Voetnoten invoegen in een Word-document

Inhoudsopgave:

Voetnoten invoegen in een Word-document
Voetnoten invoegen in een Word-document
Anonim

Als je aan een academische paper werkt, is het belangrijk om je referenties te citeren, uitleg te geven en opmerkingen te maken. Het is gemakkelijk om voetnoten toe te voegen in Microsoft Word voor Windows en ook voetnoten in Microsoft Word voor de Mac. Word automatiseert het proces, zodat de nummering altijd correct is. En als u wijzigingen aanbrengt in het document, verplaatst Word automatisch de voetnoten naar de juiste pagina's.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word 2010, Word 2007, Word voor Microsoft 365 voor Mac, Word 2019 voor Mac en Word 2016 voor Mac.

Voetnoten invoegen in Microsoft Word

Voetnoten invoegen in Microsoft Word:

  1. Plaats de cursor in de tekst waar u de voetnootmarkering wilt hebben. U hoeft het nummer niet in te typen. Dat gebeurt automatisch.
  2. Selecteer de Referenties tab.

    Image
    Image
  3. Kies in de groep Footnotes Voetnoot invoegen. Dit plaatst een superscriptnummer in de tekst en verplaatst de cursor naar de onderkant van de pagina.

    Image
    Image
  4. Typ de voetnoot en voeg eventuele opmaak toe.

    Image
    Image
  5. Om terug te keren naar uw plaats in het document, dubbelklikt u op het cijfer of symbool aan het begin van de voetnoot.

    Image
    Image

Voeg voetnoten toe in elke gewenste volgorde. Word werkt de nummering automatisch bij, zodat voetnoten opeenvolgend in het document verschijnen.

Een voetnoot verwijderen in Microsoft Word

Als u een voetnoot wilt verwijderen, markeert u het referentienummer in de tekst en drukt u op de toets Delete. Microsoft Word hernummert automatisch de resterende voetnoten.

Voetnoot versus eindnoot

Microsoft Word genereert zowel voet- als eindnoten. Het enige verschil tussen de twee is waar deze elementen in het document voorkomen. Onderaan de pagina verschijnt een voetnoot met het referentienummer. Eindnoten verschijnen aan het einde van het document. Om een eindnoot te plaatsen, gaat u naar het tabblad Referenties en selecteert u Insert Endnote

Image
Image

Om een voetnoot om te zetten in een eindnoot, klikt u met de rechtermuisknop op de voetnoot onder aan de pagina en selecteert u Convert to Endnote. Om een eindnoot om te zetten in een voetnoot, klikt u met de rechtermuisknop op de eindnoot en selecteert u Convert to Footnote.

Image
Image

PC-sneltoetsen voor voet- en eindnoten

Gebruik de volgende Windows PC-sneltoetsen om voet- en eindnoten in een Microsoft Word-document in te voegen:

  • Druk op Alt+Ctrl+F om een voetnoot in te voegen.
  • Druk op Alt+Ctrl+D om een eindnoot in te voegen.

Hoe voet- en eindnoten aan te passen

Nadat u voet- en eindnoten hebt gemaakt, wijzigt u de opmaak en lay-out van deze elementen door deze stappen te volgen:

  1. Ga naar het tabblad Referenties en selecteer in de sectie Footnotes de More Optionsicoon.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het dialoogvenster Voetnoot en Eindnoot de gewenste opties. Kies tussen voet- en eindnoten, nummeringsformaat, aangepaste markeringen en symbolen, een startnummer en of u de nummering op het hele document wilt toepassen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Insert om de wijzigingen toe te passen.

    Image
    Image

Aanbevolen: