Nixplay Seed Photo Frame Review: een van de beste op de markt

Inhoudsopgave:

Nixplay Seed Photo Frame Review: een van de beste op de markt
Nixplay Seed Photo Frame Review: een van de beste op de markt
Anonim

Bottom Line

Als je op zoek bent naar een discrete en aantrekkelijke digitale fotolijst, kan het moeilijk mis gaan met de Nixplay Seed.

Nixplay Seed

Image
Image

We hebben de Nixplay Seed gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

The Nixplay Seed is een van onze favoriete digitale fotolijsten op de markt. Het heeft precies het juiste formaat, is eenvoudig in te stellen en intuïtief te navigeren. Het synchroniseren van foto's en video's is eenvoudig en het display van het frame toont uw afbeeldingen in hoge resolutie met veel detail en rijke kleuren. De mobiele app-ervaring is erg leuk en voelt als een sociaal netwerk, en de website zal gemakkelijk te gebruiken zijn voor iedereen die regelmatig internet gebruikt.

Image
Image

Ontwerp: bescheiden vormfactor, uitstekende prestaties

The Seed is een bescheiden apparaat. Als het is uitgeschakeld, ziet het eruit als een goedkope tablet. En als het is ingeschakeld, geeft het uw foto's in hoge resolutie weer met veel details en rijke kleuren. Het frame is verkrijgbaar in een 8-inch en een 10-inch model, evenals een 10-inch breedbeeld- en een 13-inch breedbeeldmodel. Voor onze tests hebben we de 10-inch breedbeeldversie gebruikt.

De standaard is behoorlijk innovatief: het is een flexibel snoer in plaats van een traditionele standaard met vaste hoek. Dit is geweldig om een aantal redenen. Het maakt het veel gemakkelijker om de Nixplay Seed in krappe ruimtes te plaatsen, en je kunt het ook in vrijwel elke gewenste hoek plaatsen.

De vierkante afstandsbediening voelt onhandig aan, en er waren tijdens onze tests verschillende keren dat we hem per ongeluk opzij hielden en in de war raakten over waarom hij niet werkte. Je zult in ieder geval nooit proberen de verkeerde afstandsbediening voor dit apparaat te gebruiken - het ziet er absoluut uniek uit.

We zijn er nooit achter gekomen hoe we de batterij in de afstandsbediening kunnen vervangen, dus hopelijk gaat deze lang mee. Gelukkig, als de afstandsbediening doodgaat of kwijtraakt, kun je je smartphone of tablet gebruiken als vervanging via de Nixplay mobiele app.

De Nixplay Seed is volledig draadloos, zonder poorten voor USB-apparaten of SD-kaarten.

De Nixplay Seed is volledig draadloos, zonder poorten voor USB-apparaten of SD-kaarten. Dit is begrijpelijk, aangezien fysieke connectiviteit tegenwoordig in de meeste technologie afneemt. Maar we misten het gemak om een flashstation of SD-kaart te kunnen vullen en onze foto's daarvan weer te geven. The Seed is afhankelijk van een Wi-Fi-verbinding om het frame te laten werken.

Dit apparaat wordt geleverd met 5,3 GB aan opslag aan boord, plus 10 GB aan cloudopslag. We zijn erin geslaagd om onze opslag aan boord binnen enkele minuten tot 97% te vullen. Maar als u selectiever bent in wat u wilt weergeven, zou dit voldoende ruimte moeten zijn voor uw beste foto's.

The Seed bevat een versnellingsmeter die detecteert of je hem in de liggende (horizontale) of staande (verticale) positie hebt geplaatst en het scherm automatisch draait, net als een tablet of smartphone.

Dit frame heeft een ingebouwde bewegingssensor - Nixplay noemt het de Hu-bewegingssensor - die detecteert wanneer er beweging in het gebied is. Als het binnen een vooraf bepaalde tijd geen beweging detecteert (bijvoorbeeld als je het instelt op 10 minuten), wordt het uitgeschakeld totdat iemand de kamer binnenkomt. Bovendien kunt u een slaapschema instellen om het frame op specifieke tijden in en uit te schakelen. Dit is een goede manier om ervoor te zorgen dat het frame de hele nacht uit blijft, zelfs als uw huisdier ervoor ronddwa alt.

Configuratieproces: in minder dan 30 minuten klaar voor gebruik

Je hoeft niet echt naar de instructies te kijken om dit apparaat in elkaar te zetten. Toen we de doos openden, was het gemakkelijk te zien hoe het frame in elkaar zat, en het opzetten van de hardware duurde ongeveer 20 seconden.

Toen we het voor de eerste keer aanzetten, leidde het frame ons stap voor stap door het installatieproces - er is geen giswerk nodig om je foto's op de Seed te krijgen. Nadat we een Nixplay-account hadden aangemaakt en dit aan ons frame hadden gekoppeld, waren er opties voor het synchroniseren van afbeeldingen van sociale-mediaservices zoals Facebook en Instagram, evenals cloudservices zoals Dropbox en Google Photos.

Als je iemand bent die regelmatig een smartphone gebruikt, weet je vrijwel meteen hoe je je weg moet vinden.

Het duurde ook een paar minuten voordat het frame software- en firmware-updates downloadde, en het herstartte zichzelf een paar keer voordat dit proces was voltooid.

We raden aan om het zo dicht mogelijk bij je wifi-router te plaatsen wanneer je het voor het eerst instelt voor snellere resultaten. Het is ook een goed idee om je telefoon met hetzelfde wifi-netwerk te verbinden wanneer je foto's van je apparaat naar de fotolijst uploadt.

Image
Image

Display: geen high-definition, maar nog steeds van hoge kwaliteit

Het 10-inch breedbeeldscherm van de Nixplay Seed is de ster van de show. De beeldkwaliteit is uitstekend, met rijke kleuren en diepe zwarttinten waardoor foto's er echt uitspringen. We waren aangenaam verrast dat een apparaat in deze prijsklasse er zo goed uitzag.

We hebben geprobeerd de exacte resolutie van het scherm te vinden, maar onze zoektocht was tevergeefs. Het staat niet vermeld op de website, in de gebruikershandleiding, op Amazon-anywhere. Dit maakt het enigszins moeilijk om een volledige evaluatie van het scherm te maken. We kunnen er echter gerust van uitgaan dat dit geen high-definition scherm is, aangezien Nixplay zijn uiterste best doet om die taal te vermijden - in plaats daarvan gebruiken ze de uitdrukking "High Resolution IPS". Maar semantiek en een gebrek aan exacte specificaties doen niets af aan wat we tijdens het testen zagen, namelijk een uitstekende beeldkwaliteit.

De beeldkwaliteit is uitstekend, met rijke kleuren en diepe zwarttinten waardoor foto's er echt uitspringen.

Je moet goed opletten om eventuele gebreken in het scherm op te merken. We merkten wel wat pixelvorming en onscherpte op bij een paar van de afbeeldingen die via de Instagram-feed binnenkwamen, maar het is onduidelijk of dat te wijten was aan de opschaling van het frame of de filters die op de afbeeldingen zijn toegepast.

Audio: Over wat je zou verwachten

Deze digitale fotolijst heeft ingebouwde luidsprekers die prima zijn voor wanneer je video's in de lijst afspeelt. Verwacht geen kamervullende audio waar je op kunt rocken - het geluid is eigenlijk een beetje gedempt - maar je kunt horen wat er in een video gebeurt. Gezien de grootte en prijs van dit apparaat, is het moeilijk te verwachten dat het geluid van hoge kwaliteit produceert.

Image
Image

Software: soepel, pittig en intuïtief

Nixplay heeft uitstekend werk geleverd door niet alleen de interface van het frame te ontwerpen, maar ook de mobiele app en de website. De interface van de Seed is intuïtief om te navigeren, reageert zeer snel en is gemakkelijk voor de ogen. Als je iemand bent die regelmatig een smartphone gebruikt, zul je geen moeite hebben om je weg te vinden.

De app is op dezelfde manier ingedeeld als apps voor sociale media zoals Facebook. Dit is een goede zet, want er zit eigenlijk een sociaal netwerkelement in. Je kunt je vrienden uitnodigen om foto's naar je fotolijst te sturen, wat handig is en een meer persoonlijke manier om foto's te delen dan ze op Facebook of Instagram te plaatsen.

Bottom Line

The Nixplay Seed is te koop voor $ 149,99, wat een eerlijke prijs lijkt voor wat je krijgt. Het 8-inch model heeft dezelfde prijs en het 13-inch model verhoogt maar liefst $ 60 tot $ 209,99. Naar onze mening bevindt het 10-inch model zich op het juiste kruispunt van grootte en prijs.

Nixplay Seed vs. Pix-Star FotoConnect

We hebben de Nixplay Seed en de Pix-Star FotoConnect tegelijkertijd geëvalueerd. Ze kosten ongeveer hetzelfde, maar de Seed is veel nieuwer qua technologie.

Dit verschil is het duidelijkst zichtbaar in de gebruikersinterface. The Seed's is veel soepeler, vlotter en gemakkelijker te gebruiken. De ervaring van de website en mobiele app is superieur. En het display toont beelden met meer helderheid en detail.

De enige reden om de FotoConnect te verkiezen boven de Seed zou zijn als je USB- en SD-verbindingspoorten wilt, die de Nixplay niet heeft.

Een leuke, goed uitziende digitale lijst voor de juiste prijs

Het zou moeilijk zijn om een probleem te hebben met de Nixplay Seed - naar onze inschatting is het de perfecte maat voor een digitale fotolijst. Het is gemakkelijk om foto's in te stellen en te synchroniseren, en het heeft een geweldige gebruikersinterface. Bovendien heeft het de juiste prijs.

Specs

  • Productnaam Zaad
  • Product Merk Nixplay
  • SKU 5 06156 641569
  • Prijs $149.99
  • Productafmetingen 13,2 x 1,3 x 8,4 inch.
  • Opslag 5GB
  • Waterdicht Nee
  • Garantie Een jaar

Aanbevolen: