Movavi Video Editor Review: een geweldig alternatief voor dure, meer gecompliceerde programma's

Inhoudsopgave:

Movavi Video Editor Review: een geweldig alternatief voor dure, meer gecompliceerde programma's
Movavi Video Editor Review: een geweldig alternatief voor dure, meer gecompliceerde programma's
Anonim

Bottom Line

Voor de prijs is Movavi Video Editor een veelzijdige en fundamenteel goede video-editor, waarmee je eenvoudig een verscheidenheid aan SD- en HD-inhoud kunt importeren, bewerken en exporteren. We hebben de basis Movavi Editor Personal Edition getest om de verbeterde tijdlijnmogelijkheden te evalueren en erachter te komen voor wie deze het meest geschikt is.

Movavi 15 Personal Edition Video Editor

Image
Image

We hebben de Movavi Video Editor 15 Personal Edition gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Movavi Video Editor 15 Personal Edition biedt een oplossing voor een veelvoorkomend probleem: de ontoegankelijkheid en hoge kosten van de meeste videobewerkingssoftware. Als die toetredingsdrempels je hebben afgeraden, maar je wilt leren om je eigen professionele video's te bewerken of te maken, dan is Movavi misschien wel het programma voor jou. Movavi heeft een verbeterde tijdlijn die het bewerken eenvoudig en toegankelijk maakt zonder in te boeten aan fundamentele functies, en bevat een aantal leuke extra's zoals stickers, vooraf ingestelde titelanimaties en filters voor je beeldmateriaal.

Image
Image

Ontwerp: eenvoudig maar veelzijdig

De Movavi 15 Video Editor Personal Edition is de basisversie van de videobewerkingssoftware van het bedrijf. Er is een Movavi Plus-editie die enkele extra functies heeft, maar de Personal Edition is vergelijkbaar in functionaliteit en ontwerp. Movavi is ontworpen om uit te blinken als een gebruiksvriendelijke video-editor van persoonlijk beeldmateriaal, op de markt gebracht voor reisdagboeken, trouwvideo's en vlogs. In die geest is de 'Montage Wizard'⁠-waar het programma een snelle reeks diavoorstellingen voor je maakt⁠- geweldig om gerelateerde video's aan elkaar te naaien, terwijl de volledige functiemodus dieper gaat voor het bewerken van titels, afbeeldingen en effecten.

Movavi's exportopties zijn ook ontworpen met YouTubers en vloggers in gedachten, zodat je rechtstreeks vanuit het programma naar YouTube kunt uploaden. Het exportvenster bevat zelfs een YouTube-formulier om een beschrijving toe te voegen en de optie om je video openbaar of privé te maken, net zoals je zou doen in YouTube Studio.

De Movavi-gebruikersinterface heeft drie hoofdpanelen: een voorbeeldmonitor, mediapaneel en tijdlijnwerkruimte met een selectie van tools. Met de mediabrowser kunt u kiezen uit verschillende configuraties om een project te starten: u kunt video rechtstreeks in Movavi opnemen met de camera van uw computer of een webcam, u kunt een screencast opnemen of mediabestanden toevoegen en een map met video, audio, of afbeeldingsbestanden om mee te werken.

Movavi is ontworpen om uit te blinken als een gebruiksvriendelijke video-editor van persoonlijk beeldmateriaal, op de markt gebracht voor reisdagboeken, trouwvideo's en vlogs.

Movavi's tijdlijn is ontworpen om het bewerkingsproces eenvoudig en duidelijk te maken. Wanneer u mediabestanden importeert, worden uw beelden automatisch in de tijdlijn geplaatst en worden uw beelden chronologisch gerangschikt.

Dankzij de magnetische tijdlijn van Movavi is het gemakkelijk om de beelden opnieuw te ordenen als je je clips niet chronologisch hebt opgenomen. Het zal je clips op elkaar klikken en ze automatisch opnieuw ordenen wanneer je iets verplaatst, dus als je een clip op een andere plek wilt dan waar Movavi het in je tijdlijn heeft geïmporteerd, selecteer dan de clip die je wilt verplaatsen en slepen en neerzetten. Movavi plaatst de clip automatisch in de reeks en verplaatst de clips eromheen om ruimte te maken.

Movavi heeft ook een groot aantal instant-videofilters, scèneovergangen, stickers en titels die u naar uw clips kunt slepen en neerzetten om ze op te poetsen en te stileren. De stickers zijn een snelle manier om wat plezier en persoonlijkheid toe te voegen met afbeeldingen in emoji-stijl. De titelafbeeldingen van Movavi bevatten enkele vooraf ingestelde animaties en er is een online Effects Store waar u extra titels en verschillende afbeeldingen kunt kopen.

Image
Image

Configuratieproces: Directe download

Je kunt Movavi kopen en rechtstreeks downloaden van hun website of van Amazon. De software is snel te installeren en in een paar korte stappen klaar voor gebruik. Bij aankoop van de software ontvangt u uw activeringscode via e-mail, waarmee uw programma wordt geactiveerd met een levenslange licentie voor de software.

Image
Image

Prestaties: Basis 'alles-in-één'-editor met veel voorinstellingen

Movavi presteert goed en kan een reeks bestandsindelingen en codecs importeren en exporteren, waaronder.avi,.mov,.mp4,.mkv,.flv,.webm, h.264 en meer. Movavi ondersteunt ook HD- en 4K UHD-video, wat een groot voordeel is voor deze prijs.

Het maken van knippen in je beeldmateriaal en het verwijderen van clips is eenvoudig in Movavi, maar het verschilt enigszins van andere videobewerkingsprogramma's. Met de schaar kunt u bijvoorbeeld uw beeldmateriaal knippen waar de cursor zich ook bevindt, handig voor nieuwe editors om ervoor te zorgen dat ze niet per ongeluk inhoud snijden, maar een beetje onhandig voor veteranen die gewend zijn te kunnen knippen waar ze hun muis ook plaatsen en klik.

Het zou moeilijk zijn om een betere video-editor te vinden voor $ 40 met dezelfde hoeveelheid functionaliteit die Movavi biedt.

In navolging van dezelfde regels heeft Movavi andere elementen van videobewerkingssoftware voor het gemak rechtstreeks in het tijdlijnpaneel gecondenseerd. Deze omvatten video-effecten en audio-eigenschappen. Met het tandwielpictogram 'Instellingen' heb je toegang tot video-effectparameters van elke clip die je hebt geselecteerd, wat je toegang geeft tot een behoorlijk goede variëteit aan videoparameters en effecten, hoewel je niet erg diep kunt gaan. De video-effecten omvatten de snelheid van de clip, kleuraanpassingen, roteren en bijsnijden, pannen en zoomen, animatiefuncties, camerastabilisatie, Chromakey en meer.

Het instellingenpaneel voor audio is vergelijkbaar en je kunt eenvoudig het volume, de snelheid en de EQ van elke clip bewerken. Audio-effecten zijn toegankelijk door een clip te selecteren en op de knop 'Mixer'-niveaus te klikken, waardoor het audiopaneel voor die clip wordt geopend. Overgangen worden ook weergegeven als eenvoudige, op parameters gebaseerde effecten in het audiopaneel waarmee u een clip kunt in- en uitfaden. Hoewel de tijdlijneditor een op sporen gebaseerde, magnetische tijdlijn voor video is, is het een meer traditionele op sporen gebaseerde tijdlijn voor de audiokanalen, waarmee u gemakkelijk audioclips op de achtergrond van uw beeldmateriaal kunt plaatsen.

Image
Image

Bottom Line

Het zou moeilijk zijn om een betere video-editor te vinden voor $ 40 met dezelfde hoeveelheid functionaliteit die Movavi biedt. Twee van de meest populaire video-editors zijn Apple's Final Cut Pro X en Adobe's Premiere Pro, die tussen $ 250 en $ 300 kosten (voor Premiere zijn dat alleen de kosten van een jaarabonnement). Het is een hoge prijs om te betalen voor je reisvlog of om je familievideo's te bewerken, dus als dat je belangrijkste gebruiksscenario's zijn, is Movavi een waardige optie.

Movavi 15 Personal Edition vs. Wondershare's Filmora9 Video Editor

Een ander betaalbaar programma dat een directe concurrent is van Movavi is Wondershare's Filmora9, dat wordt verkocht voor een eenmalige vergoeding van $60. Filmora is een vergelijkbare, op tijdlijn gebaseerde editor die HD- en 4K-video ondersteunt en gemakkelijk te gebruiken is (terwijl hij wat meer controle over video-effecten en kleur biedt dan Movavi). Filmora beschikt ook over een groot aantal stilistische titels, afbeeldingen en filtereffecten voor je beeldmateriaal, maar Filmora heeft een iets hoger niveau van integratie met Wondershare.com's inhoudsbibliotheek met animaties, emoji-achtige karakters en titelafbeeldingen dan Movavi doet met hun Effects Store.

Filmora heeft een duurder jaarabonnement dat ook onbeperkte toegang biedt tot Wondershare's stock footage en fotobibliotheek voor iets meer dan $ 100. Voor makers van inhoud die op zoek zijn naar een betaalbare bron van stockmedia, kan het Filmora Unlimited-abonnement een waardevolle upgrade zijn. Toegang tot de Wondershare-voorraadbibliotheek met het jaarplan is aanzienlijk goedkoper dan een combinatie van een video-editor en een voorraadbibliotheekplan van een bedrijf als Adobe. Houd er echter rekening mee dat Movavi wellicht beter is voor het rechtstreeks exporteren van uploads naar YouTube - er zijn meldingen van problemen bij het gebruik van de vergelijkbare functie van Filmora9.

Gemak en kwaliteit

De Movavi 15 Personal Edition Video Editor is een kwaliteitsprogramma dat solide functionaliteit en gebruiksgemak levert aan de doelmarkt van vloggers en homevideografen. Voor deze prijs krijg je niet veel high-end effecten en tools: de meeste kleureffecten van Movavi zijn automatische aanpassingen die je beeldmateriaal verwerken maar niet veel diepte bieden, en de videofilters zijn eveneens eenvoudig. Voor waarde en kernfuncties doet Movavi de klus echter bewonderenswaardig.

Specs

  • Productnaam Movavi Video Editor 15
  • MPN Versie 15.4.0
  • Prijs $40.00
  • Besturingssysteem Windows en macOS
  • Compatibiliteit Movavi-effecten en grafische middelen
  • Systeemvereisten Voor Windows-pc Besturingssysteem: Microsoft® Windows® XP/Vista/7/8/10 met up-to-date patches en servicepacks geïnstalleerd Processor: Intel®, AMD® of compatibele dual-core processor, 1,5 GHz Grafische kaart: Intel® HD Graphics 2000, NVIDIA® GeForce® series 8 en 8M, Quadro FX 4800, Quadro FX 5600, AMD Radeon™ R600, Mobility Radeon™ HD 4330, Mobility FirePro™ series, Radeon™ R5 M230 grafische kaart of hoger met up-to-date stuurprogramma's Beeldscherm: 1280 × 768 schermresolutie, 32-bits kleur RAM: 512 MB RAM voor Windows XP en Windows Vista, 2 GB voor Windows 7, Windows 8 en Windows 10 Ruimte op de harde schijf: 800 MB vrije schijfruimte voor installatie, 500 MB voor lopende bewerkingen

Aanbevolen: