De ultieme gids voor Alexa voor kinderen

Inhoudsopgave:

De ultieme gids voor Alexa voor kinderen
De ultieme gids voor Alexa voor kinderen
Anonim

Met de Echo Dot Kids Edition en Alexa voor kinderen kunnen kinderen muziek spelen, vaardigheden ontdekken, naar verhalen luisteren, vragen stellen, bellen en meer, net zoals volwassenen dat doen op standaard Alexa-compatibele apparaten. Hier zijn de kenmerken van de Echo Dot Kids Edition, evenals eventuele nadelen van deze kindvriendelijke virtuele assistent.

Kenmerken van de Echo Dot Kids Edition

De Echo Dot van de kinderen lijkt veel op de standaard Echo Dot. Het is een puck-vormige luidspreker die verbinding kan maken met Wi-Fi- en Bluetooth-apparaten, en heeft een lichtring die informatie geeft over de status van het apparaat of meldingen.

Het bevat dezelfde knoppen voor het volume en de microfoon, evenals een actieknop om Alexa te activeren. Net als andere Echo-apparaten beantwoordt Alexa voor kinderen vragen over de tijd, het weer of algemene informatie; bellen; speel muziek; grappen vertellen; en fungeren als intercom met andere Alexa-apparaten in je huis.

Image
Image

Er zijn echter enkele opmerkelijke verschillen tussen de standaard Echo Dot en de kinderversie. De volgende zijn enkele opvallende kenmerken die uniek zijn voor de Echo Dot Kids Edition.

  • Design: Het heeft een kleurrijk ontwerp; de kinderversie is momenteel verkrijgbaar in felblauw of regenboogstrepen.
  • Microphones: Het bevat zeven microfoons, vergeleken met slechts vier op de standaard Echo Dot.
  • Content: Het biedt kindvriendelijke inhoud, zoals reacties die passen bij de leeftijd, verhalen en muziek.
  • Filters en beveiligingen: Alexa filtert alle expliciete teksten op Amazon Music en schakelt standaardfuncties uit, zoals aankopen, nieuws en reacties met een volwassen thema.

Alexa voor kinderen bevat ook een jaar FreeTime Unlimited, met inhoud van hoge kwaliteit die past bij de leeftijd. Ouderlijk toezicht biedt toegang tot een dashboard waarmee u activiteiten kunt bekijken, filters kunt toevoegen en tijdslimieten kunt instellen. Je kunt het bijvoorbeeld zo instellen dat Alexa niet reageert tussen bedtijd en ochtend om te voorkomen dat kleine nachtbrakers om meer verhalen en grappen vragen.

Privacyproblemen met de Echo Dot for Kids

Hoewel de Echo Dot voor kinderen tal van ingebouwde beveiligingen bevat voor uw kleinste gezinsleden, is het uiteindelijk nog steeds een slimme luidspreker met mogelijkheden voor gegevensverzameling die het overwegen waard zijn.

Een coalitie van kinderbeschermings- en privacygroepen heeft een klacht ingediend over de Echo Dot Kids Edition bij de FTC. De groep wil dat het bureau het apparaat onderzoekt en verschillende problemen en zorgen opsomt, waaronder de volgende:

  • Het bekijken van verzamelde informatie is een uitdaging, omdat ouders door elke spraakopname moeten waden, zonder de mogelijkheid om de door het apparaat verzamelde gegevens te zoeken of te filteren.
  • Aangezien Amazon alleen informatie verwijdert als ouders contact opnemen met de klantenservice en daarom vragen, bewaart het bedrijf de persoonlijke informatie van kinderen permanent.
  • Vaardigheden van derden kunnen persoonlijke informatie verzamelen. Meer dan 84% van deze vaardigheden bieden geen privacybeleid.

Ga naar echokidsprivacy.com om de volledige lijst met aangehaalde problemen of de FTC-klacht te bekijken.

Over het algemeen biedt de Amazon Echo Dot Kids Edition hoogwaardige, kindvriendelijke inhoud met ingebouwde bedieningselementen en functies, evenals een leuk ontwerp. Ouders moeten echter het gebruik van het apparaat door kinderen in de gaten houden vanwege het inherente potentieel voor grote hoeveelheden gegevensverzameling.

Aanbevolen: