BRL-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

BRL-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
BRL-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de BRL-bestandsextensie kan een MicroBraille-bestand of een Ballistic Research Laboratory CAD-bestand zijn, maar de kans is groot dat dit het eerste is.

MicroBraille-bestanden slaan punten op die kunnen worden gebruikt door braille-naar-spraakprogramma's en braille-embossers. Net als Braille Ready Format-bestanden (BRF), worden ze vaak gebruikt om digitale publicaties op te slaan voor mensen met een visuele beperking.

Image
Image

We hebben geen informatie over waarvoor Ballistic Research Laboratory CAD-bestanden worden gebruikt, maar de software die ze maakt, BRL-CAD, is een solide 3D-modelleringsprogramma, dus de bestanden zelf bevatten waarschijnlijk 3D-gegevens van een soort.

Hoe een BRL-bestand te openen

MicroBraille-bestanden met de BRL-extensie kunnen worden geopend met CASC Braille 2000, via het Open > Braillebestand menu. Dit programma ondersteunt ook andere braillebestanden, zoals die in de formaten BML, ABT, ACN, BFM, BRF en DXB.

U kunt het BRL-bestand ook openen met Duxbury Braille Translator (DBT).

Beide programma's die zojuist zijn genoemd, zijn beschikbaar als demo's, dus hoewel u met beide BRL-bestanden kunt openen en lezen, kunnen niet alle functies van het programma worden gebruikt.

BRL-bestanden die Ballistic Research Laboratory CAD-bestanden zijn, kunnen worden gemaakt met, en waarschijnlijk ook geopend door, het modelleringsprogramma genaamd BRL-CAD.

Als je BRL-bestand in geen van beide formaten lijkt te zijn, gebruik dan Kladblok, Teksteditor of een andere teksteditor om het BRL-bestand te openen. Hoewel het helemaal niet waar is voor beide bovengenoemde formaten, zijn veel soorten bestanden alleen-tekstbestanden, wat betekent dat ongeacht het formaat, een teksteditor in staat kan zijn om de inhoud van het bestand correct weer te geven.

Een andere reden om een teksteditor te gebruiken om je BRL-bestand te openen, is om te zien of er beschrijvende informatie in het bestand zelf zit die je kan vertellen welk programma is gebruikt om het te maken, en dus welk programma mogelijk kan worden geopend het. Deze informatie bevindt zich vaak in het eerste gedeelte van het bestand wanneer het wordt bekeken met een tekst- of HEX-editor.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het BRL-bestand probeert te openen, maar het de verkeerde toepassing is, of als u liever een ander geïnstalleerd programma BRL-bestanden wilt laten openen, raadpleegt u onze Hoe u het standaardprogramma voor een specifiek programma kunt wijzigen Gids voor bestandsextensies om die wijziging in Windows aan te brengen.

Een BRL-bestand converteren

Het Braille 2000-programma zelf kan een BRL-bestand niet naar een ander formaat converteren, dus het is mogelijk dat er geen software bestaat die het kan converteren.

Als u met BRL-CAD inderdaad uw Ballistic Research Laboratory CAD-bestanden kunt openen, kunt u deze mogelijk ook naar een nieuw formaat converteren. De optie om een 3D-model te exporteren is meestal een veelvoorkomende functie in dat soort toepassingen, dus BRL-CAD kan daar ook ondersteuning voor bieden. Omdat we het echter niet hebben geprobeerd, kunnen we er niet 100 procent zeker van zijn.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Iets anders om te onthouden als u een BRL-bestand niet kunt openen, is ervoor te zorgen dat het niet echt een ander bestandstype is met een vergelijkbare bestandsextensie. Om dit te controleren, kijkt u naar de tekens die direct achter de bestandsnaam volgen om te bevestigen dat er ". BRL" staat en niet iets soortgelijks.

Bijvoorbeeld, hoewel BRD-bestanden de meeste letters van de bestandsextensie delen als BRL-bestanden, hebben ze echt niets met elkaar te maken. BRD-bestanden zijn EAGLE Circuit Board-bestanden, Cadence Allegro PCB Design-bestanden of KiCad PCB Design-bestanden. Geen van deze formaten is echter gerelateerd aan de hierboven genoemde formaten die de BRL-bestandsextensie gebruiken en kunnen daarom niet worden geopend met een BRL-bestandsopener.

BR5-, FBR-, ABR- en GBR-bestanden zijn slechts enkele andere voorbeelden die gemakkelijk kunnen worden verward met BRL-bestanden.

Als je erachter komt dat je bestand niet echt een BRL-bestand is, onderzoek dan de bestandsextensie die je ziet om meer te weten te komen over de bestandsindeling die die extensie gebruikt. Dit kan je helpen te bepalen welk programma dat type bestand kan openen of converteren.

FAQ

    Hoe lees ik een BRF-bestand in Word?

    Om een elektronisch braillebestand in BRF-formaat te lezen in een tekstverwerker zoals Word, heb je een schermlezer nodig met een verversbare brailleleesregel. Open de instellingen in uw schermlezer, schakel de functie braillevertaling uit en wijzig uw brailleverta altabel in USA Computer Braille of North American Braille Computer Code Nadat u deze instellingen hebt gewijzigd, opent u uw BRF-bestand in een tekstverwerker, zoals Word, of een teksteditor.

    Wat is een Brother BRF-bestand?

    Als u een Brother-borduurmachine gebruikt en een BRF-bestand wilt afdrukken, moet u het bestand converteren; de machine kan het BRF-bestand niet lezen omdat het een werkend bestandsformaat is. Sla uw ontwerp op in het PES-borduurbestandsformaat, dat een steekformaat is, en druk het vervolgens af op uw Brother-machine.

Aanbevolen: