Goronya 3x1 HDMI Switch Selector Review: een geweldige budget 4K HDMI-switch met alle benodigdheden

Inhoudsopgave:

Goronya 3x1 HDMI Switch Selector Review: een geweldige budget 4K HDMI-switch met alle benodigdheden
Goronya 3x1 HDMI Switch Selector Review: een geweldige budget 4K HDMI-switch met alle benodigdheden
Anonim

Bottom Line

De Goronya 3x1 HDMI Switch Selector is een extreem goedkoop, betrouwbaar product voor diegenen die 4K-compatibele HDMI-poorten nodig hebben. Het heeft niet zoveel functies als een duurdere switcher, maar het klaart de klus.

Goronya 3x1 HDMI Switch Selector

Image
Image

We hebben de Goronya 3x1 HDMI Switch Selector gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Bij het zoeken naar een HDMI-switcher willen sommige consumenten de meest minimale optie die ze kunnen vinden. Maak kennis met de Goronya 3x1 HDMI Switch Selector. Het heeft geen afstandsbediening, uitgangen naar HDMI-vrouwtjes en vertrouwt erop dat de gebruiker in de buurt is om van ingang te wisselen, maar het ondersteunt 4K-video op 30 Hz en is compatibel met HDCP 2.2. Het beste van alles is dat het een van de goedkoopste 2.2-compatibele switches is die er zijn, en het werkt gewoon. Voor de juiste consument is deze switch een perfecte oplossing om het aantal HDMI-ingangen in je opstelling uit te breiden.

Image
Image

Ontwerp: eenvoudig maar solide

De Goronya HDMI-switch kan werken tot 1080p/60Hz of 4K/30Hz. Het heeft geen afstandsbediening, dus het wisselen van ingangen houdt in dat u op de handmatige selectieknop op de schakelaar drukt totdat de juiste ingang is geselecteerd. Er zijn in totaal drie HDMI-ingangen en één HDMI-uitgang, allemaal ondergebracht in een glanzende metalen behuizing. Hoewel de behuizing er niet erg luxueus uitziet, is hij stevig en compact, en heeft de switch een met staal gevlochten kabel voor HDMI-uitvoer. De stalen omvlechting zorgt ervoor dat de kabel nooit breekt door botte kracht, maar dat maakt de kabel niet immuun voor degradatie door draaien na verloop van tijd.

De Goronya-switcher is behoorlijk spartaans, niet meer dan een handvol poorten en een LED-lampje om aan te geven welke ingang actief is.

De belangrijkste ontwerpfout van de Goronya is het ontbreken van een AC-adapter of ander speciaal stroomapparaat. Omdat het inherent stroom trekt van de invoerapparaten waarop het is aangesloten, kan dit interferentie veroorzaken in de functie van de schakelaar met specifieke producten, met name de Playstation 4, de Apple TV en de Roku. Deze apparaten schakelen hun HDMI-signaal nooit echt uit, dus automatisch schakelen werkt mogelijk niet goed als deze apparaten zijn aangesloten.

Configuratieproces: enkele ongelukkige vergissingen

Om de Goronya-schakelaar in te stellen, hebben we onze pc, Nintendo Switch en Playstation 4 aangesloten op de HDMI-ingangen, en we hebben de uitgangskabel aangesloten op onze BenQ HT3550 met behulp van een mannelijke HDMI-naar-vrouwelijke adapter. Bij de installatie is het al duidelijk dat deze schakelaar is ontworpen voor tv-gebruik: hij wordt zonder afstandsbediening geleverd, wat betekent dat de schakelaar zich op een gemakkelijk bereikbare locatie moet bevinden. De meeste projectoren zijn echter aan het plafond gemonteerd, dus de schakelaar moet aan het plafond worden geplaatst of worden aangesloten op een mannelijke naar vrouwelijke adapter. We zijn van mening dat dit ongemak gemakkelijk had kunnen worden opgelost met een afstandsbediening of een standaard vrouwelijke USB-uitgang, aangezien HDMI-kabels aan beide kanten mannelijk zijn.

Image
Image

Kenmerken & Prestaties: Vrij kaal

De Goronya-switcher is behoorlijk spartaans, niet veel meer dan een handvol poorten en een LED-lampje om aan te geven welke ingang actief is. Hij levert tot 4K bij 30 Hz en is HDCP 2.2-compatibel, dus hoewel je geen films of games kunt kijken op 60 Hz, hoef je je geen zorgen te maken over compatibiliteit met Blu-ray-spelers of streaming-sites. Het ondersteunt ook HDR, 3D-uitvoer en Dolby TrueHD-audio om optimaal gebruik te maken van uw afspeelapparaten. Bovendien heeft hij een automatische omschakeling, zodat hij overschakelt naar een nieuw geactiveerde ingang. Gemiddeld duurt het ongeveer negen seconden om van ingang te wisselen.

Het levert tot 4K bij 30Hz en is HDCP 2.2-compatibel, dus hoewel je geen films of games kunt kijken op 60Hz, hoef je je geen zorgen te maken over compatibiliteit met Blu-ray-spelers of streaming-sites.

De Goronya-switch ondersteunt helaas geen HDMI 2.0. Met HDMI 1.4-uitgang heb je misschien niet de bandbreedte om de maximale output van je apparaten te ondersteunen. Aangezien de switch echter alleen 4K bij 30 Hz aankan, zul je waarschijnlijk nooit tegen de datalimieten van 1.4 aandringen.

De Goronya mist ook enkele functies van levenskwaliteit, zoals een afstandsbediening en een Picture-in-Picture-modus, maar biedt wel degelijke, betrouwbare prestaties. Na verloop van tijd kan de switch verslechteren vanwege het blootgestelde ontwerp, aangezien de kabels en poorten vrij kunnen draaien en buigen.

Bottom Line

Voor ongeveer $ 15 is de Goronya 3-poorts HDMI-switch een geweldige budgetoptie. Het is niet de meest handige optie die er is, maar het heeft HDCP 2.2-compatibiliteit, een zeldzaamheid in deze prijsklasse. Als u wilt upgraden naar een model met een afstandsbediening, moet een 3-poorts, 4K/30Hz-switch met HDCP 2.2-compatibiliteit beginnen bij ongeveer $ 30.

Goronya 3x1 HDMI Switch Selector vs Smartooo 23031 HDMI Switcher

Als u op zoek bent naar een meer volledig uitgerust model, kost de Smartooo 23031 HDMI-switcher ongeveer $ 30 en biedt drie ingangen, een afstandsbediening, HDCP 2.2-compatibiliteit en 4K / 60Hz-weergave. Het is van grote waarde voor zijn functies en ijzersterke prestaties, hoewel het twee keer de adviesprijs van de Goronya kost. Dat gezegd hebbende, betekent een verdubbeling van de prijs dat je nog steeds slechts $ 15 meer beta alt, en de Goronya voelt volledig als een modernere, gebruiksvriendelijkere switcher.

De Goronya 3x1 HDMI Switch Selector is een no-nonsense pakket

Voor $ 15 is het een prima keuze als je het absolute minimumbedrag wilt uitgeven voor een functionele switcher. Het bevat alle benodigdheden die je nodig hebt voor 4K-streaming, inclusief HDCP 2.2-compatibiliteit, maar om de prijzen zo spectaculair laag te houden, is er geen 60Hz-uitgang en een afstandsbediening.

Specs

  • Productnaam 3x1 HDMI Switch Selector
  • Productmerk Goronya
  • MPN HDM. ZWB. FBA003
  • Prijs $15,00
  • Releasedatum april 2016
  • Productafmetingen 6,5 x 5 x 2 inch.
  • Garantie 18 maanden
  • Schermresolutie 4K @ 30Hz
  • Poorten 3 HDMI In, 1 HDMI Out
  • Ondersteunde formaten 12-bits kleur, HDCP 2.2, HDMI 1.4

Aanbevolen: