Hoe kosten voor dataroaming te vermijden

Inhoudsopgave:

Hoe kosten voor dataroaming te vermijden
Hoe kosten voor dataroaming te vermijden
Anonim

Bellen of datadiensten gebruiken buiten het dekkingsgebied van je mobiele provider kan erg duur worden. Smartphone-gebruikers moeten extra voorzichtig zijn tijdens het reizen: automatische gegevenssynchronisatie en apps van derden die op de achtergrond worden uitgevoerd, kunnen enorme kosten voor dataroaming opleveren. Volg de onderstaande stappen om te voorkomen dat dit jou overkomt.

Weet wanneer je aan het roamen bent

Image
Image

Houd er rekening mee dat dataroamingkosten van toepassing kunnen zijn, zelfs als je in het binnenland reist. Als je het land niet verlaat, denk je misschien dat je duidelijk bent over roamingkosten. In sommige gevallen kunnen er echter nog steeds roamingkosten in rekening worden gebracht; bijvoorbeeld U. S. providers kunnen roamingkosten in rekening brengen als je naar Alaska gaat en er geen zendmasten zijn.

Nog een voorbeeld: cruiseschepen gebruiken hun eigen mobiele antennes, dus uw mobiele provider kan tot $ 5 per minuut in rekening brengen voor spraak-/datagebruik aan boord.

Veel mobiele services bieden een dataroamingwaarschuwing die u waarschuwt wanneer uw apparaat aan het roamen is. Neem contact op met uw serviceprovider om na te gaan of meldingen standaard zijn ingeschakeld.

Bel uw provider

Contact opnemen met uw serviceprovider of het online onderzoeken van hun roamingbeleid is essentieel omdat de tarieven en het beleid variëren. U wilt ook bevestigen dat uw telefoon werkt op uw eindbestemming voordat u op reis gaat en dat uw abonnement de juiste functies heeft voor internationale roaming, indien van toepassing.

Omdat T-Mobile bijvoorbeeld de in de meeste landen gangbare GSM-technologie gebruikt, zal uw mobiele telefoon in het buitenland werken. U moet echter contact opnemen met T-Mobile om de add-on voor internationale roaming (die gratis is op hun service) te activeren.

Gegevensgebruiksnummers

Nu je de roamingtarieven en details van je serviceprovider hebt, moet je rekening houden met je behoeften aan spraak- en datagebruik voor deze reis.

  • Moet je bellen en gebeld worden?
  • Heeft u re altime GPS, internettoegang of andere gegevensdiensten op uw apparaat nodig?
  • Heb je toegang tot wifi-hotspots of internetcafés en kun je deze gebruiken in plaats van de mobiele dataservice van je telefoon?

Hoe u te werk gaat, hangt af van hoe u uw apparaat tijdens uw reis wilt gebruiken.

Roaming uitschakelen

Als je wilt bellen en gebeld wilt worden, maar geen datadiensten nodig hebt tijdens je reis, schakel dan dataroaming en datasynchronisatie uitop je apparaat. Hoewel de instellingen per telefoonmodel en besturingssysteem verschillen, zijn deze opties waarschijnlijk te vinden in uw algemene apparaat- of verbindingsinstellingen.

Synchronisatie uitschakelen

Houd er rekening mee dat zelfs als u dataroaming en gegevenssynchronisatie uitschakelt, apps van derden deze nog steeds kunnen inschakelen. U moet er zeker van zijn dat er geen apps zijn geïnstalleerd die uw instellingen voor dataroaming kunnen overschrijven.

Als je alleen maar wilt bellen/ontvangen en je niet helemaal zeker weet of je geen apps hebt die dataroaming weer zouden inschakelen, overweeg dan om je telefoon thuis te laten (uitgeschakeld) en het huren van een mobiele telefoon alleen voor uw reis of het huren van een andere simkaart voor uw mobiele telefoon.

Als u geen uitgaande gesprekken wilt voeren maar gewoon bereikbaar wilt zijn, volgt u de onderstaande stap om toegang te krijgen tot uw voicemail via Wi-Fi.

Vliegtuigmodus

Zet je telefoon in de vliegtuigmodus als je alleen wifi-toegang wilt. In de vliegtuigmodus worden de mobiele en dataradio uitgeschakeld, maar op de meeste apparaten kun je wifi aan laten staan. Dus als je draadloos internet hebt via de hotspot van een coffeeshop of hotel (zijn gratis wifi-hotspots veilig?), kun je nog steeds online gaan met je apparaat en de kosten voor dataroaming vermijden.

Virtuele telefoonfuncties in VoIP-software/-services en web-apps zoals Google Voice kunnen in dit geval een uitkomst zijn. Hiermee kunt u een telefoonnummer hebben dat kan worden doorgestuurd naar de voicemail en naar u kan worden verzonden als een geluidsbestand via e-mail die u kunt controleren via Wi-Fi.

Schakel roaming weer in indien nodig

Als je mobiele datatoegang nodig hebt (bijvoorbeeld voor GPS- of internettoegang buiten wifi-hotspots), schakel dataroaming dan alleen in wanneer je het gebruikt. U kunt uw apparaat in de vliegtuigmodus zetten en wanneer u gegevens moet downloaden, zet u uw telefoon terug naar de standaardwaarde. Het zou onder apparaatinstellingen moeten staan.

WiFi-toegang is misschien niet gratis in uw hotel, cruiseschip of andere locatie, maar de gebruikskosten zijn meestal lager dan de kosten voor dataroaming van mobiele telefoons. U kunt ook prepaid internationaal mobiel breedband overwegen.

Aanbevolen: