Hoe tol op Google Maps te vermijden

Inhoudsopgave:

Hoe tol op Google Maps te vermijden
Hoe tol op Google Maps te vermijden
Anonim

Wat te weten

  • Google Maps in een desktopbrowser: schakel het selectievakje in om tolgelden te vermijden in de instellingen voor routeopties.
  • Google Maps op mobiel: selecteer Tolwegen vermijden in route-opties.
  • Tol permanent vermijden in de Google Maps-app: Navigatie-instellingen openen in uw profielinstellingen en de optie Tolwegen vermijden aanzetten.

Het plannen van een route zonder tol tijdens het reizen kan een uitdaging zijn. Gelukkig kent Google elke route zonder tol. In dit artikel leert u hoe u tol op Google Maps kunt vermijden.

Hoe Google Maps u helpt tolgelden te vermijden

Google gebruikt informatie van lokale overheden en re altime feedback van andere gebruikers om informatie te verzamelen over alle wegen tussen je startpunt en je bestemming.

Via deze bronnen krijgt Google informatie over tolgelden, of er wegen worden aangelegd, of er een ongeluk is gebeurd en meer. Als een weg om welke reden dan ook onbegaanbaar is, leidt Google Maps u om via een alternatieve route. Maar tenzij u Google Maps configureert om tolwegen te vermijden, kan uw route deze bevatten.

Het is heel eenvoudig om dit te doen, maar u moet Google Maps instrueren om tol te vermijden wanneer u een route plant. Of u kunt de algemene instellingen wijzigen om altijd tol te betalen.

Hoe tol te vermijden op Google Maps in desktopbrowser

Als je Google Maps gebruikt in een desktopbrowser, moet je overschakelen van Google Maps om tol te vermijden nadat je je route hebt gemaakt.

  1. Log in op Google Maps in uw browser en zoek naar de bestemming waar u naartoe wilt reizen. Selecteer in het linkerdeelvenster het pictogram Routebeschrijving zodat Google Maps de route van uw huidige locatie naar de nieuwe bestemming kan maken.

    Image
    Image
  2. In de nieuwe kaart met routebeschrijving kun je wegen met tolgelden zien door te zoeken naar een klein blauw pictogram. Als u met de muis over het pictogram beweegt, ziet u de naam van de route met rode tekst eronder " Toll road."

    Image
    Image
  3. Als je een route selecteert, of Details selecteert onder een route, zie je de routedetails in het linkerdeelvenster. Als de route tolgelden heeft, ziet u een melding in de kop " Deze route heeft tolheffingen" U ziet ook de afzonderlijke delen van de route met tolgelden.

    Image
    Image
  4. Als je alle tolgelden van je route wilt wissen, selecteer je Options. Dit opent een klein gedeelte in het linkerdeelvenster met alle route-opties die u kunt wijzigen. Schakel onder Vermijd het selectievakje naast Tolls. in

    Image
    Image

Zodra u deze procedure heeft voltooid, zal Google Maps uw reis omleiden met alternatieve routes om alle tolwegen te omzeilen.

Hoe tol te vermijden op Google Maps in de mobiele app

U kunt Google Maps ook configureren om tol te vermijden wanneer u een route maakt met de mobiele app van Google Maps.

De procedure om tolgelden uit Google Maps te verwijderen werkt op de mobiele app voor Android- of iOS-telefoons.

  1. Start de Google Maps-app op uw mobiele apparaat. Gebruik het zoekveld om uw bestemming te zoeken. Selecteer de knop Routebeschrijving om Google Maps de route te laten plannen vanaf uw huidige locatie naar deze bestemming.
  2. Wanneer de Google Maps-route verschijnt, selecteert u de drie stippen aan de rechterkant van het locatieveld. Tik vervolgens op Route-opties.
  3. In het pop-upvenster Rij-opties. selecteer het selectievakje naast Tolheffing vermijden. Selecteer Klaar.

    Image
    Image

Wanneer u deze wijziging indient, werkt Google Maps de route bij zodat deze geen tolwegen bevat.

Vermijd altijd tolgelden op Google Maps

In de mobiele Google Maps-app kun je een instelling in je profiel bijwerken, zodat de app altijd tolgelden vermijdt. Dit betekent dat je de instelling niet elke keer hoeft bij te werken als je een nieuwe route in kaart brengt.

  1. Tik in de Google Maps-app in het hoofdvenster op de menuknop. Selecteer Instellingen in het menu.
  2. Selecteer in het menu Instellingen Navigatie.
  3. Scroll in het venster Navigatie-instellingen omlaag naar het gedeelte Route-opties. Inschakelen om te schakelen naast Tollingen vermijden.

    Image
    Image

Als deze instelling is ingeschakeld, zal elke nieuwe route die je lanceert altijd alternatieve wegen gebruiken, zodat je altijd tol kunt vermijden terwijl je op reis bent.

FAQ

    Wat betekenen tolgelden op Google Maps?

    Tolwegen kunnen openbare of particuliere wegen zijn waarvoor een vergoeding voor doorgang vereist is. Dit soort wegen is het populairst in grootstedelijke gebieden en Google Maps kan weergeven welke wegen tolwegen zijn en berekenen hoe het gebruik van deze wegen de reistijd van uw reis kan beïnvloeden.

    Geeft Google Maps tolbedragen weer?

    Op dit moment niet, maar er is reden om aan te nemen dat Google uiteindelijk tolbedragen zal weergeven. Het bedrijf heeft nog geen officiële bevestiging gedaan; sommigen voorspellen echter dat de functie de volgende grote functie kan zijn die in Google Maps zal verschijnen.

Aanbevolen: