Bewerk cellen met de F2-functietoets in Excel

Inhoudsopgave:

Bewerk cellen met de F2-functietoets in Excel
Bewerk cellen met de F2-functietoets in Excel
Anonim

Met de functietoets F2 kunt u snel en gemakkelijk de gegevens van een cel bewerken door de bewerkingsmodus van Excel te activeren en het invoegpunt aan het einde van de bestaande inhoud van de actieve cel te plaatsen. Hier ziet u hoe u de F2-toets kunt gebruiken om cellen te bewerken.

Voorbeeld: F2-toets gebruiken om de inhoud van een cel te bewerken

Dit voorbeeld behandelt hoe u een formule in Excel kunt bewerken

Als de optie om rechtstreeks in cellen bewerken toe te staan is uitgeschakeld, zal het indrukken van de F2-toets Excel nog steeds in de bewerkingsmodus zetten, maar het invoegpunt wordt verplaatst naar de formulebalk boven het werkblad om de cel te bewerken inhoud.

  1. Voer 4 in in cel D1, 5 in cel D2 , en 6 in cel D3.

    Image
    Image
  2. Selecteer cel E1 om het de actieve cel te maken.

    Image
    Image
  3. Voer de volgende formule in cel E1 in

    =D1 + D2

    Image
    Image
  4. Druk op de Enter toets op het toetsenbord om de formule te voltooien. Het antwoord 9 zou in cel E1 moeten verschijnen.

    Image
    Image
  5. Selecteer cel E1 om er weer de actieve cel van te maken.
  6. Druk op de F2 toets op het toetsenbord.
  7. Excel gaat naar bewerkmodus en het invoegpunt wordt aan het einde van de huidige formule geplaatst. Dit is hetzelfde als dubbelklikken op de cel met de muis.

    Image
    Image
  8. Wijzig de formule door + D3 toe te voegen aan het einde ervan.

    Image
    Image
  9. Druk op de Enter-toets op het toetsenbord om de formule te voltooien en de bewerkingsmodus te verlaten. Het nieuwe totaal voor de formule (15) moet verschijnen in cel E1.

    Image
    Image

U kunt zien wanneer Excel in de bewerkingsmodus staat door in de linkerbenedenhoek van het venster te kijken. Het woord Bewerken verschijnt in de statusbalk wanneer de bewerkingsmodus is geactiveerd.

Image
Image

Bewerkmodus stelt u in staat de tekstcursor binnen de formule te verplaatsen met behulp van de rechter- en linkerpijltjestoetsen.

Als u opnieuw op F2 drukt, gaat de formule naar de modus Enter. In de Enter-modus kunt u de pijltoetsen gebruiken om cellen te selecteren in plaats van de tekstcursor te verplaatsen.

Als u merkt dat wanneer u op de toets F2 drukt, het audiovolume van de computer wordt verhoogd in plaats van de cel actief te maken, moet u mogelijk deingedrukt houden Fn- toets, die zich in de linkerbenedenhoek van het toetsenbord bevindt, net rechts van de Ctrl-toets, terwijl u op de F2- toets drukt.

Aanbevolen: