Muziek toevoegen aan je Movie Maker-video

Inhoudsopgave:

Muziek toevoegen aan je Movie Maker-video
Muziek toevoegen aan je Movie Maker-video
Anonim

Muziek maakt een fotomontage of een video zonder geluid een stuk interessanter. Met Movie Maker kun je eenvoudig nummers uit je persoonlijke bibliotheek toevoegen aan elke video.

Importeer muziek uit je bibliotheek

Image
Image

Houd bij het kiezen van een te gebruiken nummer rekening met de sfeer die je voor je video wilt instellen en denk ook na over wie het uiteindelijke product gaat zien. Als de video alleen bedoeld is om thuis en persoonlijk te bekijken, kun je gerust elke gewenste muziek gebruiken.

Als je je film openbaar wilt delen of er op een of andere manier geld mee wilt verdienen, gebruik dan alleen muziek waarop je auteursrecht hebt.

Om een nummer in Movie Maker te importeren, kies Import audio of music in het Capture Video menu. Blader vanaf hier door uw muziekbestanden om de melodie te vinden die u zoekt. Klik op Import om het geselecteerde nummer in uw Movie Maker-project te plaatsen.

Muziek toevoegen aan de tijdlijn

Image
Image

Bij het bewerken van een video kun je met Movie Maker kiezen tussen Storyboard-weergave en Tijdlijnweergave. Met de Storyboard-weergave ziet u slechts een stilstaand beeld van elke foto of videoclip. De tijdlijnweergave verdeelt de clips in drie tracks, één voor video, één voor audio en één voor titels.

Als u muziek of andere audio aan uw video toevoegt, schakelt u over van de storyboardweergave naar de tijdlijnweergave door op het Tijdlijn weergeven pictogram boven de bewerkte film te klikken. Dit verandert de bewerkingsinstellingen zodat je een audiotrack aan je video kunt toevoegen.

Sleep het nummerpictogram naar de audiotrack en zet het neer waar je wilt dat het begint te spelen. Nadat een nummer in de tijdlijn staat, is het gemakkelijk om te bewegen en het startpunt te wijzigen.

Bewerk de audiotrack

Image
Image

Als het nummer dat je hebt gekozen langer is dan je video, knip dan het begin of einde bij tot de lengte goed is. Plaats uw muis aan beide uiteinden van het nummer en sleep de markering naar de plek waar u het nummer wilt laten beginnen of stoppen met spelen.

Voeg een Audio Fade In en Fade Out toe

Image
Image

Bij het trimmen van een nummer zodat het in een video past, krijg je vaak een abrupt begin en einde dat ruw kan zijn voor de oren. Je kunt het geluid zachter maken door de muziek zachtjes in en uit te faden.

Open het Clip menu bovenaan het scherm en selecteer Audio. Selecteer vanaf daar Fade In en Fade Out om deze effecten aan je video toe te voegen.

Afwerking

Image
Image

Nu je fotomontage klaar is en op muziek is gezet, kun je deze exporteren om te delen met familie en vrienden. Het Finish Movie menu geeft je opties voor het opslaan van je film op dvd, camera, computer of het web.

Aanbevolen: