Netatmo Weerstation Review: een goed ontworpen weerstation voor app-liefhebbers

Inhoudsopgave:

Netatmo Weerstation Review: een goed ontworpen weerstation voor app-liefhebbers
Netatmo Weerstation Review: een goed ontworpen weerstation voor app-liefhebbers
Anonim

Bottom Line

Het slanke, moderne Netatmo-weerstation ziet er zeker goed uit, maar de beperkte instrumenten passen niet bij de exorbitante prijs.

Netatmo Weerstation

Image
Image

We hebben het Netatmo-weerstation gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

In het tijdperk van slimme huizen en digitale assistenten voelen rudimentaire weer-apps aan als de vorige eeuw. Tegenwoordig worden persoonlijke weerstations een populaire toevoeging aan het steeds meer onderling verbonden moderne huis. Deze markt bruist momenteel van de opties, variërend van bruikbare budgetsystemen tot meteorologische beesten met meerdere instrumenten. We hebben onlangs een stuk samengesteld over de beste weerstations die je kunt kopen en in deze recensie bekijken we een van de beste ontwerpen die er zijn, het Netatmo Personal Weather Station. Dus hoe verhoudt dit model zich tot de rest van deze snelgroeiende markt? We zullen deze vraag en vele andere hieronder beantwoorden.

Design: zo strak en zo schoon

Direct uit de doos ziet dit product van Netatmo eruit als het persoonlijke slimme weerstation voor thuis. Het systeem bestaat uit twee slanke cilinders met matgrijze afwerkingen en op het eerste gezicht lijken de units op verwanten van de eerste generatie Echo Plus. Beide units hebben een smalle uitsparing aan de voorkant om een beetje pop toe te voegen aan het nogal minimalistische ontwerp, waarbij het buitenmodel slechts enkele centimeters korter is dan het binnenmodel. Het buitenstation heeft een groef ingebouwd in de achterkant zodat de unit kan worden gemonteerd volgens de aanbevelingen van de fabrikant (meer hierover hieronder).

Image
Image

Setup: eenvoudig maar vervelend

Zoals het geval is met andere weerstations voor thuis, vereist het Netatmo Personal Weather Station een minimaal, maar enigszins vervelend installatieproces. Het is handig om door te gaan en de Netatmo-app te downloaden voordat u de weerstations fysiek instelt. Eenmaal gedownload en geregistreerd, leidt de app u door een aantal stappen. (Er is ook een alternatieve installatiemethode met een pc of Mac voor degenen die daartoe geneigd zijn. Ik gaf er de voorkeur aan de app te gebruiken, omdat ik hierdoor meer mobiliteit kreeg tijdens het proces.)

Eerst moet je het binnenweerstation aansluiten en de meegeleverde batterijen aan de buitenunit toevoegen. Een groen lampje knippert op de buitenunit zodra de batterijen correct zijn geplaatst. Vervolgens vraagt de app u om op de knop aan de bovenkant van de binnenunit te drukken. Houd deze knop ingedrukt totdat het lampje aan de voorkant van het apparaat begint te branden. Zodra de binnenruimte is gedetecteerd, gaat u verder met de wifi-configuratie. Daarna wordt u gevraagd uw netwerk uit een lijst te selecteren, het wifi-wachtwoord op te geven en een naam voor het station te maken.

Nu is het tijd om een goed huis voor beide units te vinden, en zet je schrap voor een kleine vertraging, want dit kan een beetje lastig zijn. Het binnenmodel moet op een plaats worden geplaatst die de hele dag direct zonlicht vermijdt en geen interferentie ondervindt van andere apparaten (bevochtigers, radiatoren, enz.), aangezien deze beide onnauwkeurige metingen zullen produceren. Wat de buitenpost betreft, raadt de fabrikant aan om dit toestel in een overdekte ruimte te plaatsen die het toestel zal beschermen tegen direct zonlicht en neerslag. Wat de plaatsing betreft, wordt het buitenmodel geleverd met een verstelbare riem voor veelzijdigheid. (Leuk weetje: het vinden van een buitenomgeving die overdekt is en de hele dag direct zonlicht vermijdt, is eigenlijk een beetje lastiger dan je zou denken.) Uiteindelijk heb ik een spijker gebruikt om het model aan een uitsparing onder het dak op mijn terras te bevestigen.

Vergeet niet dat u er ook voor moet zorgen dat de buitenunit zich binnen het signaalbereik van het binnenmodel bevindt. Deze signaalsterkte is eenvoudig toegankelijk in de Netatmo-app. Op een afstand van ongeveer 35 voet daalde de signaalsterkte tot drie van de vijf balken, maar leverde nog steeds schone gegevens aan het binnenstation. Open tot slot de app, controleer of het signaal voldoende is en kijk of de binnen- en buitenmetingen verschijnen. Als dat zo is, ben je klaar om te gaan. Al met al zouden individuen ongeveer 20 minuten moeten besteden aan het opzetten van het systeem.

Image
Image

Prestaties: Nauwkeurig maar loopt achter

Nauwkeurigheid is een van de belangrijkste overwegingen voor iedereen die op zoek is naar een persoonlijk weerstation. Gelukkig bleken de thermometer, hygrometer en barometer consistent nauwkeurig te zijn, wat zeker niet het geval is bij alle weerstations in huis. Aan de andere kant kan het soms een beetje problematisch zijn om re altime gegevens te begrijpen. In plaats van bijvoorbeeld live buitenmetingen te monitoren, wordt de app om de paar minuten vernieuwd om bijgewerkte informatie te bieden. Er kunnen zelfs tot 10 minuten tussen vernieuwingen zitten. Deze micropauzes zullen een minimaal effect hebben op de langetermijngegevens, maar het is niettemin belangrijk om op te merken dat de re altime gegevens verlopen.

Het meegeleverde Netatmo Personal Weather Station laat ook de deur open voor tal van aftermarket-accessoires, zoals het koppelen van de Netatmo Smart Rain Gauge en Smart Anemometer. Het Netatmo-weerstation werkt ook met de Apple HomeKit voor mensen die iets willen toevoegen aan hun verbonden slimme huis.

Kenmerken: Solide app en desktopprogramma

De Netatmo-app is absoluut de opvallende functie van dit persoonlijke weerstation, waarmee individuen onderweg basisgegevens binnen en buiten kunnen doorzoeken. Over het algemeen is de interface eenvoudig en na een paar keer gebruiken zeer gemakkelijk te navigeren. De bovenste helft van het scherm biedt meteorologische informatie buiten (temperatuur, vochtigheid, dauwpunt, luchtdruk, enz.) en het onderste gedeelte toont gegevens binnen (temperatuur, geluidsniveaus, CO2-niveaus binnenshuis en vochtigheid). Een grijze band in het midden geeft de zevendaagse voorspelling weer. Als u op de zevendaagse voorspelling drukt, wordt deze functie uitgebreid naar volledig scherm, waardoor u een hele reeks aanvullende informatie krijgt (windrichting, UV-index, enz.). Deze voorspelde informatie wordt echter geleverd door WeatherPro, niet door het persoonlijke weerstation.

Het voelt een beetje beperkt in- en uitzoomen op een lijngrafiek op een smartphone om gedetailleerde gegevens van dichterbij te bekijken.

De gewijzigde hamburgerknop linksboven geeft gebruikers toegang tot meer diepgaande meteorologische gegevens en ik heb enorm genoten van de Netatmo Weathermap-functie. Hiermee kunt u de Netatmo-weerstationmetingen in uw regio en over de hele wereld bekijken. Samen vormen deze afzonderlijke stations een heel cool, wereldwijd lappendeken van gelokaliseerde gegevens. Het is gemakkelijk genoeg om lijngrafieken te laden die langetermijnveranderingen in vochtigheid, temperatuur, geluid, enz. illustreren en op specifieke momenten tot op de minuut in te zoomen. Eerlijk gezegd voelt het een beetje beperkt in- en uitzoomen op een lijngrafiek op een smartphone om gedetailleerde gegevens van dichterbij te bekijken en door te schakelen om afzonderlijke grafieken te vergelijken.

Gelukkig biedt Netatmo een zeer nuttig en gebruiksvriendelijk alternatief: het Netatmo-desktopplatform. Nadat ik beide had gebruikt, gaf ik persoonlijk zonder twijfel de voorkeur aan de desktopconfiguratie boven de app. Toegegeven, de app is handig onderweg, maar er zijn gewoon te veel gegevens om op een gebruiksvriendelijke manier door te bladeren. Met het desktopplatform kunt u alle gegevens in één keer vergelijken zonder het krappe gevoel van de app. Op de desktop is het ook mogelijk om grafieken naast elkaar te plaatsen. In de app moeten gebruikers individueel door grafieken bladeren en heen en weer gaan om datasets te vergelijken.

Ik heb enorm genoten van de Netatmo Weathermap-functie, waarmee je de Netatmo-weerstationmetingen in jouw regio en over de hele wereld kunt bekijken.

Prijs: Moeilijk om de hoge prijs te rechtvaardigen

Momenteel bruist de markt van weerstations voor thuisgebruik en de prijzen variëren afhankelijk van de specificaties die u zoekt. Er zijn solide basismodellen beschikbaar voor minder dan $ 40, maar meer geavanceerde apparaten met meerdere instrumenten en een gekoppelde app kunnen gemakkelijk honderden dollars kosten. Dat gezegd hebbende, bevindt het Netatmo-weerstation zich vierkant in het midden van het hogere segment van de markt. Helaas heeft het Netatmo-weerstation niet de meteorologische gereedschapsriem die beschikbaar is met andere vergelijkbare geprijsde of zelfs goedkopere modellen. Bijvoorbeeld, de Ambient Weather WS-2902A Osprey (een ander model dat door Lifewire is getest) is beschikbaar voor tussen $ 130 en $ 170, en bevat veel extra meteorologische functies (windwijzer, windmeter en regenvalverzamelaar) naast een vergelijkbare handige app en pc-software.

Image
Image

ThermoPro TP67 vs. Netatmo Weerstation

Voordat je all-in gaat op een persoonlijk weerstation, is het belangrijk om eerst en vooral je exacte meteorologische behoeften te begrijpen. Vervolgens kun je op zoek gaan naar de specifieke functies die je nodig hebt en instrumenten weggooien waar je zonder kunt. Dat gezegd hebbende, deze productconfrontatie is net zo goed een David vs. Goliath-vergelijking als een nevenschikking van de twee tegenovergestelde uiteinden van het persoonlijke weerstationspectrum. De ThermoPro TP67 (zicht op Amazon) is een van de meer populaire budget persoonlijke weerstations. Hoewel de Netatmo zeker nauwkeuriger is en wordt geleverd met geavanceerdere instrumenten, is de ThermoPro TP67 een bruikbaar model dat temperatuur-, vochtigheids- en barometermetingen biedt voor een fractie van de prijs. Evenzo mist de ThermoPro TP67 de app, verbeterde functies en instrumentatie die bij het Netatmo-systeem worden geleverd.

Er zijn betere producten beschikbaar voor minder

Het Netatmo Personal Weather Station is een behoorlijk model met nauwkeurige metingen, maar zoals het is, mist het de instrumenten om het nogal exorbitante prijskaartje te verdedigen. Natuurlijk kun je een windmeter en regencollector toevoegen voor bijna $ 200, maar andere modellen bevatten deze instrumenten al voor aanzienlijk minder geld dan het basis Netatmo-systeem. De smart home-connectiviteit en app zullen de deal voor sommigen zeker zoeter maken, maar de meeste consumenten zouden ergens anders moeten zoeken naar hun persoonlijke weerstationbehoeften.

Specs

  • Productnaam Weerstation
  • Product Merk Netatmo
  • SKU NWS01-US
  • Prijs $180.00
  • Gewicht 1 lbs.
  • Productafmetingen 1,8 x 1,8 x 6 inch.
  • Garantie 2 jaar garantie
  • Instrumenten Thermometer, barometer, hygrometer, kooldioxidesensor, decibelmeter
  • Temperatuurbereik (binnen): 32 °F tot 112 °F Nauwkeurigheid: ± 0,3 °C / ± 0,54 °F, (buiten): -40 °F tot 150 °F Nauwkeurigheid: ± 0,3 °C / ± 0,54°F
  • Barometerbereik 260 tot 1260 mbar / 7,7 tot 37,2 inHg
  • Hygrometerbereik 0 tot 100 procent
  • Kooldioxidesensor (binnen): Bereik van: 0 tot 5.000 ppm
  • Decibelbereik (binnen) 35 dB tot 120 dB
  • App-enabled Ja
  • App-compatibiliteit iOS 9 (minimum), Android 4.2 (minimum)
  • Productafmetingen Buitenmodule: 1,8 x 1,8 x 4,1 inch
  • Wat is inbegrepen binnenmodule, buitenmodule, micro-USB-stroomadapter, wandmontageset voor buitenmodule, twee AAA-batterijen

Aanbevolen: