Hoe de Cash-app op uw smartphone te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Cash-app op uw smartphone te gebruiken
Hoe de Cash-app op uw smartphone te gebruiken
Anonim

Cash App is de naam van een populaire mobiele betalingsservice waarmee je elektronisch geld kunt sturen naar vrienden en familie met alleen een smartphone. Cash App is gratis te gebruiken en accepteert debetkaarten, creditcards en Bitcoin. Hier leest u wat de Cash-app is, hoe u deze instelt en hoe u uw eerste betaling verzendt.

Wat is de Cash-app?

Cash App, voorheen bekend als Square Cash, is een peer-to-peer mobiele betalingsapp opgericht door het mobiele betalingsplatform Square in 2013. Met de Cash App kun je geld sturen naar iemand met alleen een telefoonnummer, e-mailadres of $Cashtag (een unieke Cash App ID).

Andere belangrijke dingen om te weten over de Cash-app:

  • Cash App is gratis te gebruiken voor het verzenden, ontvangen en overboeken van geld met een bankpas of bankrekening. Creditcardoverdrachten brengen 3% transactiekosten met zich mee.
  • Cash App ondersteunt momenteel geen internationale overboekingen (alleen binnenlandse overboekingen).
  • Overschrijvingen worden onmiddellijk verzonden en kunnen tegen betaling dezelfde dag op een binnenlandse bankrekening worden gestort, of binnen één tot drie dagen gratis.
  • Standaard kunt u binnen een periode van 7 dagen tot $ 250 verzenden en binnen een periode van 30 dagen tot $ 1.000 ontvangen. U kunt deze limieten echter verhogen.
  • Betalingen zijn direct en kunnen over het algemeen niet worden geannuleerd als je een fout maakt.
  • Cash-app is beschikbaar voor iPhone en Android.

Momenteel ondersteunt de Cash-app geen betalingen aan internationale ontvangers. Als u internationale betalingen moet verzenden, kunt u overwegen een andere betalingsdienst te gebruiken.

Hoe veilig is de Cash-app?

Volgens de Cash-app wordt alle informatie die u indient versleuteld en veilig naar hun servers verzonden, zowel via wifi-verbindingen als datadiensten.

Cash App is ook PCI Data Security Standard (PCI-DSS) Level 1 compatibel. PCI-DSS is een industriestandaard die is opgesteld door de Payment Card Industry Security Standards Council om ervoor te zorgen dat handelaren zich houden aan een hoog beveiligingsniveau bij het elektronisch verwerken van creditcards.

Hoewel Cash App-transacties gecodeerd zijn, kunt u ook overwegen om een VPN-app (virtual private network) te gebruiken wanneer u financiële diensten zoals Cash App gebruikt via openbare wifi.

Als je meer wilt weten over de beveiliging van de Cash-app, lees dan hoe het werkt op de pagina met het beveiligingsbeleid van Square.

Hoe u de Cash-app op uw smartphone kunt instellen

Als je klaar bent om Cash App eens te proberen, zijn hier de stapsgewijze instructies om de app op je smartphone in te stellen en je eerste betaling te verzenden. Deze instructies zijn van toepassing op zowel iPhone als Android.

  1. Om te beginnen moet je de Cash-app op je smartphone downloaden.

    Download voor:

  2. Als het de eerste keer is dat u de app gebruikt, wordt u gevraagd een telefoonnummer of e-maillogin-ID in te voeren. Kies hoe je verificatiecodes van Cash App het liefst wilt ontvangen. U ontvangt dan een code om uw account te verifiëren.
  3. Om de app te verifiëren, voert u de code in die u naar de Cash App is gestuurd.

    Image
    Image
  4. Na verificatie wordt u gevraagd een bank in te voeren met uw bankpas. U moet hier uw bankpasnummer invoeren (een creditcard werkt niet). U kunt deze stap ook overslaan en uw bankpas later toevoegen.
  5. Voer uw voor- en achternaam in zoals deze op uw bankpas staat.
  6. Kies een $Cashtag, uw unieke identificatiecode in de Cash-app, en deze kan ook worden gebruikt om door iemand betaald te worden. Een $Cashtag moet minimaal één letter en maximaal 20 tekens bevatten. Bijvoorbeeld $JohnSmith123.

    Image
    Image
  7. Je wordt gevraagd of je vrienden wilt uitnodigen om een Cash App-bonus van $ 5 te krijgen. Deze stap is strikt optioneel. U heeft de mogelijkheid om later een contactpersoon toe te voegen bij het uitvoeren van een betaling.

Bottom Line

Als je de Cash-app eenmaal op je smartphone hebt geïnstalleerd, is het heel eenvoudig om geld naar iemand te sturen. Je moet een betaalmethode hebben ingesteld (als je die nog niet hebt ingesteld) en je moet het telefoonnummer, e-mailadres of $Cashtag van de ontvanger hebben.

Voeg een betaalmethode toe aan de Cash-app

Als je nog geen betaalpas of ander type financieringsbron hebt ingesteld, moet je dit doen voordat je een betaling verzendt. Als u al een betaalpas heeft ingesteld, slaat u deze over en gaat u naar het volgende gedeelte.

  1. Om een betaalmethode in te stellen, opent u de Cash-app en klikt u op het bankgebouw-symbool onderaan het scherm.

    Merk op dat dit banksymbool verandert in een $-symbool, afhankelijk van of je geld beschikbaar hebt voor opname in je account.

  2. Op het volgende scherm heb je de mogelijkheid om een bankrekening (debetkaart), contant geld of Bitcoin in te stellen voor het doen van betalingen. Kies de financieringsbron die u wilt gebruiken en volg de instructies op het scherm.

    Image
    Image

Stuur een betaling met de Cash-app

Zodra je je financieringsbron hebt ingesteld, kun je beginnen met het verzenden van betalingen. Met een paar snelle tikken stuur je geld naar je vrienden en familie.

  1. Typ in het scherm Geld overmaken van de Cash App het bedrag dat u wilt verzenden en tik vervolgens op de knop Betalen onderaan.

    Tik op het $ symbool (in het midden) onderaan het scherm om naar het scherm Geld overmaken van de Cash App te gaan.

  2. Voer in het volgende scherm de naam van de ontvanger, $Cashtag, telefoonnummer of e-mailadres in. Om al uw vrienden te vinden, tikt u op Contacten inschakelen waarmee u Cash App toegang krijgt tot de contactenlijst van uw smartphone en kunt zien op welke van uw contacten de Cash App is geïnstalleerd.

    Zorg ervoor dat de ontvanger correct is. Als u geld naar de verkeerde persoon stuurt, kunt u uw geld mogelijk niet terugkrijgen!

  3. Als je meer dan één type betaalmethode hebt ingesteld (bijvoorbeeld een debetkaart EN een creditcard), moet je de financieringsbron specificeren voordat je beta alt. De vervolgkeuzelijst voor de financieringsbron bevindt zich bovenaan het scherm (hieronder geel omcirkeld).

    De vervolgkeuzelijst met financieringsbronnen is klein en gemakkelijk te missen. Zorg ervoor dat u de juiste financieringsbron selecteert voordat u op Betalen klikt. Zodra u op Betalen tikt, wordt uw betaling automatisch verzonden en kunt u deze niet meer annuleren.

  4. Om de overdracht te voltooien, tikt u op Betalen in de rechterbovenhoek van het scherm. Als dit is gelukt, ontvang je een bevestiging dat de betaling is verzonden.

    Image
    Image
  5. Nadat je de betaling hebt verzonden, wordt de ontvanger op de hoogte gebracht van de betaling.

De persoon naar wie je geld stuurt, moet ook de Cash-app op zijn smartphone hebben geïnstalleerd om een betaling te accepteren. Als je het niet zeker weet, neem dan contact op met de ontvanger voordat je geld verzendt.

Uitbetalen met de Cash-app

Als je geld hebt ontvangen van de Cash-app, kun je via de app geld laten uitbetalen met je bankrekening. Hier is hoe het te doen.

  1. Om uit te betalen, open je de Cash-app en tik je op het $-teken linksonder op het scherm om toegang te krijgen tot je beschikbare geld.
  2. Tik vervolgens op Uitbetalen. Tik in het volgende scherm opnieuw op Uitbetalen.
  3. Kies hoe u geld naar uw bank wilt overboeken. U kunt tegen betaling een Instant overboeking doen, of een Standard overboeking (één tot drie dagen).

    Image
    Image
  4. Selecteer een Amerikaanse bank om uw geld over te maken. Als uw bank niet in de lijst staat, kunt u ernaar zoeken.
  5. Log in bij de door u gekozen bank om de overboeking te voltooien.

    Image
    Image

Als je tweestapsverificatie hebt ingesteld bij je bank, kan dit de overboeking verstoren. Als u problemen ondervindt bij het storten van uw geld, neem dan contact op met uw bank of neem contact op met de hulp van Cash App.

Aanbevolen: