zo dicht mogelijk bij een effen kleur te wissen. Dit gereedschap is een penseel en het zal kleurmonsters nemen binnen de penseelgrenzen.
  • Maak kennis met het groter of kleiner maken van een penseel om grote en zeer kleine gebieden te "overschilderen". Het toetsenbordcommando voor een groter penseel is de ] toets en voor een kleiner penseel drukt u op de [toets.
  • Als u een fout maakt, drukt u op Command/Ctrl-Z om het deelvenster Historie ongedaan te maken of te openen - Window >Geschiedenis - om terug te gaan in de tijd. Als je het echt verprutst, verwijder dan de gekopieerde laag en begin opnieuw.

Aanbevolen: