Fitbit's Ionische Smartwatches teruggeroepen vanwege risico op brandwonden

Fitbit's Ionische Smartwatches teruggeroepen vanwege risico op brandwonden
Fitbit's Ionische Smartwatches teruggeroepen vanwege risico op brandwonden
Anonim

Fitbit heeft een vrijwillige terugroepactie op zijn Ionische smartwatches uitgegeven, daarbij verwijzend naar een mogelijk brandgevaar.

Een aankondiging van zowel Fitbit als de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission (CPSC) onthult een mogelijk probleem met Fitbit Ionic Smartwatches. Het lijkt erop dat de lithium-ionbatterij in het apparaat oververhit kan raken, waardoor gebruikers zich kunnen verbranden.

Image
Image

De CPSC heeft verklaard dat Fitbit meer dan 174 rapporten (VS en internationaal) heeft ontvangen van oververhitting van zijn Ionic Smartwatches, waarbij 118 van die rapporten melding maakten van brandwonden bij gebruikers, wat betekent dat ongeveer 67 procent van de oververhittingsincidenten heeft geleid tot lichamelijk letsel. Met ongeveer 1.693.000 verkochte Ionische horloges wereldwijd en ongeveer 174 gedocumenteerde gevallen van oververhitting, is de kans om gewond te raken echter nog steeds vrij laag (0,01%).

Image
Image

Toch biedt Fitbit Ionic Smartwatch-gebruikers de mogelijkheid tot terugbetaling. Zowel Fitbit als de CPSC raden je aan om onmiddellijk te stoppen met het gebruik van je Ionic-apparaat en het retourproces te starten, zelfs als je geen problemen hebt ondervonden. Zelfs als je je Fitbit Ionic al een tijdje niet hebt gebruikt (de apparaten zijn in 2020 niet meer leverbaar), kun je en moet je hem volgens Fitbit toch opsturen.

Als je een van de betrokken modellen hebt (FB503CPBU, FB503GYBK, FB503WTGY of FB503WTNV), kun je contact opnemen met Fitbit om het retourproces te starten. Zodra de ontvangst van je horloge is bevestigd, ontvang je een terugbetaling van $ 299 en een tijdelijke kortingscode voor bepaalde Fitbit-producten.

Aanbevolen: