LG Watch Style Review: The Old Standard of Wear OS 2.0 Smartwatches

Inhoudsopgave:

LG Watch Style Review: The Old Standard of Wear OS 2.0 Smartwatches
LG Watch Style Review: The Old Standard of Wear OS 2.0 Smartwatches
Anonim

Bottom Line

De LG Watch Style heeft de kenmerken van een smartwatch van $ 50 voor drie keer de verkoopprijs. Er zijn veel even mooie, functionelere horloges te krijgen voor $ 150.

LG-horlogestijl

Image
Image

We hebben de LG Watch Style gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Toen het in 2017 in première ging, was de LG Watch Style het vlaggenschip van Wear OS-smartwatch. In 2019 is de Watch Style een bewijs van hoeveel de smartwatch-markt is gegroeid. Hoewel de Style een degelijk uitziend horloge is, hebben de beperkte hardware en de slechte batterijduur geen plaats in de moderne markt.

Image
Image

Ontwerp: Vorm boven functie kiezen

Toen Google en LG samenwerkten om de LG Watch Style te realiseren, hoopten ze een prachtig accessoire te maken. Dat is gelukt: de Style heeft een kast van geborsteld metaal en echt leren banden. We hebben de zilveren versie beoordeeld, die wordt geleverd met een bruinleren polsband. Het kleurenpalet is zeer aantrekkelijk en genderneutraal, wat zeer wordt gewaardeerd door degenen onder ons met kleinere polsen. De kast zelf is 42 mm, wat niet te groot is om de pols, maar ook niet te klein om af te lezen.

Hoewel de Style een degelijk ogend horloge is, hebben de beperkte hardware en de slechte batterijduur geen plaats in de moderne markt.

We waren echter teleurgesteld in de leren riemen. Met weinig moeite buigen en kreuken ze, wat wijst op leer van lage kwaliteit. Dit zou prima zijn in een goedkope smartwatch, maar de stijl is gemiddeld $ 150. Elders voelt het horloge ook goedkoop aan. De dunne behuizing voelt bijna als speelgoed en de achterkant is gemaakt van plastic. Om de behuizing zo dun te krijgen, heeft LG GPS-, NFC- en hartslagsensoren uit het apparaat verwijderd. Het is enigszins waterbestendig, met een classificatie van IP68 (wat betekent dat het tot 30 minuten in ongeveer zes voet water kan doorbrengen), maar er is geen reden om het te laten zwemmen als de fitness-tracking niet nauwkeurig zal zijn vanwege een gebrek aan een hartslagmeter.

Om door de software van het horloge te bladeren, kunt u het touchscreen of de roterende kroon aan de zijkant van het horloge gebruiken. Het wordt geleverd met een paar vooraf geïnstalleerde wijzerplaten, waaronder analoge horloge-imitaties. Het besturingssysteem is standaard Wear OS, dus u kunt alle apps toevoegen die u nodig acht. Zonder een hartslagmeter of GPS zijn de mogelijkheden voor het volgen van fitness echter beperkt.

Als LG besluit om de Style bij te werken, dan zou het een topprioriteit moeten zijn om hem een respectabele levensduur van de batterij te geven.

Bottom Line

Het instellen van de LG Watch Style is de kenmerkende Wear OS-ervaring: laad het horloge op, schakel het horloge in door op de zijkroon te drukken en volg de instructies op het scherm van het horloge. U moet de Wear OS-app op uw telefoon downloaden, Bluetooth hebben ingeschakeld en het horloge verbinden in de Wear OS-app. Vervolgens kunt u de gewenste apps downloaden van de Wear OS-winkel naar de Style.

Software en prestaties: te oud om indruk te maken

Als we de prestaties van de Style zouden beoordelen in vergelijking met zijn concurrentie in 2017, zou het een gemiddelde smartwatch zijn geweest. Anno 2019 voelt de Style echter volledig verouderd aan. Het ontbreekt aan GPS, NFC en een hartslagmeter. De meeste mid-tier smartwatches hebben ten minste twee van deze functies, en bijna elke slimme wearable heeft een hartslagmeter. LG heeft besloten deze functies uit te sluiten om het profiel van de stijl te verminderen, maar er zijn tegenwoordig veel smartwatches en fitnesstrackers die net zo dun, stijlvol en comfortabel zijn met deze functies.

Als we de prestaties van de Style zouden beoordelen in vergelijking met zijn concurrentie in 2017, zou het een gemiddelde smartwatch zijn geweest. In 2019 voelt de stijl echter volledig verouderd aan.

Hoe presteert de LG Watch Style met de functies die hij wel heeft? De Qualcomm 2100-slijtageprocessor voelt een beetje oud aan, maar de vertraging op Wear OS is niet ondraaglijk - misschien in het slechtste geval tussen een kwart en een halve seconde. Het 1,2-inch, 360 x 360 P-OLED-scherm ziet er ook helder uit, met 299 pixels per inch (ppi).

The Style heeft bovendien actieve meldingen, een stappenteller, Google Assistant, automatische tekstreacties en 4 GB opslagruimte. We ontdekten dat het betrouwbaar presteerde, onze stem zonder problemen oppikte, muziek afspeelde en onze stappen volgde binnen een straal van dertig meter van het lezen van een Fitbit Charge 2. Er is echter geen luidspreker, dus we hadden onze telefoons nodig om te bellen. Over het algemeen kunnen we zeggen dat de Style zijn taken goed uitvoert, maar we zouden niet minder verwachten voor zijn vraagprijs en afkomst.

Image
Image

Batterij: neem altijd je oplader mee

The Style heeft een lading van 240 mAh in zijn batterij, wat genoeg zou moeten zijn om minstens een dag mee te gaan. We ontdekten echter dat we aan het eind van de dag naar de oplader grepen. Gemiddeld gaf de Style ons ongeveer 14 uur gebruik voordat hij werd uitgegeven. Als we het scherm in de Always On-modus hadden staan, ging de batterij geen volledige werkdag mee. Eerlijk gezegd gaat de batterij niet lang genoeg mee om de slaap bij te houden (niet dat hij zonder een hartslagmeter zeer nauwkeurige statistieken zou opleveren). Als LG besluit om de Style bij te werken, dan zou het een topprioriteit moeten zijn om hem een respectabele levensduur van de batterij te geven.

Met zoveel uitstekende smartwatches op de markt in 2019, is er weinig reden om de LG Watch Style een tweede blik te geven.

Bottom Line

Als je nu de LG Watch Style koopt, betaal je te veel voor verouderde technologie. Je kunt de Silver-versie vinden voor ongeveer $ 150 op Amazon, maar als je bereid bent wat dieper te graven, kun je een opgeknapte versie krijgen voor $ 100 of een gebruikte voor $ 70 of minder. Het is een prima horloge voor $ 80 of zo, maar je kunt een gloednieuwe smartwatch kopen voor $ 80 van een andere fabrikant.

Concurrentie: veel betere opties

Amazfit Bip: De Amazfit Bip is een geweldig klein wonder dat je kunt vinden voor $ 80. Het heeft alle functies van de LG Watch Style plus GPS, een batterijduur van dertig dagen, een hartslagmeter en redelijke fitness-tracking. U zult echter een mooi scherm en de Wear OS-winkel moeten opgeven.

Fitbit Versa 2: De Fitbit Versa was een enorme hit op de smartwatch-markt en we verwachten dat de Versa 2 nog beter zal zijn. De Versa 2 kost $ 199,99 om vooraf te bestellen, en wordt geleverd met NFC-betaling, GPS, hartslagmeting, muziekopslag, actieve meldingen, een batterijduur van vier dagen en Fitbit's uitstekende fitness-trackingtechnologie. Met de enorme populariteit van de Versa en Versa Lite, ziet de eigen app store ook veel nieuwe toevoegingen.

Fossil Gen 5: Als je van de LG Watch Style houdt vanwege zijn meer traditionele esthetiek, moet je Fossil's lijn van smartwatches eens bekijken. De Gen 5 heeft een Qualcomm 3100-processor en alle functies die je ooit zou willen in een smartwatch. De vangst is dat het een beetje steiler in prijs is en bijna $ 300 kost. De Gen 4 wordt echter verkocht voor $ 179 en is net zo formidabel.

Te verouderd om aan te bevelen

Met zoveel uitstekende smartwatches op de markt in 2019, is er weinig reden om de LG Watch Style een tweede blik te geven. Hoewel het misschien ooit het kenmerkende Wear OS-horloge was, houden de slechte batterijduur, het ontbreken van belangrijke hardware en het goedkope ontwerp zijn erfenis aan het verleden gebonden.

Specs

  • Productnaam Horlogestijl
  • Product Merk LG
  • MPN LGW270. AUSASV
  • Prijs $139.44
  • Productafmetingen 42,3 x 45,7 x 10,79 inch.
  • Garantie 1 jaar beperkt
  • Compatibiliteit Android, iOS
  • Platform Wear OS
  • Processor Qualcomm Snapdragon Wear 2100
  • RAM 512MB
  • Opslag 4GB
  • Camera nr
  • Batterijcapaciteit 240 mAh
  • Microfoon Ja
  • Scherm 1,2-inch P-OLED-scherm (360 x 360 / 299ppi)
  • Mass 46g

Aanbevolen: