Hoe maak je een Minecraft-server

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een Minecraft-server
Hoe maak je een Minecraft-server
Anonim

Het opzetten van je eigen server om Minecraft te spelen kost wat tijd, maar het is de moeite waard om in een veilige omgeving met je vrienden te spelen. Lees verder om te leren hoe u een Minecraft-server maakt voor Mac, Windows en Linux.

Wat je nodig hebt

  • De Minecraft-serversoftware.
  • Een desktopcomputer of een high-end laptop.
  • Een bekabelde Ethernet-verbinding.
  • Een webhost.

Hoe een Minecraft-server te hosten

Afhankelijk van de mogelijkheden van je computer, kun je wel of niet een server hosten en Minecraft spelen op hetzelfde apparaat. Het wordt aanbevolen om een externe hostingservice voor uw server te gebruiken. Het officiële Minecraft-forum heeft een lijst met gratis en premium hostingservices. Sommige, zoals Server.pro, laten je gratis een Minecraft-server maken, maar de meeste webhostingbedrijven rekenen een maandelijks bedrag.

Het hosten van uw eigen server kan uw computer openstellen voor aanvallen van buitenaf. Het gebruik van een premium hostingprovider helpt u dergelijke risico's te vermijden.

Poort doorsturen instellen

Als je van plan bent om met vrienden op een lokaal netwerk te spelen, kun je deze sectie negeren; voor de rest van de wereld om toegang te krijgen tot uw server, moet u echter port forwarding op uw router inschakelen. Aangezien elke router anders is, raadpleegt u de handleiding van uw router voor meer specifieke richtlijnen voor het instellen van port forwarding. Desalniettemin kunt u dezelfde stappen volgen, ongeacht welk besturingssysteem u gebruikt.

Door port forwarding in te stellen, wordt uw netwerk geopend voor externe beveiligingsrisico's.

  1. Bezoek de startpagina van uw router door uw standaard gateway-IP-adres in de zoekbalk van een webbrowser in te voeren. Zie Hoe u uw standaard gateway-IP-adres kunt vinden.
  2. Je wordt gevraagd een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Raadpleeg de handleiding van uw router of zoek uw router op op PortForward.com om de standaard gebruikersnaam en wachtwoord te vinden. Deze informatie is mogelijk ook te vinden op de router zelf.
  3. Nadat uw router opnieuw is opgestart, zoekt u de sectie Port Forwarding op de startpagina van uw router. Het kan zijn onder geavanceerde instellingen. Raadpleeg indien nodig de handleiding van de router voor hulp.
  4. Vanaf hier kunt u regels instellen voor port forward. Afhankelijk van uw router moet u mogelijk een knop selecteren met de tekst Add of iets dergelijks om door te gaan. Noem de regel "Minecraft."

  5. Voer in de twee poortvelden de standaard Minecraft-serverpoort in: 25565.
  6. Voer het statische IP-adres van uw computer in het IP of Address veld in.
  7. Selecteer zowel de TCP als UDP protocollen. Mogelijk ziet u een vervolgkeuzemenu of vakjes die u kunt aanvinken.

    Image
    Image
  8. Klik op Opslaan of Toepassen.
  9. Nadat je router opnieuw is opgestart, zou je server toegankelijk moeten zijn voor spelers over de hele wereld.

Hoe maak je een Minecraft-server voor Windows

De screenshots en instructies hieronder verwijzen naar Windows 10. Andere versies van Windows hebben andere interfaces, maar de stappen voor het instellen van de server zijn hetzelfde:

  1. Download en installeer de nieuwste versie van Java.
  2. Download de Minecraft-serversoftware. Het bestand heeft de extensie.jar.

  3. Maak een nieuwe map op uw bureaublad of waar u maar wilt en noem deze " minecraft_server." Sleep het. jar-bestand erin.
  4. Dubbelklik op het. jar-bestand. De server zou moeten opstarten, maar u krijgt een foutmelding. Sluit het servervenster als het niet automatisch sluit.
  5. Sommige configuratiebestanden zijn in uw map verschenen. Open het bestand met de naam eula.txt. Als u wordt gevraagd met welk programma u het wilt openen, kiest u uw teksteditor, zoals Kladblok.
  6. Zoek in de editor de regel eula=false en vervang deze door eula=true, sla het bestand op en sluit het.

    Image
    Image

    Deze stap voorkomt dat de server automatisch sluit. Als u een foutmelding krijgt, kunt u uw server nog steeds als beheerder uitvoeren. Klik met de rechtermuisknop op het. jar-bestand en selecteer Als administrator uitvoeren.

  7. Dubbelklik nogmaals op het serverbestand. Deze keer zou uw server succesvol moeten opstarten en verschijnen er meer bestanden in de map. Wanneer u een bericht "Klaar" ziet in het servervenster, typt u " stop" in het tekstvak en drukt u op Enter De server moet sluiten.

    Image
    Image
  8. Je kunt nu technisch gezien je server draaien, maar je moet de standaard geheugeninstellingen aanpassen en een startbestand maken als je van plan bent om met anderen te spelen. Maak hiervoor een nieuw.txt-bestand in Kladblok door File > New te selecteren. Typ het volgende:

    java -Xmx3G -Xms1G -jar server.jar

  9. Ga naar File > Save As en noem het bestand " run.bat. "
  10. Selecteer Opslaan als type en selecteer vervolgens Alle bestanden.
  11. Kies uw minecraft_server-map voor de locatie en selecteer Opslaan. Wanneer u uw server wilt starten, dubbelklikt u gewoon op het run.bat-bestand dat u hebt gemaakt.
  12. Je kunt nu andere Minecraft-spelers uitnodigen om lid te worden van je server. Ze moeten alleen je openbare IP-adres weten, of je lokale IP-adres als je op hetzelfde netwerk speelt.
  13. Om te controleren of uw server toegankelijk is, voert u uw openbare IP-adres in de Minecraft Server Status Checker in. Uw server is alleen openbaar beschikbaar als u eerder port forwarding heeft ingesteld. Om uw openbare IP-adres op te zoeken, voert u eenvoudig "mijn IP-adres" in Google in.

Hoe een Minecraft-server voor Mac in te stellen

Om een Minecraft-server op een Mac te kunnen draaien, moet je macOS 10.8 of hoger hebben. Ga naar Apple Support om uw besturingssysteem te upgraden.

  1. Ga vanuit het Apple-menu naar Systeemvoorkeuren en zoek naar het Java-pictogram. Open het om het Java Configuratiescherm te starten.
  2. Klik op het tabblad Update en selecteer vervolgens Update Now.
  3. Wanneer het installatievenster verschijnt, selecteert u Install Update > Install and Relaunch.
  4. Download de Minecraft-serversoftware.
  5. Maak een nieuwe map met de naam " minecraft_server" en sleep het serversoftwarebestand erin.
  6. Open een nieuw.txt-document door naar de map Applications te gaan en te dubbelklikken op het pictogram TextEdit.
  7. Eenmaal in Teksteditor, selecteer Format > Maak platte tekst > OK.
  8. Typ het volgende in het document:

    !/bin/bash

    cd "$(dirname "$0")"

    exec java -Xms1G -Xmx1G -jar {server bestandsnaam} nogui

    Vervang gewoon {serverbestandsnaam} door de naam van het serverbestand.

  9. Sla het bestand op in de map met het.jar-bestand van uw server en noem het " start.command."
  10. Open de Mac-terminal door naar Applications > Utilities te gaan en dubbelklik vervolgens op de Terminalapplicatie.
  11. Typ in het terminalvenster " chmod a+x" (zonder de aanhalingstekens) gevolgd door een enkele spatie en druk vervolgens op Enter.
  12. Sleep het start.command-bestand dat u hebt gemaakt en zet het neer in het terminalvenster en druk vervolgens nogmaals op Enter.
  13. Nu kunt u het start.command-bestand openen om de server uit te voeren. Wanneer u dubbelklikt op het bestand, wordt een nieuw venster geopend en ziet u mogelijk enkele foutmeldingen. Maak je geen zorgen over hen; de server zou nu klaar moeten zijn om Minecraft te spelen.
  14. Nodig anderen uit om lid te worden van uw server door uw openbare of lokale IP-adres te delen. Voer uw openbare IP-adres in de Minecraft Server Status Checker in om te bevestigen dat het toegankelijk is voor de buitenwereld. Vind uw openbare IP-adres door "mijn IP-adres" in te voeren in Google.

Hoe een Minecraft-server op Linux in te stellen

Het is mogelijk om een Minecraft-server te maken met elke Linux-distributie. De onderstaande stappen zijn voor het bouwen van een Minecraft-server voor Ubuntu 16.04. Het instellen gebeurt volledig via de opdrachtterminal.

Omdat je zoveel mogelijk vrije RAM wilt, moet je een externe hostingservice gebruiken om je server te laten draaien. Maak een account aan bij een van de services die worden vermeld op het Minecraft-forum voordat u begint met het bouwen van uw server.

  1. Maak via SSH verbinding met uw hostingservice door het volgende in uw opdrachtterminal in te voeren:

    ssh gebruikersnaam@ipaddress

    Vervang "ipaddress" door het IP-adres van je host en gebruikersnaam door je gebruikersnaam. Mogelijk wordt u gevraagd uw wachtwoord voor uw hostingservice in te voeren. Volg de aanwijzingen om het proces te voltooien.

  2. Installeer Java door het volgende in de opdrachtterminal in te voeren:

    sudo apt-get update

    sudo apt-get install default-jdk

    Voer desgevraagd Y in wanneer u wordt gevraagd om de installatie te autoriseren.

  3. Installeer Screen om je server draaiende te houden wanneer je niet verbonden bent. Voer in:

    sudo apt-get install screen

  4. Maak een map voor uw serverbestanden en open deze door het volgende in te voeren:

    mkdir minecraft

    cd minecraft

  5. Installeer wget. Voer in:

    sudo apt-get install wget

  6. Download de Minecraft-serverbestanden met de opdracht wget. Voer in:

    wget -O minecraft_server.jar

    Raadpleeg de Minecraft-downloadpagina om te controleren of de bovenstaande URL up-to-date is.

  7. Accepteer de licentieovereenkomst voor eindgebruikers met deze opdracht:

    echo "eula=true" > eula.txt

  8. Voer Screen uit door het volgende in te voeren:

    screen -S "Minecraft-server 1"

  9. Start je server met het volgende commando:

    java -Xmx512M -Xms512M -jar minecraft_server.jar nogui

    Voel je vrij om de - Xmx en - Xms instellingen aan te passen om meer geheugen toe te wijzen aan de server als je host dit toestaat.

  10. U kunt bevestigen dat uw server toegankelijk is door het IP-adres in te voeren in de Minecraft Server Status Checker.

Hoe u verbinding kunt maken met uw Minecraft-server

Als je je eigen Minecraft-server host, moet het servervenster open blijven zodat anderen er toegang toe hebben.

  1. Open Minecraft en log in op je Minecraft-account.
  2. Selecteer Multiplayer in het Minecraft-menu.
  3. Selecteer Add Server rechtsonder in het scherm.
  4. Geef je server een naam.

    Onthoud dat de hele wereld het kan zien, dus gebruik geen vulgaire of aanstootgevende taal.

  5. Voer het IP-adres van uw host in het vak Serveradres in. Als u de server host, voert u uw privé-IP-adres in, dat anders is dan uw openbare IP-adres.
  6. Selecteer Klaar onderaan het venster.
  7. Selecteer de naam van uw server wanneer deze bovenaan het scherm verschijnt en selecteer vervolgens Join Server.
  8. Ervan uitgaande dat je je router goed hebt voorbereid, kunnen spelers van over de hele wereld nu verbinding maken met je server.

    Mogelijk moet u de firewall van uw computer uitschakelen voordat anderen lokaal verbinding kunnen maken met uw server; dit kan uw computer echter kwetsbaar maken voor aanvallen van buitenaf, dus deel uw privé-IP-adres alleen met personen die u vertrouwt.

FAQ

    Hoe maak ik een aangepaste Minecraft-server?

    Het opzetten van een aangepaste Minecraft-server omvat de meeste van dezelfde stappen als hierboven, met één uitzondering. Je installeert ook Minecraft Forge, dat je toegang geeft tot mods. Zodra je Forge en je server hebt ingesteld, kun je Minecraft-mods downloaden om de werking van het spel te veranderen.

    Hoe word ik lid van een Minecraft-server?

    Anderen kunnen lid worden van uw server (of u kunt lid worden van die van iemand anders) door Minecraft te openen en te navigeren naar Multiplayer > Direct Connect en voer het openbare IP-adres in dat aan de server is gekoppeld. Als alternatief kunnen spelers op uw Wi-Fi-netwerk gewoon uw privé-IP-adres invoeren.

    Hoe maak ik een zadel in Minecraft?

    Het zadel, waarmee je op je getemde dieren en skeletten kunt rijden, is alleen beschikbaar door in kisten over je hele wereld te kijken; je kunt geen zadel maken in Minecraft. In een creatieve wereld kun je echter het opdrachtblok in Minecraft gebruiken om een zadel te krijgen door de chatbox te openen en /give @[gebruikersnaam] zadel 1 of te typen /geef @[gebruikersnaam] zadel 1 0

Aanbevolen: