De toekomst van EV's kan dit jaar beginnen

Inhoudsopgave:

De toekomst van EV's kan dit jaar beginnen
De toekomst van EV's kan dit jaar beginnen
Anonim

Als veel mensen denken aan elektrische voertuigen (EV's), denken ze aan 'Tesla'. De automaker is zo'n beetje de Kleenex onder de EV's. Tesla verdient de eer die het krijgt omdat het de rest van de industrie vroeger vroeger dan later in de wereld van elektrificatie heeft gesleept. Goed gedaan, Tesla.

Image
Image
2022 Hyundai Ioniq 5.

Hyundai

Andere autofabrikanten zijn de afgelopen jaren opgekomen, klaar om hun eigen EV's met wisselend succes op de weg te brengen. Voor 2021 was het een goed jaar voor wie op zoek was naar opties buiten Tesla. Maar 2022 is het jaar waarin de adoptie zal versnellen, en dat is niet alleen vanwege de klimaatverandering. Ik bedoel, dat zou de belangrijkste reden moeten zijn, maar weet je wat, alles wat onze impact op de lucht die we inademen vermindert, moet worden toegejuicht. De echte reden is echter dat er veel echt coole EV's aankomen.

Dat wil niet zeggen dat de EV's die vandaag worden uitgebracht, minder dan uitstekend zijn. De Ford Mustang Mach-e, Polestar 2 en Porsche Taycan zijn geweldige voertuigen die toevallig EV's zijn. Zo overtuig je wie twijfelt tussen EV en gastransport. Achter het stuur zitten moet aantrekkelijk zijn en in sommige gevallen beter dan wat beschikbaar is bij een tegenhanger op gas.

Meer opties, binnenkort beschikbaar

Voertuigen zoals de Hyundai Ioniq 5 en Rivian R1T omarmen hun EV-vermogen op een manier die ze geweldig maakt, ongeacht hun aandrijflijn. De Hyundai EV laat zien wat er kan gebeuren als meeslepend design en solide technologie samensmelten tot een rijplezier. Ondertussen is Rivian op zoek naar de volgende Tesla - een nieuwe autofabrikant die EV's bouwt die mensen echt willen.

Voor degenen die op zoek zijn naar een tamer ontwerp, de Kia EV6 wordt geleverd met dezelfde technologie als in de Ioniq 5. GM heeft het de laatste tijd moeilijk gehad vanwege fabricageproblemen met de batterijpakketten die ze van LG Chem hebben gekocht. Naarmate de situatie is opgelost, zal de Bolt EUV zijn weg naar de markt beginnen te vinden en waarschijnlijk de veiligste batterij op de markt zijn, omdat geen enkele autofabrikant wil doormaken wat GM opnieuw doormaakt.

Aan de luxe kant nemen de BMW i4 en iX, en Mercedes EQS het op tegen de Model S. Vanuit de startup-wereld bouwt Lucid zijn luxe Air-voertuig. Als je een fan bent van Tesla, moet je Lucid in de gaten houden, een bedrijf dat bevolkt is met voormalige Tesla-ingenieurs. Oh, en de Taycan. Er is nu ook een wagen, de Cross Turismo. En alsof dat nog niet genoeg voor je is, hebben zowel de sedan als de wagen de GTS-behandeling gekregen omdat iedereen van een snelle wagen houdt.

Voor SUV-fans komt Nissan's Ariya eraan. De autofabrikant die ooit de best verkopende EV aller tijden had, de Leaf, brengt eindelijk een tweede EV op de markt. Ze weten hoe ze een elektrische auto moeten bouwen, en met de recente renaissance van het merk verwachten we dat het de moeite van het bekijken waard zal zijn als hij in de herfst op de weg komt.

Image
Image
De Nissan Ariya-première.

Nissan

Als dat niet genoeg is om u ervan te overtuigen dat de verkoop van elektrische voertuigen in 2022 zal stijgen, gaat de best verkochte auto in Amerika EV. De F-150 Bliksem. De verkoopkrachtpatser van de F-serie vrachtwagens kan niet worden onderschat. Het best verkochte voertuig sinds meer dan drie decennia. Het plaatsen van een oplaadpoort op de F-150 is een groot probleem, en het zal interessant zijn om te zien wat dit betekent voor de industrie als geheel. Maar een leuk nieuwtje, Ford moest de reserveringen bij 200.000 eenheden stopzetten.

Het is een leuk probleem om te hebben. De automaker moest zelfs de elektrische versies van de Explorer en Lincoln Aviator uitstellen omdat de vraag naar de Mustang Mach-e groter is dan verwacht.

Dan is er natuurlijk de biggie: de GMC Hummer EV. GM's Utium-platformaangedreven EV komt in 2022, en het draait het script om op een voertuig dat ooit werd bespot als een benzineslurpende kolos. Het is nog steeds enorm, maar nu wordt het groen of op zijn minst groenachtig. En het is een herinnering om Amerika's honger naar een groot voertuig nooit te onderschatten.

EV's, aangedreven door emotie

In de komende 12 maanden zal de EV-wereld groeien, wat de acceptatie zal stimuleren. Mensen die vijf jaar geleden hun neus zouden hebben opgetrokken voor een auto die werd aangedreven door elektronen, zullen worden gelokt door de glanzende EV's in showrooms. Ze zullen hun buren in een stil voertuig zien rijden en zich afvragen of opladen wel iets voor hen is.

Image
Image
Toyota Compact Cruiser EV.

Toyota

We willen denken dat de overgang alleen zal plaatsvinden vanwege de klimaatverandering. Maar autobezit is niet logisch. Het wordt aangedreven door emotie: het verlangen om iets te hebben dat er cool uitziet en aanvoelt als een verlengstuk van de bestuurder. Tesla's en de voormalige oogst van EV's spraken niet iedereen aan. 2022 wel. Dat is het jaar waarin er voor elk wat wils is.

Als we Toyota dat Compact Cruiser EV-concept maar konden laten versnellen, zouden we ook voor de offroaders zorgen.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: