Google's nieuwe thermostaat: dezelfde look, nieuwe privacykwesties

Inhoudsopgave:

Google's nieuwe thermostaat: dezelfde look, nieuwe privacykwesties
Google's nieuwe thermostaat: dezelfde look, nieuwe privacykwesties
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwe Nest-thermostaat maakt gebruik van een radarsysteem-op-een-chip dat kan detecteren of een persoon fysiek aanwezig is.
  • Experts zeggen dat het Nest meer gegevens kan verzamelen dan gebruikers beseffen.
  • De politie kan mogelijk Nest-gegevens gebruiken om te weten wanneer ze een bevelschrift moet uitvaardigen, zegt een waarnemer.
Image
Image

De nieuwe thermostaat van Google lijkt veel op eerdere modellen in de Nest-lijn, maar de mogelijkheid om te controleren wanneer mensen thuis zijn, roept privacyproblemen op.

Het Nest van $ 129 is een apparaat in de vorm van een hockeypuck dat gebruikers geld wil besparen door te weten wanneer ze de temperatuur in huizen moeten verhogen. Het gebruikt de Home-software van Google en een radarsysteem-op-een-chip om te detecteren of mensen fysiek aanwezig zijn, maar de extra gegevens die door de thermostaat worden verzameld, kunnen een probleem zijn, zeggen sommige experts.

"Consumenten geven op zijn minst een nieuwe laag persoonlijke gedragsgegevens op die kruisbestoven kunnen worden met andere gegevens", zei Frederick Lane, een cyberbeveiligingsadviseur, in een e-mailinterview. "Het is tenslotte een Google-product en het is waarschijnlijk dat Google uitgebreide gegevens heeft over zijn Nest-gebruikers.

"De meest onschuldige situatie is dat Google de gegevens zou gebruiken om zijn advertenties verder aan te scherpen. Een echte zorg voor verzamelde gegevens is natuurlijk onbedoelde lekkage of diefstal door hackers. Hoe meer gegevens er worden verzameld, hoe groter zijn waarde voor hackers."

We zullen uw gegevens niet verkopen, beweert Google

Google heeft zijn bezorgdheid erkend over de gegevens die zijn verzameld door zijn Nest-productlijn. In een verklaring op zijn website bespreekt het bedrijf hoe het de Nest-informatie gebruikt en zegt het de verzamelde informatie niet te verkopen.

"We zullen de sensorgegevens van uw apparaat alleen delen met apps en services van derden die met onze apparaten werken als u of een lid van uw huis ons expliciet toestemming geeft", staat op de website, "en we zullen alleen deze toestemming vragen om een nuttige ervaring te bieden van een goedgekeurde partner (zoals een energiebedrijf)."

Er kunnen mogelijk veel onbedoelde gevolgen zijn als het Nest mensen laat weten wanneer je thuis bent, zeggen waarnemers. De politie kan deze gegevens misschien gebruiken om te weten wanneer een bevelschrift moet worden uitgevaardigd, zei Paul Katzoff, CEO van WhiteCanyon Software, een softwarebedrijf voor cyberbeveiliging, in een e-mailinterview.

Het is tenslotte een Google-product en het is waarschijnlijk dat Google uitgebreide gegevens heeft over zijn Nest-gebruikers.

Of, zo stelde Katzoff voor, in de toekomst zou een verkoper zich misschien kunnen abonneren op een dienst die hen vertelt of er huiseigenaren zijn; Californië en andere staten kunnen vragen of u uw airconditioning/verwarming mag verlagen om energie te besparen als u niet thuis bent.

In ernstiger scenario's kunnen "hackers zien wie er niet thuis is en vervolgens die huizen beroven", voegde hij eraan toe. "Farmaceutische bedrijven kunnen zien wie 's avonds laat op is en hen targeten in marketingadvertenties voor slapeloosheid."

Informatievacuüm

Het Nest verzamelt waarschijnlijk meer gegevens dan veel gebruikers beseffen, zeggen experts. Een van de belangrijkste verkoopargumenten van NEST is het leervermogen.

"Om gewoonten en gedrag goed te leren, moeten we locatiegegevens ermee delen ", zei Steve Tcherchian, Chief Information Security Officer bij XYPRO Technology Corporation, in een e-mailinterview. "De NEST-thermostaat weet niet alleen de fysieke locatie waar hij is geïnstalleerd, maar om goed te kunnen functioneren, moet hij ook weten waar je fysiek bent.

"Het doet dit door toegang te krijgen tot locatiegegevens vanaf je telefoon. Het kan dan bijvoorbeeld bepalen hoe ver je van huis bent, zodat het je airconditioning of verwarming kan inschakelen voordat je [thuis] bent."

Image
Image

De Nest is echter niet het eerste apparaat met internetverbinding dat tot bezorgdheid leidt.

"We hebben talloze voorbeelden gezien van slimme apparaten waarbij beveiliging en privacy gewoon werden genegeerd", zei Paul Lipman, CEO van het cyberbeveiligingsbedrijf voor consumenten, BullGuard in een e-mailinterview. "Dat omvat Smart TV's die het kijkgedrag van klanten volgen of zelfs wat ze doen terwijl ze tv kijken, slimme alarmsystemen die gemakkelijk kunnen worden gehackt en uitgeschakeld, webcams die heimelijk door iedereen op internet kunnen worden bekeken en slimme babyfoons die hun videofeeds zijn onderschept."

The Nest is nog een andere afweging in de informatie-economie. Voor gebruikers die het niet erg vinden om wat persoonlijke gegevens op te geven, kan de slimme thermostaat de juiste keuze zijn om deze winter geld te besparen op de verwarmingskosten.

Voor degenen die zich niet laten afschrikken door privacykwesties of scepsis: de opnieuw ontworpen Nest-thermostaat is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder 'sneeuw' en 'houtskool', en kan nu worden gereserveerd.

Aanbevolen: