Microsoft Surface Studio 2 Review: een dure alles-in-één

Inhoudsopgave:

Microsoft Surface Studio 2 Review: een dure alles-in-één
Microsoft Surface Studio 2 Review: een dure alles-in-één
Anonim

Bottom Line

Microsoft is verbeterd ten opzichte van de eerste generatie Surface Studio, maar ondanks zijn prachtige ontwerpen en doordachte upgrades voelt de Surface Studio 2 nog steeds dramatisch ondermaats aan voor de hoge prijs.

Microsoft Surface Studio 2

Image
Image

We hebben de Microsoft Surface Studio 2 gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Microsoft Surface Studio 2 ziet eruit als een kunstwerk. Passend is het duidelijk gericht op kunstenaars en grafisch ontwerper. Van het prachtige 28-inch PixelSense-scherm tot het efficiënte scharnier dat het gemakkelijk maakt om van de bureaubladpositie naar de tekenmodus te manoeuvreren, het hele apparaat ziet eruit en voelt aan als de eersteklas machine die het is. De Microsoft Surface Studio 2 met de Intel Core i7, 16 GB RAM en 1 TB SSD kost echter een aardige cent. Lees verder om te zien waar de computer schittert en waar niet.

Image
Image

Design: een modern wonder van techniek

Het ontwerp van de Microsoft Surface Studio 2 blijft volledig ongewijzigd ten opzichte van zijn voorganger van de eerste generatie, en met goede reden: het is verbluffend. Het scherm is ongelooflijk dun en de armen die het scharnier en de veren vasthouden, verdwijnen bijna vanwege hun spiegelende afwerking en voorgevormde vorm. De hele Surface Studio is subtiel en ziet eruit als een dun stuk glas-en-metaal vanaf de zijkant, met een slanke, vierkante basis.

Het is vermeldenswaard hoeveel moeite er is gestoken in het scharnierontwerp van de Microsoft Surface Studio 2. Na er wat tijd mee te hebben doorgebracht, is het gemakkelijk in te zien waarom. Ondanks dat het enorm groot is, glijdt het 28-inch touchscreen gemakkelijk op en neer. In feite is een enkele wijsvinger meer dan genoeg om het scherm van de standaard bureaubladpositie naar de artiestenbordpositie te verplaatsen. We weten niet precies wat de magie is geweest om de veren in de Microsoft Surface Studio 2 te produceren, maar andere hardwarefabrikanten zouden er rekening mee moeten houden.

Op de een of andere manier is Microsoft erin geslaagd om alle interne onderdelen in een ongelooflijk dunne basis te stoppen die de hele desktop bij elkaar houdt. Het frame verbergt op slimme wijze ventilatieopeningen voor koeling en heeft een aantal poorten aan de achterkant van het apparaat, waaronder vier USB 3.0-poorten, een USB-C-poort, een SD-kaartsleuf, Ethernet en een 3,5 mm koptelefoonaansluiting.

Het ontwerp van de Microsoft Surface Studio 2 blijft volledig ongewijzigd ten opzichte van zijn voorganger van de eerste generatie, en met goede reden: het is verbluffend.

Hoewel de schone behuizing aan de voorkant leuk is voor esthetische doeleinden, zou het leuk zijn geweest om te zien dat Microsoft een extra koptelefoonaansluiting, USB 3, had toegevoegd.0-poort en SD-kaartsleuf aan de voorkant van het apparaat. Het enorme scherm is geweldig, maar of het nu rechtop of liggend is, de verschillende poorten zijn moeilijk toegankelijk. Dit bleek lastig te zijn bij het gebruik van externe harde schijven, bedrade hoofdtelefoons en de SD-kaartsleuf.

Overstappen op de meegeleverde accessoires, het Surface Keyboard, Surface Mouse en Surface Pen voelden allemaal goed gebouwd en doordacht ontworpen. Ze hebben ons niet weggeblazen, maar ze voelen substantieel aan en zouden gemakkelijk zonder problemen de levensduur van de computer moeten meegaan. We hadden graag gezien dat er ook een Surface Dial in zou worden gegooid, gezien hoeveel de Surface Studio 2 kost en artiesten en grafische ontwerpers de duidelijke doelmarkt zijn.

Configuratieproces: snel en eenvoudig

Het opzetten van Microsoft Surface Studio 2 was vrij eenvoudig. De doos waarin het wordt geleverd, is veilig verpakt en ontworpen om een beetje misbruik op weg naar je huis aan te kunnen. Na het uitpakken hoefden we alleen nog maar de computer aan te sluiten en de plastic batterijlipjes van het Surface Keyboard en Surface Mouse te verwijderen. De Surface-pen zou uit de doos prima moeten werken.

De software-kant van de installatie was lang niet zo snel als we hadden gehoopt. Ondanks een snelle internetverbinding duurde de installatie ongeveer tien minuten, exclusief een extra systeemupdate, die nog eens vijf minuten extra kostte. Cortana van Microsoft leidde ons door de installatie met hoorbare aanwijzingen en aanwijzingen op het scherm, en gooide zelfs hier en daar een paar snarky opmerkingen in. Setup omvatte ook het proces van het toevoegen van uw gezicht voor de inlogoptie voor gezichtsherkenning.

Image
Image

Display: een lust voor het oog

De Surface Studio heeft een 28-inch 4500 x 3000 PixelSense-scherm in een 3:2 beeldverhouding. Het is een goede maat en verhouding voor tekenen en grafisch ontwerp, terwijl de 192 pixels per inch (ppi) het scherper maken dan 2K-panelen. Het is niet zo pixeldicht als het kleinere scherm op de 21,5-inch 4K iMac, maar de resolutie is eigenlijk ongeveer hetzelfde. En in tegenstelling tot de iMac is het een 10-punts multitouch-touchscreen, waardoor het hele paneel in feite verandert in een gigantische tablet.

De Studio 2 heeft rijke, verzadigde kleuren, geweldige kijkhoeken en dient over het algemeen als een uitstekende leisteen om met de Surface Pen te tekenen. We konden erop schetsen met vloeiende, gemakkelijke streken. Het is bijna net zo responsief als schrijven op echt papier.

De Surface Studio heeft een 28-inch 4500 x 3000 PixelSense-scherm in een beeldverhouding van 3:2.

Het Zero Gravity-scharnier zorgt voor een gemakkelijke aanpassing, waardoor we het bijna kunnen gebruiken, variërend van bijna plat tot volledig rechtop. Als je de Surface Dial hebt, kun je ook veel functionaliteit ontgrendelen als het gaat om foto- en videobewerking. Het weglaten ervan, ondanks de hoge prijs van de Studio, voelt als een groot nadeel.

Image
Image

Prestaties: laat veel te wensen over

Het Microsoft Surface Studio 2-model dat we hebben getest, was de Intel Core i7-versie met een discrete Nvidia Geforce GTX 1060 GPU, 16 GB RAM en een SSD van 1 TB.

In onze tests startte de Microsoft Surface Studio 2 gemiddeld in 10-15 seconden op. Applicaties werden ongelooflijk snel geopend, zelfs met grotere, meer resource-intensieve programma's. Deze snelle opstarttijd is te danken aan de 1TB SSD, die veel sneller werkt dan traditionele harde schijven (HDD's) als het gaat om zowel opstart- als laadtijden.

We gingen verder met de CPU- en GPU-benchmarks en testten de Microsoft Surface Studio 2 met Geekbench, PCMark en Cinebench om te zien hoe goed de Intel Core i7-processor en Nvidia Geforce GTX 1060 GPU het deden.

In de Geekbench-tests scoorde de Surface Studio 2 4, 361 op de single-core-test en 15, 022 op de multi-core-test. Dit sluit aan bij rivalen als de 21,5-inch iMac. In de PCMark-test scoorde de Surface Studio 2 in totaal 3.539 met een 7.456 voor Essentials, 4.541 voor productiviteit en 3.554 voor het maken van digitale inhoud. In de Cinebench-test haalde de Surface Studio 2 maximaal 104,05 fps in de OpenGL-test en 728 cb in de CPU-test.

Over het algemeen presteerde de Surface Studio 2 bewonderenswaardig gezien de nogal verouderde hardware binnenin, maar het zou leuk geweest zijn om wat meer verwerkings- en grafische kracht te zien van een van de duurste desktops op de markt. Het kan bijna elk grafisch programma aan, inclusief Adobe Photoshop, Adobe Lightroom en verschillende teken-/schetstoepassingen, maar ben niet van plan om 4K-video weer te geven.

Image
Image

Netwerk: snelle draadloze verbinding met bedrade back-up

De Microsoft Surface Studio 2 beschikt over zowel bedrade als draadloze netwerkopties. Aan de achterkant van de computer bevindt zich een Gigabit Ethernet-poort (RJ-45) voor de bedrade verbinding, terwijl een interne Wi-Fi-antenne ook 802.11ac-connectiviteit met a/b/g/n-compatibiliteit ondersteunt.

Met zowel draadloze als bekabelde verbindingen blonk de Surface Studio 2 uit in elke test die we erop gooiden. Het maakte niet uit of het naast de router was of een paar kamers verder, de overdrachtssnelheden waren elke keer goed met solide ping-tijden om op te starten.

Image
Image

Bottom Line

De enige camera op de Surface Studio 2 is een 5-megapixel camera aan de voorkant. Naast het vastleggen van foto's en Windows Hello-gezichtsverificatie, neemt het ook 1080p-video op met dubbele microfoons voor audio. De camera bleek indrukwekkend voor een geïntegreerde camera en is meer dan goed genoeg om te gebruiken voor telefonische vergaderingen en zelfs streaming als je een fatsoenlijke lichtbron bij de hand hebt.

Software: nog steeds geen touchscreen of pengestuurde ervaring

Het zou geen verrassing moeten zijn dat de Surface Studio Pro 2 draait op Windows 10 Pro, de vlaggenschipversie van het besturingssysteem van Microsoft dat is ontworpen voor professionals. Ondanks de verbeteringen ten opzichte van eerdere versies van Windows, voelt het nog steeds alsof de software de zwakste schakel in het pantser van de Surface Studio Pro 2 is. De externe hardware is gewoonweg verbluffend en hoewel de interne specificaties zeker een stootje kunnen gebruiken, konden we niet anders dan het gevoel hebben dat het de software was die de Surface Studio Pro 2-ervaring verlamde.

Een enkele wijsvinger is meer dan genoeg om het scherm van de standaard bureaubladpositie naar de artiestenbordpositie te verplaatsen.

Windows 10 legt meer de nadruk op multitouch-interactie dan de vorige versie en heeft sinds de eerste release knikken gladgestreken, maar het voelt gewoon alsof het prachtige 28-inch PixelSense-scherm op de Surface Studio Pro 2 beperkt is. Zelfs in speciale tekenapps, zoals Photoshop en Illustrator, laat het gebrek aan gebarenondersteuning en de noodzaak om nog steeds te vertrouwen op traditionele interfaceparadigma's te wensen over.

Natuurlijk, er is een mooie app voor handgeschreven notities die kan worden gebruikt en het annoteren van verschillende documenten op de Surface Studio Pro 2 is geweldig, maar er is zoveel meer potentieel van de hardware die is weggenomen vanwege het feit dat Windows 10 nog steeds vertrouwt meer op een toetsenbord- en muisinterface dan op aanraking of pen/kiezen, ongeacht wat Microsoft beweert.

Natuurlijk kan dit veranderen met een toekomstige Windows-update, vooral gezien het feit dat Microsoft duidelijk gericht is op het bieden van een touch-first-ervaring op een groot deel van zijn Studio-productassortiment. Maar voorlopig laat het echter veel te wensen over.

Image
Image

Bottom Line

Met een adviesprijs van $ 3, 499 is de Surface Studio 2 ongelooflijk duur voor de specificaties die hij biedt. Het is twee keer zo duur als de 21,5-inch 4K iMac ($ 1,299) en het basismodel van de 27-inch iMac ($ 1, 799). De Surface Studio 2 probeert duidelijk te concurreren met de iMac Pro van $ 4, 999, maar met zijn oudere hardware en soms onhandige software is het gewoon niet zo'n goede ervaring voor professionals en creatievelingen, van wie de meesten kunnen rondkomen met de meer betaalbare iMac-modellen toch.

Concurrentie: meer betaalbare rivalen, maar zonder effectieve touchscreens

De Surface Studio 2 Lenovo IdeaCentre AIO 730S heeft een 24-inch scherm in vergelijking met het 28-inch scherm op de Surface Studio Pro 2. Wat de processor betreft, gebruikt het een 8e generatie Intel Core i7-8559U CPU, met een geïntegreerde Intel UHD Graphics 620 GPU.

Net als de Surface Studio Pro 2 heeft de IdeaCentre AIO 730S een inlogfunctie voor gezichtsherkenning en meerdere opslagopties die solid-state opslag combineren met traditionele harde schijven. Het heeft geen speciale pen, maar het touchscreen beslaat de volledige breedte van het 24-inch scherm, dat een beetje een dikke kin heeft, maar bijna onzichtbare randen rond de drie bovenste zijden.

De IdeaCentre AIO 730S begint bij $ 899,99. Voor die prijs zou je er drie kunnen kopen voor de prijs van een enkele Surface Studio Pro 2, maar een deel van de aantrekkingskracht van de Surface Studio Pro 2 is de Surface Pen-functionaliteit en het ongelooflijk nauwkeurige touchscreen, dus als je toegewijd bent aan een Windows PC, de Studio 2 is misschien wel de beste optie voor een goede tekenervaring.

De volgende concurrent is de 4K Asus Zen AiO Pro Z240IC. De inspiratie voor deze computer was duidelijk de nieuwste iMac-serie van Apple, maar in tegenstelling tot iMacs draait deze alles-in-één machine op Windows 10. Hoewel hij wel een Full HD 1080p-variant heeft, is de 4K-versie meer vergelijkbaar met de Surface Studio Pro 2 en de Lenovo IdeaCentre AIO 730S.

Het 24-inch multitouch-scherm heeft een beeldverhouding van 16:9, een kijkhoek van 178 graden en dekt 100% van de sRGB-kleurruimte en 85% van de Adobe RGB-kleurruimte. Afhankelijk van het model kan de verwerkingskracht worden gemaximaliseerd met een 6e generatie Intel Core i7 6700T-processor met ook een Nvidia GeForce GTX 960M 4GB GPU. Net als de Lenovo IdeaCentre AIO 730S is de Asus een bewonderenswaardige (zij het minder krachtige) concurrent, maar het is nog steeds niet helemaal de machine die de Surface Studio Pro 2 is als je op zoek bent naar de praktische grafische ervaring van de Surface Studio Pro 2 aanbiedingen.

Simpel gezegd, vergeleken met de Surface Studio 2, voelen de touchscreens op zowel de Lenovo IdeaCentre AIO 730S als de 4K Asus Zen AiO Pro Z240IC een beetje een bijzaak. Daarentegen is de Surface Studio Pro 2 vanaf de grond af gebouwd om te worden gebruikt als een touchscreen-apparaat met het extra voordeel dat hij de precieze invoer van de Surface-pen kan gebruiken.

Een mooie, dure machine zonder markt

De Microsoft Surface Studio 2 heeft een aantal opvallende kenmerken. Het enorme 28-inch PixelSense-aanraakscherm is de beste in de branche, de Surface-pen reageert ongelooflijk snel en als geheel is de machine prachtig - een van onze favoriete Microsoft all-in-one's tot nu toe. Het is echter ongelooflijk weinig krachtig voor de prijs die Microsoft aanrekent en hoewel het netjes is, voelen veel van zijn functies alsof ze zijn ontworpen voor een zeer nichepubliek van makers van inhoud die meer betaalbare iMac's gebruiken.

Specs

  • Productnaam Surface Studio 2
  • Productmerk Microsoft
  • UPC 889842368338
  • Prijs $3, 499.00
  • Productafmetingen 25,1 x 17,3 x 0,5 inch.
  • RAM 16GB
  • GPU NVIDIA GEForce GTX 1060 (co-processor)
  • CPU 3,4GHz quad-core Intel Core i5
  • Platform Windows 10 Pro
  • Opslag 1TB SSD
  • Beeldscherm 28-inch PixelSense-scherm
  • Aansluitingen Vier full-size USB 3.0, één USB-C, full-size SD-kaartlezer, 3,5 mm stereo hoofdtelefoon/microfoonaansluiting en Gigabit Ethernet, sleuf voor Kensington-slot
  • Wat zit er in de doos Surface Studio 2 Surface-pen Surface-toetsenbord Surface-muis Netsnoer met ontgrendelingskabel Snelstartgids Veiligheids- en garantiegids
  • Basisafmetingen 9,8” x 8,7” x 1,3”
  • Garantie 12 maanden in-store support en technische assistentie

Aanbevolen: