Omgevingsweer WS-1002-WIFI Observer Review: Hoge kwaliteit, hoge prijs

Inhoudsopgave:

Omgevingsweer WS-1002-WIFI Observer Review: Hoge kwaliteit, hoge prijs
Omgevingsweer WS-1002-WIFI Observer Review: Hoge kwaliteit, hoge prijs
Anonim

Bottom Line

De Ambient Weather WS-1002-WiFi Observer is een hoogwaardig weerstation met een bijpassende prijs.

Omgevingsweer Omgevingsweer WS-1002-WIFI Observer

Image
Image

We hebben de Ambient Weather WS-1002-WIFI Observer gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Ambient Weather WS-1002-WiFi Observer is een hoogwaardig weerstation dat zowel hobbyisten, tuiniers als huiseigenaren zal aanspreken. Het beschikt over een breed scala aan zeer nauwkeurige sensoren die zijn ondergebracht in een robuuste sensorarray, en de gegevens worden verzameld en weergegeven op een duidelijk en informatierijk basisstation.

We hebben de WS-1002-WiFi Observer getest om te zien of deze premium prestaties levert om zijn premium prijs te rechtvaardigen.

Image
Image

Ontwerp: hoogwaardige materialen

We waren meteen onder de indruk van de bouwkwaliteit van de WS-1002-WiFi. De componenten zijn gemaakt van stevig, duurzaam aanvoelend plastic en de meegeleverde bevestigingshardware is van metaal. Dit is een weerstation dat duidelijk bestand is tegen de zware omstandigheden waarvoor het is ontworpen.

De sensorarray is groot, strak en professioneel van uiterlijk. Bovenop de array bevinden zich een regensensor, anemometer (voor het meten van windsnelheid) en windwijzer (windrichting), evenals het zonnepaneel en UV-/zonnestralingssensoren. Temperatuur- en vochtigheidsmetingen worden verkregen van sensoren aan de onderkant van het weerstation.

Dit is een weerstation dat duidelijk bestand is tegen de zware omstandigheden waarvoor het is ontworpen.

Binnentemperatuur, vochtigheid en barometermetingen worden genomen van een afzonderlijke, aan de muur gemonteerde sensor. Meetwaarden worden zowel op het apparaat zelf als op het basisstation weergegeven, waar ze worden verwerkt in prognoses en grafieken. Deze bescheiden grijze eenheid zou nauwkeurigere metingen moeten leveren dan typische ingebouwde sensoren, maar het vereist ook een extra stap in het installatieproces.

Het basisstation heeft een helder 6,25 x 3,5-inch LCD-scherm dat een breed scala aan gegevens duidelijk weergeeft. De unit is gemaakt van stevig plastic en kan aan de muur worden gemonteerd of op een aanrecht, tafel of vensterbank worden geplaatst met behulp van een uitklapbare standaard.

USB-, voedingsadapter- en microSD-kaartpoorten bevinden zich handig aan de rand van het scherm. Een rij zeer tactiele knoppen zorgt voor een gemakkelijke en intuïtieve bediening van het weerstation.

Image
Image

Configuratieproces: Enigszins ingewikkeld

Hoewel het zeker niet moeilijk was, was het een wat ingewikkeld proces om de WS-1002-WiFi Observer in te stellen. U hebt een kruiskopschroevendraaier nodig om toegang te krijgen tot de verschillende batterijcompartimenten en een sleutel om de sensorarray te monteren.

Hoewel de sensorarray van een ingebouwd zonnepaneel loopt, heeft hij AA-back-upbatterijen nodig voor tijden dat hij niet genoeg energie kan verzamelen. We hebben geconstateerd dat het batterijcompartiment moeilijk te openen is, dus het is een geluk dat deze back-upbatterijen slechts om de één tot drie jaar hoeven te worden vervangen.

De sensorarray was relatief eenvoudig buiten te monteren, hoewel er wel een sleutel en een paal van de juiste maat voor nodig waren (niet inbegrepen). We waardeerden de manier waarop de meegeleverde montagestaven stevig aan de sensorarray waren bevestigd, maar het proces was nog steeds een beetje verwarrend.

De binnentemperatuur-/vochtigheids-/barometereenheid klikt vast in een beugel die in de muur moet worden geschroefd. Het vereist batterijen die eenvoudig te installeren zijn met behulp van een kruiskopschroevendraaier, maar u moet voorzichtig zijn met de plaatsing, aangezien de installatie echte gaten op uw muur achterlaat waar u hem bevestigt.

De sensorarray, binnensensor en basisstation maken snel en automatisch verbinding met elkaar.

Het basisstation wordt gevoed door batterijen of door een wisselstroomadapter, die eenvoudig in de zijkant van het apparaat kan worden gestoken. Het kan op een tafel of een ander vlak oppervlak worden geplaatst door de uitklapbare standaard uit te schuiven. We vonden de standaard opmerkelijk vanwege hoe veilig en solide hij aanvoelde. U kunt het scherm ook aan een muur bevestigen.

De sensorarray, binnensensor en basisstation worden snel en automatisch met elkaar verbonden zodra de batterijen worden geplaatst en de resetknop op de sensorarray wordt ingedrukt. Een gebogen paperclip is nodig om op de resetknop te drukken in zijn kleine, verzonken locatie onder de array naast het statusindicatielampje.

Het instellen van de datum, tijd en eenheden gebeurt met de bedieningsknoppen aan de onderkant van het display.

Image
Image

Display: uitzonderlijke helderheid en functionaliteit

We waren vooral onder de indruk van de helderheid en kijkhoeken van het 6,25 x 3,5-inch TFT-kleurenscherm. Veel weerstations maken gebruik van verouderde LCD-schermtechnologie en hebben slechte kijkhoeken, en zijn ook relatief verwarrend om te bedienen. We konden het scherm van de WS-1002-WiFi gemakkelijk vanaf de andere kant van de kamer lezen, zelfs in fel zonlicht.

De moderne schermtechnologie verbetert ook de functionaliteit. U kunt de bedieningsknoppen gebruiken om de helderheid van het scherm aan te passen, de achtergrondverlichting in te schakelen en te selecteren welke grafiek moet worden weergegeven (barometrische druk, binnen-/buitentemperatuur en luchtvochtigheid binnen/buiten). U kunt ook schakelen tussen absolute en relatieve druk, verschillende neerslagstatistieken weergeven en een gedetailleerde geschiedenis van geregistreerde gegevens bekijken.

Bij toegang tot verschillende menusystemen worden deze knoppen gebruikt voor navigatie. Bijna elk aspect van het display kan worden aangepast, inclusief de ingestelde tijden voor het activeren en deactiveren van de achtergrondverlichting.

Prestaties: Zeer nauwkeurig

De WS-1002-WiFi bevat een overvloed aan krachtige sensoren om u een nauwkeurige meting van de buitenomstandigheden te geven. U krijgt temperatuur, windsnelheid, windrichting en regenval, evenals detectie van UV- en zonnestraling van de buitenarray en luchtdruk, temperatuur en vochtigheid van de binnensensorarray. We ontdekten dat de metingen van deze sensoren zeer nauwkeurig waren, vooral na gebruik van de uitgebreide kalibratiefuncties van het systeem.

Met een geavanceerd weerstation zoals de WS-1002-WiFi weet je niet alleen precies wat de omstandigheden op jouw locatie zijn, maar kun je ook je eigen voorspellingen doen op basis van verzamelde gegevens. Een deel hiervan wordt geautomatiseerd door het systeem zelf, of door aangesloten diensten zoals Weather Underground, maar u kunt ook zelf naar de gegevens kijken en leren uw eigen projecties te maken.

Waar de WS-1002-WiFi echt tot zijn recht komt, is wanneer hij wordt geïntegreerd in je smart home-systeem, waardoor dat systeem een beter idee krijgt van zijn omgeving. Dit maakt de systemen vooral handig voor taken zoals het besproeien van uw gazon of tuin, wat, na de initiële investering, uw waterrekening daadwerkelijk kan verlagen.

Image
Image

Connectiviteit: Wi-Fi voor de Win

Er is een reden waarom dit weerstation "WiFi" in de naam heeft: door de WS-1002-WiFi Observer op uw thuisnetwerk aan te sluiten, kunt u uw opgenomen gegevens controleren met behulp van de gratis Ambient Weather-computersoftware en op afstand op Weather Underground en zijn mobiele applicaties. We waardeerden vooral de mogelijkheid om rechtstreeks verbinding te maken met Weather Underground via het basisstation.

Het basisstation heeft ook een microSD-kaartsleuf voor het maken van back-ups van weeropnamen voor latere overdracht naar een computer.

Als extraatje is de WS-1002-WiFi Observer compatibel met digitale assistenten zoals Amazon Alexa en Google Home, evenals IFTTT. Dit geeft je een andere manier om update-waarschuwingen en weerberichten te ontvangen via spraakopdrachten. Of u nu een weerhobbyist bent of een tuinier die uw planten optimaal water wil geven, de WS-1002-WiFi biedt connectiviteit met een verscheidenheid aan robuuste, draadloze softwareoplossingen.

Prijs: enigszins steil

Met een adviesprijs van $ 319,99 is de WS-1002-WiFi Observer niet goedkoop. En er zijn tal van hoogwaardige, aanzienlijk goedkopere weerstations die goedkoper zijn en de meeste functionaliteit van de WS-1002-WiFi bieden.

We hebben echter gemerkt dat de prijzen op deze apparaten vaak aanzienlijk fluctueren, en op het moment van schrijven is de WS-1002-WiFi vaak te vinden in het bereik van $ 200. Voor deze prijs is het eigenlijk een geweldige prijs.

WS-1002-WIFI Observer vs. AcuRite Pro Weerstation 01036M

Met een adviesprijs van ongeveer $200 is de AcuRite 01036M de duidelijke winnaar in termen van waarde. Omdat de prijzen van beide producten echter zelden voor hun volledige verkoopprijs worden verkocht, kosten ze ongeveer hetzelfde.

De Ambient Weather WS-1002-WiFi Observer doet alles wat de AcuRite doet, behalve een betere weergave, betere bouwkwaliteit en nauwkeurigere sensoren. Het enige gebied waarin de AcuRite superieur is, is de eenvoudige installatie.

De AcuRite 01036M is een uitstekend systeem voor iedereen met een beperkt budget, maar voor degenen die het allerbeste willen en het niet erg vinden om een hoge prijs te betalen, is de Ambient Weather WS-1002-WiFi Observer het weerstation voor thuis verslaan.

Duur, maar de extra kosten waard

Hoewel duur en enigszins ingewikkeld om in te stellen, is de Ambient Weather WS-1002-Wifi Observer een buitengewoon krachtig weerstation voor thuis. De Wi-Fi-connectiviteit, het uitstekende scherm en de robuuste bouwkwaliteit maken dit een hulpmiddel van onschatbare waarde voor iedereen die de steeds veranderende weersomstandigheden in en rond hun huis wil volgen.

Specs

  • Productnaam Omgevingsweer WS-1002-WIFI Observer
  • Product Merk Omgevingsweer
  • Prijs $319.99
  • Productafmetingen 7,75 x 5,75 x 0,75 inch.
  • Display 6,25 x 3,5-inch kleuren-TFT
  • Binnensensoren Temperatuur, vochtigheid, luchtdruk
  • Binnentemperatuurbereik 32 tot 140 °F
  • Nauwkeurigheid binnentemperatuur ± 2 °F
  • Vochtigheidsbereik binnenshuis 10 tot 99%
  • Nauwkeurigheid vochtigheid binnenshuis ± 5%
  • Buitensensoren Windsnelheid, windrichting, temperatuur, vochtigheid, regenval, zonnestraling, UV
  • Luchtdrukbereik 8,85 tot 32,50 inHg
  • Zonnestraling (licht) Bereik 0 tot 400.000 Lux

Aanbevolen: