Is de Nintendo Switch regiovrij?

Inhoudsopgave:

Is de Nintendo Switch regiovrij?
Is de Nintendo Switch regiovrij?
Anonim

Ondanks zijn lange geschiedenis van regiovergrendeling, heeft Nintendo hun benadering van consoles veranderd met de bestverkochte console van 2018. De Nintendo Switch is regiovrij, wat geweldig nieuws is voor zowel ontwikkelaars als importeurs, maar de meeste vooral gamers. Aan de andere kant roept een regiovrije console veel vragen op. Dit is wat je moet weten over de Nintendo Switch, hoe deze werkt en wat je wel en niet kunt doen.

Bottom Line

Fysieke Nintendo Switch-gamecartridges zijn ook regiovrij. Je kunt een game kopen in Duitsland, een Nintendo Switch in Japan, en beide meenemen naar Amerika om achterover te leunen en te spelen. Dit betekent natuurlijk niet dat het spel automatisch naar het Engels wordt vertaald, omdat het nog steeds de taal gebruikt waarvoor het is ontwikkeld, tenzij het specifiek is ontworpen met meerdere taalopties.

Je kunt games kopen in de eShops van andere regio's

Veel gamers hebben hun Switch's eShop overgeschakeld naar een andere regio op zoek naar de beste deals, daarbij profiterend van wereldwijde arbitrage. Er is controverse hieromtrent, waarbij sommige consumenten beweren dat het de ontwikkelaar pijn doet. Op het moment van schrijven zijn er echter geen algemene voorwaarden die gebruikers ervan weerhouden te profiteren van goedkopere digitale goederen in andere delen van de wereld.

Bottom Line

Hardcore-gamers weten dat content niet altijd op hetzelfde moment over de hele wereld wordt uitgebracht. Als je die gloednieuwe DLC een paar uur van tevoren wilt hebben, kun je hem in een andere regio kopen en spelen. Dit is echter niet altijd waar. Als content alleen wordt ondersteund in de VS, Nieuw-Zeeland en Australië, werkt het niet voor een game in Canada.

eShop-kaarten zijn alleen compatibel in de regio waarin ze zijn gekocht

De Nintendo Switch is misschien regiovrij, maar eShop-valutakaarten zijn dat niet. Een valutakaart die in Canada is gekocht, werkt bijvoorbeeld alleen in de Canadese eShop.

Accessoires uit andere landen werken mogelijk niet

Accessoires die zijn ontworpen voor de Nintendo Switch, kunnen al dan niet werken met Nintendo Switch-consoles die voor andere landen zijn geproduceerd. Variaties in de wereldwijde spanningsvereisten kunnen problemen veroorzaken, en Nintendo raadt aan om alleen accessoires te gebruiken die zijn ontworpen in hetzelfde land waar je je Switch hebt gekocht.

Image
Image

Je kunt ondersteuningsregio's controleren door naar het softwaremenu van een game te gaan onder Software-informatie > Support-informatie.

Nintendo Switch-garanties zijn regiospecifiek

Als er iets met je Nintendo Switch gebeurt, moet je de reparatie laten uitvoeren in het gebied waar hij oorspronkelijk is gekocht. Volgens de veelgestelde vragen over regionale compatibiliteit van Nintendo is "de beperkte garantie alleen van toepassing binnen het land/de regio waar het systeem bedoeld was om te worden verkocht."

De draagbaarheid van de Nintendo Switch maakt het een geweldige metgezel voor onderweg gamen. Niets maakt een lange vlucht zo snel voorbij als "Zelda: Breath of the Wild", en als je merkt dat je zin hebt in een nieuwe game terwijl je in het buitenland bent, log dan gewoon in op de eShop en koop zoals gewoonlijk. Voor het eerst in vele jaren is een Nintendo-console niet regiogebonden.

Aanbevolen: