Hoe gegevens in geselecteerde cellen te tellen met de AANTAL.ALS-functie van Excel

Inhoudsopgave:

Hoe gegevens in geselecteerde cellen te tellen met de AANTAL.ALS-functie van Excel
Hoe gegevens in geselecteerde cellen te tellen met de AANTAL.ALS-functie van Excel
Anonim

Wat te weten

  • Syntaxis: "=AANTAL. ALS([bereik], [criteria]) " waarbij bereik=groep cellen en criteria=waarde met bereikgegevens.
  • Set-up: Voer voorbeeldgegevens in > selecteer cel > Formulas tab > More Functions > Statistical> AANTAL. ALS.
  • Markeer bereik: plaats de cursor in het tekstvak Bereik in het dialoogvenster Functieargumenten > selecteer cellen.

Dit artikel legt uit hoe je de AANTAL. ALS-functie gebruikt in geselecteerde cellen in Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007, Excel voor Microsoft 365, Excel Online, voor Mac, iPad, iPhone en Android.

Excel AANTAL. ALS Functiesyntaxis

In Excel verwijst de syntaxis van een functie naar de lay-out van de functie en omvat de naam, haakjes en argumenten van de functie. De syntaxis voor de AANTAL. ALS-functie is:

=AANTAL. ALS(Bereik, Criteria)

Image
Image

De argumenten van de functie vertellen de functie op welke voorwaarde wordt getest en welk gegevensbereik moet worden geteld wanneer aan de voorwaarde wordt voldaan.

  • Bereik: De groep cellen waarin de functie moet zoeken.
  • Criteria: de waarde vergeleken met de gegevens in de cellen Bereik. Als er een overeenkomst wordt gevonden, wordt de cel in het bereik geteld. Werkelijke gegevens of de celverwijzing naar de gegevens kunnen voor dit argument worden ingevoerd.

Voer de voorbeeldgegevens in

Volg de stappen in dit artikel om de AANTAL. ALS-functie te maken en te gebruiken. In dit voorbeeld telt de AANTAL. ALS-functie het aantal verkopers met meer dan 250 bestellingen.

Image
Image

De eerste stap om de AANTAL. ALS-functie in Excel te gebruiken, is het invoeren van de gegevens. Voer de gegevens in de cellen C1 tot E11 van een Excel-werkblad in, zoals weergegeven in de afbeelding hierboven. De AANTAL. ALS-functie en de zoekcriteria (meer dan 250 bestellingen) worden toegevoegd aan rij 12 onder de gegevens.

De instructiehandleiding bevat geen opmaakstappen voor het werkblad. Uw werkblad zal er anders uitzien dan het getoonde voorbeeld, maar de AANTAL. ALS-functie geeft u dezelfde resultaten.

Bouw de AANTAL. ALS-functie

Hoewel het mogelijk is om de AANTAL. ALS-functie in een cel in een werkblad te typen, is het gemakkelijker om de ingebouwde AANTAL. ALS-functie in Excel te gebruiken om de functie in te voeren.

  1. Selecteer cel E12 om er de actieve cel van te maken. Hier wordt de AANTAL. ALS-functie ingevoerd.
  2. Selecteer de Formules tab van het ribbon.

  3. Kies Meer functies > Statistisch.
  4. Selecteer AANTAL. ALS in de lijst om het dialoogvenster Functieargumenten te openen. In Excel voor Mac wordt de functiesamensteller geopend.

    Image
    Image

De gegevens die in de twee lege rijen in het dialoogvenster zijn ingevoerd, vormen de argumenten van de AANTAL. ALS-functie. Deze argumenten vertellen de functie op welke voorwaarde wordt getest en welke cellen moeten worden geteld als aan de voorwaarde is voldaan.

Markeer het bereikargument

Het Range-argument vertelt de AANTAL. ALS-functie welke groep cellen moet worden doorzocht bij het zoeken naar de opgegeven criteria.

  1. In het dialoogvenster Functieargumenten (of de Formula Builder als u op een Mac werkt), plaatst u de cursor in het tekstvak Bereik.
  2. Markeer de cellen E3 tot E9 op het werkblad om deze celverwijzingen in te voeren als het bereik waarin de functie moet zoeken.

Specificeer het criteriumargument

Het Criteria-argument vertelt AANTAL. ALS welke gegevens het moet vinden in het Range-argument. Hoewel werkelijke gegevens (zoals tekst of getallen zoals >250) voor dit argument kunnen worden ingevoerd, is het het beste om een celverwijzing in het dialoogvenster in te voeren (zoals D12) en de gegevens die u wilt matchen in die cel in het werkblad in te voeren.

  1. Plaats de cursor in het Criteria tekstvak.
  2. Selecteer cel D12 om die celverwijzing in te voeren. De functie zoekt in het bereik dat in de vorige stap is geselecteerd naar gegevens die overeenkomen met de gegevens die in deze cel zijn ingevoerd.
  3. Selecteer OK als je klaar bent. Selecteer op een Mac Done om de functie te voltooien.

Er verschijnt een antwoord van nul in cel E12 (de cel waarin de functie is ingevoerd) omdat er geen gegevens zijn toegevoegd aan het veld Criteria (cel D12).

=AANTAL. ALS(E3:E9, D12)

Voeg de zoekcriteria toe

De laatste stap in de tutorial is het toevoegen van de criteria waaraan de functie zal voldoen. In dit geval wordt het aantal verkoopvertegenwoordigers met meer dan 250 bestellingen voor het jaar geteld.

  1. Selecteer cel D12. Dit is de cel die in de functie wordt geïdentificeerd als de cel die het argument criteria bevat.
  2. Typ >250 en druk op Enter.

    Image
    Image
  3. Het cijfer 4 verschijnt in cel E12.

Aanbevolen: