Logitech Harmony Elite Review: een afstandsbediening voor home-entertainment/smart-home-goeroes

Inhoudsopgave:

Logitech Harmony Elite Review: een afstandsbediening voor home-entertainment/smart-home-goeroes
Logitech Harmony Elite Review: een afstandsbediening voor home-entertainment/smart-home-goeroes
Anonim

Bottom Line

De Logitech Harmony Elite doet zijn naam eer aan als eersteklas slimme afstandsbediening, maar heeft een hoge prijs en een steile leercurve.

Logitech Harmony Elite

Image
Image

We hebben de Logitech Harmony Elite gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Een universele afstandsbediening kopen lijkt misschien niet de meest boeiende taak, maar de Logitech Harmony Elite is een alles-in-één-afstandsbediening die van gedachten kan veranderen. Gezien als Logitech's vlaggenschip slimme afstandsbediening, kan deze high-end optie 15 entertainment- en thuisapparaten zoals streamers en slimme lampen bedienen via de afstandsbediening zelf of via een smartphone-app of stemassistenten.

We hebben enige tijd besteed aan het beoordelen van het vermogen van de Logitech Harmony Elite om streaming-apparaten te ondersteunen, spraakopdrachten te verwerken en consistente prestaties te leveren.

Image
Image

Ontwerp: Strak en praktisch

De Logitech Harmony Elite wordt geleverd met een behoorlijk scala aan apparatuur. De afstandsbediening zelf heeft een 2,4-inch LCD-scherm dat helder en helder is en reageert op vegen en tikken. Het is ideaal voor het snel openen en starten van activiteiten en is comfortabel ergonomisch. Een ander handig detail is de achtergrondverlichting van alle fysieke knoppen, wat handig kan zijn bij weinig licht.

Als de afstandsbediening niet in gebruik is, moet deze in de meegeleverde oplaadhouder worden geplaatst. Dit dient het dubbele doel om ervoor te zorgen dat uw afstandsbediening altijd is ingeschakeld en biedt een ordelijke en aantrekkelijke manier om het apparaat op te bergen. Zowel de afstandsbediening als de houder zijn gemaakt van reflecterende materialen met een hoge en oogstrelende glansfactor, maar ze zijn ook gemakkelijk uit te vegen met vingerafdrukken.

De Harmony Hub is het andere kritieke onderdeel in de installatie. Het is een glanzend vierkant apparaat dat 4,07 x 4,91 x 1,05 inch meet en 3,95 gram weegt. Hij is strak en klein genoeg om vlak bij je televisie te plaatsen, wat er een goede plek voor is als je andere AV-apparatuur ook in de buurt is. Maar dankzij het gebruik van RF-signalen door de hub om te communiceren met de afstandsbediening en andere apparaten via IR, Wi-Fi en Bluetooth, is het niet van cruciaal belang om al uw andere apparaten in het zicht te houden om de Harmony Elite te gebruiken. Er zijn twee extra mini-infraroodblasters voor uitgebreide dekking in geval van verbindingsproblemen.

Image
Image

Configuratieproces: Eenvoudig en relatief snel

Het instellen van de Harmony Elite is niet per se een eenvoudig proces van 10 minuten, maar de installatietijd hangt waarschijnlijk af van uw comfortniveau met Logitech-producten en van het aantal apparaten en soorten opdrachten die u programmeert.

De basisstappen voor het verbinden van de hub met uw MyHarmony-account zijn niet van toepassing. De afstandsbediening volledig opladen is de eerste stap, die uit de doos ongeveer een uur duurde. Toen het klaar was voor gebruik, gingen we verder met het in gebruik nemen van de Harmony Hub.

Er is echt geen plafond voor wat je de Harmony Elite kunt programmeren om te doen (er is geen activiteitslimiet) als je geduldig genoeg bent.

We hadden de Harmony-app al gedownload op onze iPhone, dus we hebben de Harmony Hub gewoon aangesloten en even gewacht tot we het rode lampje zagen dat aangeeft dat hij klaar was om te worden aangesloten. Toen we de app draaiden, hoopten we dat we de hub snel zouden kunnen zien en er verbinding mee zouden kunnen maken, maar dat is niet helemaal hoe het ging. De app heeft de hub gedetecteerd, maar kan geen verbinding maken. Het bleef maar draaien en gaf aan dat het verbinding maakte, maar deed het nooit. Vervolgens doorliep het de prompts naar "Verbinding maken met nieuwe hub" of "Nieuwe hub instellen" en herhaalde dezelfde cyclus.

Nadat we de hub verschillende keren opnieuw hadden opgestart, zagen we eindelijk een prompt om netwerkinformatie in te voeren en verder te gaan met het instellen van de afstandsbediening, maar dit duurde ongeveer 30 minuten om met succes te voltooien. We hebben ervoor gekozen om instellingen van een andere opgeslagen Harmony-afstandsbediening te kopiëren om een deel van de handmatige invoer te verminderen, maar dit werkte ook niet de eerste keer. Na een tweede poging werkte het overzetten van opgeslagen activiteiten en apparaten, maar het testen van de apparaatfuncties was niet helemaal succesvol.

En dit is het deel van het installatieproces dat overgaat in het krijgen van de afstandsbediening naar een volledig aangepaste staat, wat een aanzienlijke hoeveelheid tijd kan kosten. Telkens wanneer we een wijziging aanbrachten, moest de afstandsbediening eerst synchroniseren en soms waren de wijzigingen niet succesvol, dus er was veel vallen en opstaan. Maar de automatische synchronisatie was een aangenaam nuttige functie die ons een extra stap bespaarde.

Image
Image

Prestaties/Software: Snel en responsief

Toen we de eerste connectiviteits- en installatiehindernissen hadden weggenomen, ondervonden we over het algemeen snelle en responsieve prestaties van de Harmony Elite. Hoewel we af en toe een kleine vertraging opmerkten, was dit nooit een groot probleem. Het touchscreen was ontvankelijk voor veeg- en aanraakacties, was eenvoudig te navigeren en de gebarenbediening was ook gebruiksvriendelijk en effectief.

Dit geldt ook voor de afstandsbedieningsfuncties van de mobiele app, die soms overbodig aanvoelden gezien het comfort en de bruikbaarheid van het touchscreen op de afstandsbediening zelf. Toch is het een leuk alternatief om te gebruiken als de batterij van de afstandsbediening te laag is om te gebruiken, wat we merkten dat dit na een paar dagen kan gebeuren als je hem uit het oplaadstation laat.

Toen we de eerste connectiviteits- en installatiehindernissen hadden weggenomen, ondervonden we over het algemeen snelle en responsieve prestaties van de Harmony Elite.

We hebben de Alexa-functionaliteit getest met een Fire TV Cube door de Harmony/Alexa-integratierichtlijnen van de fabrikant te volgen, maar de aanbevolen Harmony-vaardigheid werkte niet. De Harmony - Secondary Hub was veel effectiever en werkte relatief naadloos doordat we Alexa konden vragen om verzoeken te doen aan onze Harmony Elite. Niet alle commando's werkten en soms vertelde Alexa ons direct dat ze een commando niet begreep. Andere keren gaf ze echter geen feedback en gebeurde er niets. We merkten ook dat de voorgestelde prompts verschilden van de taal die daadwerkelijk werkte om een activiteit via Alexa te starten.

Er is echt geen plafond voor wat je de Harmony Elite kunt programmeren om te doen (er is geen activiteitslimiet) als je geduldig genoeg bent en ervoor zorgt dat je eerst al je apparaten goed instelt. Maar de weg naar een volledig op maat gemaakte afstandsbediening brengt een aanzienlijke installatietijd met zich mee. Gedurende de dagen die we met deze afstandsbediening doorbrachten, hadden we niet het gevoel dat we het apparaat volledig hadden ingesteld op zijn volledige potentieel.

Image
Image

Bottom Line

De Logitech Harmony Elite is niet goedkoop. Het verkoopt voor $ 350, wat aanzienlijk meer is dan andere op hubs gebaseerde slimme afstandsbedieningen van het merk. Hoewel de Harmony Elite een robuust en capabel touchscreen heeft, verkoopt de Harmony 950 voor $ 250 en is in wezen dezelfde afstandsbediening minus de Harmony Hub. Als u de Hub zou kopen, zou de prijs in wezen gelijk zijn, aangezien deze $ 100 kost. Degenen die een uitgebreide home-entertainment- en apparaatconfiguratie hebben, zouden het waarschijnlijk het handigst vinden om de Harmony Elite te kopen in plaats van twee afzonderlijke aankopen te doen, maar als je geen smart-home-mogelijkheden nodig hebt, kun je altijd kiezen voor de Harmony 950 en voeg later een hub toe.

Logitech Harmony Elite vs. SevenHugs Smart Remote

Als je geïnteresseerd bent in een geavanceerde universele afstandsbediening, maar je wilt over het algemeen minder afstandsbediening, dan is de SevenHugs Smart Remote een aantrekkelijk alternatief voor de Harmony Elite. Het is veel kleiner met iets meer dan 2 ons en 5,4 centimeter lang, en in plaats van een hub en smartphone-app, gebruikt de SevenHugs-afstandsbediening sensoren om te creëren wat het bedrijf "een digitale kaart" noemt van de apparaten in een bepaalde kamer. De afstandsbediening pikt op intelligente wijze op waar je naar wijst en stelt je in staat om scènes uit te voeren die meerstapsopdrachten bevatten, zoals het dimmen van de lichten en het inschakelen van Netflix. De fabrikant zegt dat het compatibel is met meer dan 650.000 apparaten, van streamers tot thermostaten, stopcontacten en lampen, en er is geen limiet aan het aantal apparaten dat het kan bedienen. Het heeft echter geen ondersteuning voor spraakassistenten of de mogelijkheid om apparaten buiten een enkele kamer te bedienen.

Benieuwd naar andere opties? Ga naar onze verzameling aanbevolen universele afstandsbedieningen om te zien wat er nog meer beschikbaar is.

Een topoptie voor de gearhead van het thuisapparaat

De Logitech Harmony Elite is een hoogwaardige universele afstandsbediening die is uitgerust om uw slimme huis te automatiseren. Als je enthousiast bent over het duiken in de kern van het programmeren van elk detail en een uitgebreide apparatuurconfiguratie hebt met smarthome-apparaten zoals slimme airconditioners of slimme stekkers, dan is dit misschien het ideale apparaat om aan de mix toe te voegen. Wie op zoek is naar een iets goedkopere en minder ingewikkelde optie, zou een andere Logitech-afstandsbediening kunnen overwegen die op beide terugscha alt.

Specs

  • Productnaam Harmony Elite
  • Product Merk Logitech
  • MPN N-R0010
  • Prijs $350.00
  • Gewicht 5.78 oz.
  • Productafmetingen 2,13 x 1,14 x 7,56 inch.
  • Hub vereist Harmony Hub
  • Ondersteunde spraakassistenten Amazon Alexa, Google Assistant
  • Compatibiliteit iOS, Android
  • Poorten/kabels Micro-USB, AC-adapters x2, IR miniblasters x2, USB-kabel
  • Connectiviteit IR, RF, Wi-Fi, Bluetooth
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: