Logitech Harmony Ultimate One Review: een slimme touchscreen-afstandsbediening voor 15 apparaten

Inhoudsopgave:

Logitech Harmony Ultimate One Review: een slimme touchscreen-afstandsbediening voor 15 apparaten
Logitech Harmony Ultimate One Review: een slimme touchscreen-afstandsbediening voor 15 apparaten
Anonim

Bottom Line

De Logitech Harmony Ultimate One is een universele afstandsbediening met een kleurenaanraakscherm voor snelle toegang tot je favoriete AV-apparatuur, maar het instellen ervan kan een hele strijd zijn.

Logitech Harmony Ultimate One

Image
Image

We hebben de Logitech Harmony Ultimate One gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Er is maar zoveel ruimte en geduld voor een stel afstandsbedieningen die allemaal verschillende entertainmentapparaten bedienen. De Logitech Harmony Ultimate One biedt een oplossing voor het opruimen van rommel. Het ondersteunt maximaal 15 apparaten en biedt handige extra's zoals het programmeren van favoriete kanalen en snelkoppelingen in sneltoetsen. Er is zelfs een full-color touchscreen. Het voordeel is dat het erg handmatig is om deze afstandsbediening in een aangepaste en bruikbare staat te krijgen en dat er behoorlijk wat geduld voor nodig is.

We hebben de Logitech Harmony Ultimate One getest om te zien wat het installatieproces inhoudt, evenals de touchscreen-functionaliteit en de mogelijkheid om streaming-apparaten te ondersteunen.

Image
Image

Design: Modern en vooral handig

De Logitech Harmony Ultimate One-afstandsbediening is relatief klein met 2,2 x 7,3 x 1,2 inch. Het is zwart en glanzend met een lichte boog in het midden van het lichaam. De onderste helft van de afstandsbediening is veel omvangrijker en boller, terwijl de bovenkant van het apparaat slank van profiel is.

In het midden van de afstandsbediening zit een 2.4-inch kleurentouchscreen met favorieten en snelkoppelingen naar opgeslagen activiteiten. Het is over het algemeen responsief, net als de knoppen op de afstandsbediening, die niet zinken wanneer erop wordt gedrukt. Het algehele gevoel in de hand is aangenaam. Het is lichtgewicht op slechts 5,6 gram, en de rubberen achterkant is glad maar stevig. Vanwege het reflecterende karakter van het gezicht van het apparaat is het echter erg vatbaar voor vlekken, net als het oplaadstation.

Een andere eigenaardigheid in het ontwerp is de plaatsing van de afspeel-/pauzeknop en andere bedieningselementen die doorgaans worden gebruikt bij het luisteren naar muziek of het kijken van films. Deze knoppen bevinden zich helemaal bovenaan de afstandsbediening onder de aan/uit-knop, wat een beetje onnatuurlijk aanvoelt.

Image
Image

Configuratieproces: Zeer handmatig en langdurig

Behalve de afstandsbediening en de oplaadkabel, zijn de enige andere componenten die in de doos zitten het netsnoer voor de oplaadpoort en een Micro-USB-snoer voor het instellen van de afstandsbediening.

Het duurde slechts ongeveer een uur om de afstandsbediening volledig op te laden, en we gingen toen naar de site van Logitech om de software van de afstandsbediening te downloaden. Hier merkten we de eerste inconsistentie op. Er is momenteel geen optie voor de Ultimate One op die site, en de handleiding vermeldt eigenlijk twee verschillende sites om te bezoeken om de software te downloaden.

We zijn beland op https://support.myharmony.com/en-us/ultimate-one om de juiste desktopsoftware te downloaden. Nadat we deze stap hadden voltooid, moesten we een My Harmony-account instellen, iets dat vroeger via een web-app werd gedaan, maar nu uitsluitend via deze computersoftware of via de mobiele app op hub-compatibele apparaten.

Het grootste deel van het installatieproces omvat het handmatig toewijzen van elke knop aan een functie op het apparaat, wat omslachtig is en eeuwig duurt.

Wat een simpele stap had moeten zijn, bleek veel ingewikkelder dan nodig. Er waren verschillende gevallen waarin het programma achterbleef of helemaal vastliep, waardoor we dezelfde stappen een tweede keer moesten volgen. Uiteindelijk werkte het, maar deze bugs zetten de toon voor het onhandige karakter van de software.

Toen we eenmaal in de My Harmony-portal waren en ons apparaat konden aanpassen, kwamen we een derde hindernis tegen. De Harmony Ultimate One ondersteunt maximaal 15 apparaten, maar elk van deze apparaten moet handmatig worden ingesteld. We werden gevraagd om een televisie toe te voegen als ons eerste apparaat en we konden ons modelnummer met weinig moeite vinden.

We waren niet blij toen we ontdekten dat we het modelnummer moesten vinden van elk ander apparaat dat we wilden bedienen, moesten invoeren wat voor soort apparaat het is, en vervolgens het aantal en soort ingangen. Het grootste deel van het installatieproces omvat het handmatig toewijzen van elke knop aan een functie op het apparaat, wat omslachtig is en een eeuwigheid duurt. Een laatste software-update duurde vervolgens nog vijf minuten om te voltooien, wat elke keer gebeurt als u de afstandsbediening via pc aanpast.

Hoewel we geen problemen hadden met het instellen van een opdracht om onze Roku Ultra te starten, waren we teleurgesteld toen we ontdekten dat er geen ondersteuning voor streamingapparaten is voor Fire OS of de NVIDIA SHIELD TV Gaming Edition. Voor beide platforms is de Harmony Hub vereist, de slimme hub van Logitech met ondersteuning voor spraakopdrachten en digitale assistenten.

Image
Image

Prestaties/Software: Betrouwbaar met enkele limieten

De Logitech Harmony Ultimate One-afstandsbediening biedt enige flexibiliteit voor het opnieuw toewijzen van knoppen, en het is eenvoudig genoeg om een actie aan een knop toe te wijzen. Maar helaas kunnen die voorkeuren alleen worden ingesteld in de desktopsoftware.

Het is het grootste nadeel van de Harmony Ultimate One. Aangezien er geen manier is om met de afstandsbediening te communiceren via de mobiele Harmony-app, moet u telkens wanneer u instellingen wilt wijzigen of een geavanceerde reeks met meerdere stappen wilt maken, de afstandsbediening op uw computer aansluiten en bewerkingen uitvoeren via MyHarmony.

Je kunt apparaten op het touchscreen slepen en neerzetten op basis van je voorkeuren, en het geeft je snel toegang tot activiteiten met een tik op het scherm.

De software voor macOS is ook vaak erg traag om te laden. Zelfs toen we een externe synchronisatie uitvoerden nadat we wijzigingen hadden aangebracht, merkten we dat wijzigingen niet altijd leken te blijven. Of, als we vergeten op synchronisatie te drukken, moeten we de afstandsbediening opnieuw op de computer aansluiten. Hoewel de initiële installatie zwaar handmatig is, geldt dit ook voor de ervaring van het aanpassen en gebruiken van het apparaat.

Een positief aspect van de afstandsbediening is het responsieve touchscreen, dat een zekere mate van aanpassingsvermogen biedt in termen van de indeling van de activiteiten en apparaten. U kunt apparaten slepen en neerzetten op basis van uw voorkeuren, en het geeft u snel toegang tot activiteiten met een tik op het scherm. De directionele bedieningselementen zijn ook leuk om te hebben, en die gebaren kunnen ook worden aangepast. Als je een kabelabonnee bent, zul je waarschijnlijk het scherm Favorieten waarderen, waar je al je meest bekeken kanalen kunt instellen en ze met slechts één tik kunt starten.

Image
Image

Bottom Line

De Harmony Ultimate One is een oudere Logitech-afstandsbediening met een adviesprijs van $ 250. Hoewel het gemakkelijk is om deze afstandsbediening te kopen voor minstens $ 100 minder dan de originele adviesprijs, is de prijs nog steeds een beetje hoog voor wat je krijgt. Er is tenslotte geen smart-home-integratie of ondersteuning voor streaming-apparaten zoals Amazon Fire TV zonder ook de Harmony Hub aan te schaffen, die te koop is voor een extra $ 100. Nieuwere Logitech-modellen, zoals de Harmony Elite, worden geleverd met de Harmony Hub en een bijgewerkte touchscreen-afstandsbediening, maar zijn te koop voor $ 100 extra uit de doos (de Elite begint bij $ 350).

Logitech Harmony Ultimate One versus Logitech Harmony 950

Een goede match met de Harmony Ultimate One komt van een andere afstandsbediening in de Harmony-reeks: de Harmony 950. Deze afstandsbediening heeft dezelfde catalogusprijs en is ook een universele afstandsbediening voor alleen infrarood met een touchscreen dat tot 15 andere apparaten. Je zult deze optie waarschijnlijk ook kunnen vinden voor veel minder dan de oorspronkelijke catalogusprijs, maar aangezien het de nieuwere van de twee is met wat sommigen zeggen is een beter scherm, de mogelijkheid om meer knoppen aan te passen en een betere plaatsing van die kritieke afspeel/pauze-knoppen, kunt u in plaats daarvan voor de Harmony 950 kiezen.

Nog steeds op het hek? Bekijk enkele van onze andere aanbevelingen voor de beste universele afstandsbedieningen. En als je op zoek bent naar de beste koopjes voor je thuisbioscoop, bekijk dan onze selectie voor de beste thuisbioscoopontvangers en middenkanaalluidsprekers.

Een universele afstandsbediening voor home-entertainment zonder smart-home-upgrades

De Logitech Harmony Ultimate One is misschien een goede keuze voor klanten die een universele afstandsbediening met touchscreen-bediening willen, maar niet geïnteresseerd zijn in beheer van slimme apparaten of spraakbediening. Het configuratieproces kan lang en handmatig zijn, maar als je de tijd en het geduld hebt, biedt deze afstandsbediening een gemakkelijke oplossing voor het beheren van een grote entertainmentopstelling met meerdere apparaten.

Specs

  • Productnaam Harmony Ultimate One
  • Product Merk Logitech
  • MPN N-R0007
  • Prijs $250.00
  • Gewicht 5.75 oz.
  • Productafmetingen 2,2 x 7,3 x 1,2 inch.
  • Hub vereist Nee
  • Poorten/kabels Micro-USB
  • Ondersteunde stemassistenten Geen
  • Connectiviteit Infrarood
  • Garantie 90 dagen telefonische en e-mailondersteuning

Aanbevolen: