PowerPoint-tip: nieuwe tekstregel zonder opsommingsteken

Inhoudsopgave:

PowerPoint-tip: nieuwe tekstregel zonder opsommingsteken
PowerPoint-tip: nieuwe tekstregel zonder opsommingsteken
Anonim

Werken met opsommingstekens op PowerPoint-dia's kan frustrerend zijn. Wanneer u aan een PowerPoint-dia werkt die de lijst met opsommingstekens gebruikt, voegt PowerPoint standaard elke keer dat u op Enter (of Return) drukt, een opsommingsteken in om de volgende regel te beginnen. Het is niet altijd wat je wilt, maar je kunt het gemakkelijk vermijden door handmatig een zachte retour in te voegen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint voor Mac, PowerPoint voor Microsoft 365 en PowerPoint Online.

Voorbeeld van de Shift+Enter-truc

Stel dat je de tekst in het eerste opsommingsteken in het onderstaande voorbeeld wilt scheiden en de tekst na "lammetje" op een nieuwe regel wilt neerzetten zonder een opsommingsteken in te voegen. Je begint hiermee:

Image
Image

Als je op Enter (of Return) drukt na "lammetje". je krijgt een nieuwe regel en een nieuw opsommingsteken:

Image
Image

Je toetsenbord heeft misschien Enter gelabeld als Return, maar laat dat je niet verwarren; ze zijn hetzelfde.

Als je geen nieuw opsommingsteken wilt maken, gebruik dan een zachte terugkeer. Een zachte terugkeer zorgt ervoor dat de tekst automatisch naar de volgende regel gaat zonder een opsommingsteken toe te voegen. Om een zachte terugkeer te forceren, houdt u de Shift toets ingedrukt terwijl u op de Enter (of Return) toets drukt. Het laat het invoegpunt naar de volgende regel vallen zonder een nieuw opsommingsteken en wordt uitgelijnd met de tekst erboven.

Image
Image

De Shift+Enter-truc werkt elders

Deze tip werkt voor andere Microsoft Office-suiteproducten, waaronder Word. Het is ook een typische functie voor andere tekstbewerkingssoftware. Stop de zachte terugkeertechniek in je tas met sneltoetsen om te onthouden wanneer je met opsommingstekens te maken hebt.

Aanbevolen: