The Guardians of the Galaxy Game is een geweldig alternatief voor de films

Inhoudsopgave:

The Guardians of the Galaxy Game is een geweldig alternatief voor de films
The Guardians of the Galaxy Game is een geweldig alternatief voor de films
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Marvel's Guardians of the Galaxy combineert de iconische Marvel-superhelden met leuke en actievolle gameplay.
  • De game legt het hart en de ziel van de Guardians volledig vast, tot aan het geklets tussen de hoofdrolspelers van het verhaal.
  • Een sterk verhaal, prachtige omgevingen en een uitstekend karakterontwerp worden vaak naar beneden gehaald door de teleurstellende gevechtssequenties en rare snelle gebeurtenissen van de game.

Image
Image

Marvel's Guardians of the Galaxy legt het hart vast van de iconische piraten die helden werden in de nieuwste superheldengame van Square Enix, zelfs als het niet altijd lukt om te landen.

Na de gemengde reacties op Marvel's Avengers in 2020, wist ik echt niet wat ik moest denken van Square Enix die opnieuw zijn teen in het Marvel-universum dompelde. Ik ben al heel lang fan van de Guardians of the Galaxy, ik heb veel van de strips gelezen en heb beide films van het Marvel Cinematic Universe (MCU) meerdere keren bekeken. Het zou een beetje een understatement zijn om het mijn favoriete superheldengroep te noemen.

Toen ik erachter kwam dat Square Enix een spel aan het maken was, was ik echter gereserveerd. Ik had hoop, zeker - de MCU's kijk op de Guardians was een solide run geweest - maar ik maakte me ook zorgen over hoe de relatie tussen de helden zich zou vertalen in een videogame.

Ondanks mijn bedenkingen trok ik mijn leren jas aan, deed mijn favoriete mixtape erin en waagde de sprong. Ik wil nog steeds niet naar de lucht komen.

Stilstaan voor een held

Vanaf het begin legt Marvel's Guardians of the Galaxy alles vast wat Peter (ook bekend als Star-Lord) Quill en zijn groep potentiële helden zo heerlijk maakt. Maar daar stopt het niet. De game blijft die belofte waarmaken, lijn na lijn van briljante scherts en dialoog die de relatie tussen deze helden alleen maar versterken naarmate de tijd vordert.

Guardians vindt plaats 12 jaar na het einde van een grote oorlog in de Andromeda-melkweg, en het volgt de groep terwijl het probeert het hele "superhelden"-ding van de grond te krijgen. Het zorgt voor een vreugdevol ravotten door enkele van de beste sci-fi-omgevingen die we de laatste tijd in een game hebben gezien, en alles over Guardians ziet er prachtig uit, vooral op pc met 4K.

Image
Image

Gedurende het spel neem je de rol aan van Peter Quill, de niet zo onverschrokken leider van de Guardians. Hij is een maf karakter, maar zijn charme en humor zorgen voor een aantal fantastische oneliners in de verschillende gevechtssecties van de game. Hij past ook heel goed bij de rest van de personages, iets wat ik vond dat de filmversie van Guardians of the Galaxy niet volledig onderzocht.

Een andere zorg die ik bij Guardians had, was een afhankelijkheid van 'games-as-a-service'-functies zoals dagelijkse/wekelijkse uitdagingen en microtransacties. Dit speelde een grote rol in Marvel's Avengers en was verreweg een van de zwakste punten van de titel. Gelukkig is dat hier niet het geval, aangezien Guardians geen microtransacties of multiplayer heeft, waardoor het zich kan concentreren op de hoofdverhaallijn. Dit zorgt voor een vrij eenvoudige campagne, hoewel je kansen hebt om keuzes te maken die kunnen veranderen hoe bepaalde missies verlopen, en ook hoeveel andere leden van de bemanning je vertrouwen.

Neem het op mij

Hoewel ik dolblij ben met hoeveel ik van Guardians geniet, is het niet helemaal perfect. Gevechten kunnen soms wankel zijn, waarbij functies uit re altime strategiespellen (RTS) en meer op actie gebaseerde gevechten worden gecombineerd. Je werkt nauw samen met je andere teamgenoten, waarbij je combo-aanvallen en dergelijke combineert om vijanden uit te schakelen. Het was niet mijn favoriete onderdeel van het spel, maar het opende wel de deur voor veel geklets. Er zijn ook verschillende gevallen van snelle gebeurtenissen (waarbij je binnen een bepaalde tijd de juiste toets moet invoeren of tikken) en ze verschijnen vaak uit het niets, waardoor ze heel gemakkelijk te missen zijn.

Image
Image

De game compenseert deze problemen meer dan met de pure schoonheid van hoe het al het andere levert. Er is geen moment dat de Guardians niet met elkaar praten. Het schrijven is grappig en plezierig en het wordt nooit oud om Drax of Gamora heen en weer te horen gaan. Onderweg schijnt het werk van Eidos Montreal aan de Deus Ex-serie ook door, waarbij spelers meerdere gesprekskeuzes krijgen aangeboden. Het is een welkome toevoeging die ervoor zorgt dat spelers zich meer betrokken voelen, zelfs als die beslissingen niet altijd de meeste impact hebben op het verhaal.

Marvel's Guardians of the Galaxy is nog een ander goed voorbeeld dat geweldige campagnes voor één speler niet dood en weg zijn. We hebben geen multiplayer nodig om een game geweldig te maken. In plaats daarvan hebben we alleen solide teksten, sympathieke personages en een verhaal nodig dat je van begin tot eind in zijn greep houdt. Als dat is wat u zoekt, dan vindt u het hier aan boord van de Milano, zittend rond de tafel met de Guardians of the Galaxy.

Aanbevolen: