Waarom Apple knoppen op de iPhone kon doden

Inhoudsopgave:

Waarom Apple knoppen op de iPhone kon doden
Waarom Apple knoppen op de iPhone kon doden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuwe patentaanvraag suggereert dat Apple overweegt om knoppen op de iPhone te elimineren.
  • Doen zonder knoppen kan apparaten slanker en gemakkelijker waterdicht maken.
  • Andere fabrikanten, waaronder Samsung, onderzoeken ook manieren om knoppen van telefoons te verwijderen.
Image
Image

De geruchten van Apple om knoppen op toekomstige iPhone-modellen af te schaffen, kunnen kleinere apparaten betekenen, zeggen experts.

Een onlangs onthulde patentaanvraag voor een "verdwijnende knop of schuifregelaar" laat zien dat Apple de bedieningselementen bijna onzichtbaar wil maken. Een ontwerp zonder knopen zou ook de duurzaamheid kunnen verbeteren. Het maakt deel uit van Apple's voortdurende streven om zijn apparaten zo minimalistisch mogelijk te maken.

"De voordelen zijn onder meer dat er minder mechanische onderdelen kapot kunnen gaan", zei James Mitchell, een onderzoeker op het gebied van bruikbaarheid en mobiele software aan de Keele University die eerder bij Apple werkte, in een e-mailinterview. "Het kan er ook toe bijdragen dat het apparaat een kleiner profiel heeft door minder onderdelen aan de randen."

iPhones veiliger houden

Een voor de hand liggend doel van Apple's patent zonder knoppen is om apparaten sterker te maken. Het verwijderen van knoppen maakt het waterdicht maken van telefoons eenvoudiger, omdat er minder toegangspunten zijn om te beschermen, zei Mitchell.

Volgens de patentaanvraag van Apple kan een traditioneel mechanisch toetsenbord na verloop van tijd verslijten en worden geruïneerd door vuil of vocht dat in de openingen in de behuizing van het apparaat terechtkomt. "Deze openingen zijn nodig om plaats te bieden aan de traditionele toetsen en knoppen", aldus de octrooiaanvraag.

Maar, benadrukt Mitchell, Apple zal de knoppen niet per se volledig vervangen.

Image
Image

"De iPhone ontwaakt al uit de slaapstand bij het optillen; het volume, enz. kan worden geregeld door software; en gebaren zorgen al voor veel functionaliteit", voegde hij eraan toe. "De slaap/waak-knop kan moeilijk te vervangen zijn omdat het apparaat moet worden ingeschakeld."

In plaats van de knop te verwijderen, zou Apple een procedure kunnen implementeren waarbij gebruikers de iPhone niet hoeven uit te zetten, zei Mitchell. U kunt het apparaat inschakelen door een stroomkabel aan te sluiten.

"Geavanceerde haptiek kan ook worden gebruikt om functionele knoppen te maken zonder dat er fysiek-mechanische mechanismen nodig zijn", voegde hij eraan toe.

Down the No-Button Rabbithole

Apple heeft een lange geschiedenis van het afzwakken van productontwerp om zijn producten slanker te maken. De iPhone verloor zijn home-knop in 2017 met de introductie van de iPhone X. De Apple-muis wordt al lang verkocht zonder de fysieke controlestandaard op veel muizen die voor Windows zijn gemaakt.

Sommige van de minimalistische ontwerpbeslissingen van Apple waren controversiëler dan andere. De recente Magic Keyboard-ontwerpen zijn gewoon te klein voor mij omdat ze de diepte missen voor een fatsoenlijke typervaring.

Als Apple knoppen van zijn smartphone verwijdert, zal het niet het eerste bedrijf zijn dat dit doet.

De HTC U12 Plus, gelanceerd in 2018, was een van de eerste telefoons die alleen drukgevoelige knoppen gebruikte. Een jaar later creëerde de Chinese telefoonmaker Meizu een smartphone zonder knoppen. De Meizu Zero vervangt de knoppen met geavanceerde haptiek aan de zijkant van het apparaat.

Samsung heeft onlangs een patent gekregen met de titel "Galaxy Z Fold Squeeze Gesture" waarmee het bedrijf knoppen kan afschaffen. Omdat het moeilijk kan zijn om knoppen aan de zijkant van de telefoon in te drukken wanneer deze is opgevouwen, stelt het patent voor om in plaats daarvan gebaren te gebruiken.

Sentons maakt speciale sensoren waarmee oppervlakken kunnen worden gebruikt als virtuele knoppen op telefoons en andere apparaten. Het bedrijf heeft onlangs aangekondigd dat het gaat samenwerken met Lenovo om van de Lenovo Legion Duel Phone 2 een console-achtige controller te maken met vier ultrasone schoudertoetsen die de L1, L2, R1, R2-bediening aan de rand van de telefoon nabootsen.

De toetsen zorgen voor een randloze rand op het apparaat die kan worden aangepast om de locatie en bewegingen van de vingers te detecteren en alles te herkennen, van licht tot hard tikken en meerdere dia's en vegen. Het bedrijf beweert dat de gebaren in-game manoeuvres nabootsen, zoals richten en schieten.

Mitchell zei dat het hem persoonlijk niet uitmaakt of een telefoon knoppen heeft of niet, maar de vervanging moet intuïtief zijn.

"Ik vind het leuk om apparaten te kunnen gebruiken zonder erover na te denken", voegde hij eraan toe. "Wat betreft het verwijderen van knoppen, is het logisch vanuit een productieperspectief, omdat er minder onderdelen zijn in termen van het externe ontwerp. Haptische feedback is ongelooflijk wanneer correct geïmplementeerd, en het trackpad op de MacBook Pro is daar een uitstekend voorbeeld van."

Aanbevolen: