HP Chromebook x360 14 G1 Review: hoge kwaliteit, hoge prijs

Inhoudsopgave:

HP Chromebook x360 14 G1 Review: hoge kwaliteit, hoge prijs
HP Chromebook x360 14 G1 Review: hoge kwaliteit, hoge prijs
Anonim

Bottom Line

De HP Chromebook x360 14 G1 is een geweldige laptop die worstelt met zijn hoge prijs en de beperkte aard van het Chrome OS-besturingssysteem.

HP Chromebook x360 (2020-model)

Image
Image

We hebben de HP Chromebook x360 14 G1 gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De HP Chromebook X360 14 G1 is absoluut een premium apparaat. Van zijn glanzend zilveren chassis tot zijn bevredigend tactiele toetsenbord en responsieve trackpad, deze laptop met Chrome-voeding kan gemakkelijk worden aangezien voor een Macbook met niet meer dan een kleine logo-make-over. Er zijn echter afwegingen te maken voor high-end functies in een budgetapparaat. Kan de X360 G1 een aantrekkelijk alternatief bieden voor Windows en Apple?

Image
Image

Ontwerp: hoogwaardige bouwkwaliteit

Het lijdt geen twijfel dat HP er alles aan heeft gedaan om de X360 eruit te laten zien en aanvoelen als een high-end machine. De laptop is gemaakt van prachtig zilverkleurig aluminium met contrasterende zwarte toetsen en het algehele effect doet meer dan een beetje denken aan een Macbook. Het is ook buitengewoon dun en licht, waardoor het een uitstekend draagbaar apparaat is. Dit dunne, lichtgewicht ontwerp gaat gelukkig niet ten koste van de duurzaamheid, maar zoals de meeste laptops is het geen apparaat dat je zou willen laten vallen.

Het toetsenbord is qua lay-out en stijl vergelijkbaar met de high-end machines van Apple, en het is zeer comfortabel om te typen met aangenaam tactiele toetsen. Het trackpad is royaal van formaat en reageert goed en draagt in grote mate bij aan waarom de G1 zo prettig is om te gebruiken. Het is echter vermeldenswaard dat hij, net als andere Chromebooks, alleen een linkermuisknop heeft, wat even wennen was.

De volumeregeling wordt bediend met knoppen op het toetsenbord of met een paar knoppen aan de rechterkant van de computer. Deze lijken misschien overbodig, maar ze zijn eigenlijk ontworpen om te worden gebruikt wanneer de x360 is opgevouwen tot een tablet of in tentmodus wordt gebruikt.

De X360 is buitengewoon dun en licht, waardoor het een uitstekend draagbaar apparaat is.

Het 360-graden scharniermechanisme is goed geïmplementeerd op de X360. Het is stevig en toch soepel te bedienen, en er is geen overmatige hoeveelheid wiebelen bij gebruik in een laptopconfiguratie. Er moet echter worden opgemerkt dat we wat wiebelen hebben ervaren bij het gebruik van het touchscreen in laptopmodus. Het scharnier lijkt duurzaam en moet bestand zijn tegen langdurige slijtage.

Met zo'n dun apparaat is het geen verrassing dat de IO enigszins beperkt is, hoewel hij zeker niet overdreven beperkt is. Je krijgt een USB-C-poort aan weerszijden van de X360, die elk de laptop kunnen opladen en gegevens of een videosignaal kunnen overbrengen naar een extern beeldscherm. Aan de rechterkant is er ook een USB 3.1-poort en aan de linkerkant is er een microSD-kaartsleuf en een hoofdtelefoon/microfoon combo-aansluiting.

Configuratieproces: gestroomlijnd met ChromeOS

Een van de grootste voordelen van ChromeOS is dat het weinig moeite kost om aan de slag te gaan. We hoefden hem alleen maar aan te sluiten, aan te zetten en in te loggen op ons Google-account. Anders dan dat, zal de computer u vragen om de algemene voorwaarden te accepteren en kunt u ervoor kiezen om meer in detail te gaan met uw privacy- en personalisatie-instellingen. Het kostte ons minder dan tien minuten om van een verzegelde doos naar een volledig werkende computer te gaan.

Image
Image

Bottom Line

Het 14-inch scherm op de x360 is zeker een lust voor het oog. Het 1920 x 1090 Full HD-scherm is misschien niet het scherm met de meeste pixels op een laptop van dit formaat, maar het is meer dan voldoende voor de taak. Tekst en andere details zijn helder en duidelijk, en het scherm profiteert van een goede zichtbaarheid onder een groot aantal hoeken.

Prestaties: uitstekend voor een Chromebook

Onze X360 was uitgerust met een Intel Pentium 4415U en 8 GB RAM, wat meer dan voldoende is voor het verwerken van ChromeOS-compatibele programma's. In onze PCMark Work 2.0-test scoorde de X360 9338, bijna het dubbele van wat we van sommige andere Chromebooks hebben gezien.

Grafische resultaten waren ook goed, met onze tests in GFX Bench die 686 frames opleverden in Aztec Ruins OpenGL (High Tier) en 1.531 frames in de Tesselation-test. In een Windows- of Apple-pc zou dit niet overweldigend zijn, maar de X360 is meer vergelijkbaar met een Android-telefoon dan een typische computer (zowel qua prijs als qua specificaties). Het levert ongeveer dezelfde ervaring als een high-end Samsung of iPhone.

Met een adviesprijs van $903 nodigt de X360 uit tot onflatteuze vergelijkingen met veel meer capabele Windows 10-apparaten.

In de praktijk had de X360 geen probleem met het afhandelen van welk programma dan ook. Of u nu op internet surft met meerdere geopende tabbladen, inhoud met hoge resolutie streamt of games speelt zoals DOTA Underlords met maximale grafische instellingen, geen van de compatibele toepassingen die we hebben geladen, zorgde ervoor dat de G1 sputterde.

Andere, nog duurdere modellen van de X360 zijn verkrijgbaar met extra RAM en verwerkingskracht, maar het basismodel heeft meer dan genoeg pk's voor alle compatibele apps. Het systeem als geheel werkt feilloos.

Image
Image

Productiviteit: ideaal voor webgebaseerde taken

Als je een videomaker bent, een fotograaf die veel foto's bewerkt of een grafisch ontwerper, dan zijn de geavanceerde programma's die je nodig hebt gewoon niet beschikbaar voor Chromebooks. Er zijn mobiele versies beschikbaar, maar ze zijn nauwelijks een volledige vervanging voor hun Windows 10- en MacOS-tegenhangers.

Waar ChromeOS en de X360 schitteren is in webgebaseerde productiviteitstaken. Dit is een laptop die bij uitstek geschikt is om onderweg te reageren op e-mails, documenten te schrijven of spreadsheets te maken. Het converteerbare ontwerp helpt ook in dit opzicht, aangezien sommige taken baat hebben bij een laptopconfiguratie, terwijl andere beter kunnen worden afgehandeld met een tablet - de X360 kan beide zijn.

Bottom Line

De geluidskwaliteit van de Bang & Olufsen-luidsprekers van de X360 is opmerkelijk goed. Het is geen vervanging voor een set speciale stereoluidsprekers, maar ze zijn in staat tot een verrassend hoog volume en bieden een goede definitie in hun hele bereik, van bas tot hoge tonen. We hebben genoten van het luisteren naar een scala aan muziek op de G1, van Mongoolse metalmelodieën van The Hu, tot rustgevende deuntjes van 2Cello's, tot de rauwe punkrock van The Blinders. We waardeerden ook de geluidskwaliteit tijdens het kijken naar Stranger Things en andere streamingcontent.

Netwerk: sterke wifi-connectiviteit

De X360 presteerde goed in onze Ookla-snelheidstest en had geen probleem met het verkrijgen en onderhouden van een verbinding met ons netwerk. Bluetooth wordt ook ondersteund en is eveneens goed geïmplementeerd.

Camera: matig maar acceptabel

De 720p-camera van de X360 is niet om over naar huis te schrijven, maar hij doet het werk voor een videogesprek. Het is vrij korrelig en de beeldkwaliteit is over het algemeen niet geweldig, maar zeker niet verschrikkelijk volgens webcamnormen. Video en foto's zijn redelijk gedetailleerd, wat zoveel is als verwacht mag worden.

Image
Image

Bottom Line

De batterijduur van de X360 is bijzonder indrukwekkend, zelfs in vergelijking met andere Chromebooks. Deze apparaten staan bekend en worden op de markt gebracht vanwege hun vermogen om een hele dag door te komen zonder op te laden, en de X360 doet dat met extra sap. We hebben deze laptop ongeveer 13 uur kunnen gebruiken op een enkele lading, genoeg voor een dag op het werk of op school en een avond thuis. Met mate gebruikt, is dit een laptop die meerdere dagen meegaat, geen netsnoer nodig.

Software: zowel opgeheven als beperkt door ChromeOS

ChromeOS is een zeer gespecialiseerd besturingssysteem dat uitblinkt in elementaire productiviteitstaken en uitstekende ingebouwde beveiliging biedt, maar het is zeer weinig functies in vergelijking met meer complete besturingssystemen zoals Windows 10 en MacOS.

De veelzijdigheid van ChromeOS wordt uitgebreid door compatibiliteit met sommige Android-applicaties, hoewel dit per apparaat verschilt. De X360 biedt in dit opzicht uitstekende resultaten en is een van de meer algemeen compatibele ChromeOS-apparaten. Verdere compatibiliteit is mogelijk via het gebruik van Linux, hoewel deze mogelijkheid nog in bèta is.

Prijs: High-end design voor een premium prijs

Chromebooks zijn van nature bedoeld als betaalbare, budgetgerichte laptops die gericht zijn op productiviteit. Het probleem met de X360 is dat hij wordt geleverd met een aanzienlijke sticker-schok - met een adviesprijs van $ 903 nodigt de X360 uit tot onflatteuze vergelijkingen met veel capabelere Windows 10-apparaten.

Gelukkig is de X360 consequent te koop met een aanzienlijke korting, tot wel de helft van de oorspronkelijke prijs. Voor die prijs is het een veel aantrekkelijkere budgetoptie, maar nog steeds aan de hoge kant voor ChromeOS-apparaten.

Concurrentie: ChromeOS of Windows

De X360 heeft veel concurrentie, zowel van Chromebooks als van apparaten met Windows. Vooral de hoge prijs plaatst hem in het speelveld van Windows-laptops aan de bovenkant van het spectrum, waar hij lang niet zo goed concurreert als met andere Chromebooks.

Een Dell XPS 13 biedt bijvoorbeeld een geweldige gebruikerservaring, een converteerbaar 360-graden scharnierontwerp en de flexibiliteit van Windows 10, tegen een prijs die zeer vergelijkbaar is met de adviesprijs van de X360. Zelfs tegen een sterk verlaagde verkoopprijs heeft de X360 te maken met concurrentie van Windows-laptops zoals HP's eigen Pavilion 14. Hoewel niet zo'n premium apparaat als de XPS 13, biedt de Pavilion 14 nog steeds een betere waarde dan de X360.

Je zou ook kwaliteit kunnen opofferen voor een echt goedkope, maar nog steeds zeer bruikbare converteerbare Chrome OS-laptop. De Lenovo Chromebook C330 wordt geleverd met veel compromissen, maar je zou er drie kunnen kopen tegen de adviesprijs en toch niet voldoen aan de volledige adviesprijs van de X360.

Een uitstekende laptop met een prijs die moeilijk te verdragen is

Het is jammer dat de HP X360 14 G1 wordt opgezadeld met zo'n aanzienlijke (en moeilijk te rechtvaardigen) prijs. Dit is een prima laptop die qua design en gebruiksvriendelijkheid vergelijkbaar is met veel premium toestellen. Als u de beste op ChromeOS gebaseerde laptop op de markt wilt, is de X360 een sterke keuze, maar de kosten zijn een moeilijke pil om te slikken.

Specs

  • Productnaam Chromebook x360 (2020-model)
  • Product Merk HP
  • UPC 5MG05AV_MB
  • Prijs $903.00
  • Productafmetingen 12,81 x 0,63 x 8,93 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit ChromeOS, Android app compatibel
  • Platform ChromeOS
  • Processor Intel Pentium 4415U
  • RAM 8GB
  • Opslag 64GB
  • Camera 720p
  • Batterijcapaciteit 60 wattuur
  • Poorten Micro SD, 2 USB Type C, USB 3.1, Stereo hoofdtelefoon-/microfoonaansluiting

Aanbevolen: