Garmin Forerunner 45 Review: een GPS-horloge gemaakt voor hardlopers

Inhoudsopgave:

Garmin Forerunner 45 Review: een GPS-horloge gemaakt voor hardlopers
Garmin Forerunner 45 Review: een GPS-horloge gemaakt voor hardlopers
Anonim

Bottom Line

Actieve individuen die op zoek zijn naar een GPS-horloge en een speciaal trainingshulpmiddel, zullen de Garmin Forerunner 45 als een verleidelijke fitnesstracker vinden, die betaalbaarder wordt gemaakt door het ontbreken van smartwatch-gadgets.

Garmin Forerunner 45

Image
Image

We hebben de Garmin Forerunner 45 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Forerunner 45 is een van de nieuwste toestellen van Garmin: een op hardlopen gericht horloge met volledige GPS-mogelijkheden om je hardloopsessies, wandelingen en ritten bij te houden. De FR45 ziet eruit en voelt aan als een traditioneel digitaal uurwerk, met een flexibele rubberen polsband, een intuïtieve knopinterface en een no-nonsense grafisch display. Dit horloge is voornamelijk ontworpen voor hardlopers en dankt zijn naam duidelijk aan racetraining in het achterhoofd, maar het is ook geschikt voor andere atleten die hun grenzen willen verleggen.

Ondanks een sterke focus op hardlopen, zullen wandelaars, wandelaars en fietsers ook veel uit dit horloge halen, omdat het specifieke sportmodi voor elke activiteit bevat. Naast een groot aantal 'widgets' om je dagelijkse conditie bij te houden, zoals hartslag, stappentelling en calorietelling, biedt de FR45 meer geavanceerde tools zoals workouts op het scherm met de adaptieve Garmin Coach-trainingsplannen voor het racen van verschillende afstanden.

Image
Image

Configuratieproces: opladen, synchroniseren en klaar

De Garmin Forerunner 45 is eenvoudig en snel in te stellen. Download de Garmin Connect app op uw telefoon of tablet (beschikbaar in de Apple App Store of Google Play Store) en u kunt deze eenvoudig synchroniseren met het horloge.

Je hebt de app sowieso nodig om je fitnessgegevens te bekijken, en als je hem direct uit de doos op je Forerunner aansluit, krijg je ook enkele snelle tips voor het navigeren door de interface van het horloge tijdens het installatieproces.

Zodra je hem met de app hebt gesynchroniseerd en tot 100% hebt opgeladen, ben je klaar om je nieuwe Forerunner 45 te dragen en aan de slag te gaan.

Image
Image

Ontwerp: Traditioneel digitaal horlogeontwerp met de hele dag comfort

Met een eenvoudig rond horlogeontwerp en een eenvoudige rubberen polsband, ziet de FR45 er natuurlijk uit en voelt hij sportief aan - hij is meer ingetogen dan flitsend. Je zou dit horloge zeker in een professionele omgeving kunnen dragen, maar het stra alt niet de formele of super technisch onderlegde esthetiek uit die veel smartwatches tegenwoordig hebben.

Het apparaat is licht van gewicht en laat je onbelast tijdens het sporten. De Forerunner 45 voelt niet bijzonder robuust of super duurzaam aan, hoewel hij wel een chemisch versterkt glazen scherm heeft. Het is waterdicht tot 50 meter, maar misschien teleurstellend, dit model heeft geen zwemmodus.

Het scherm is volledig gelijk met de randen en laat geen ruimte voor zweet, vuil of vuil om vast te komen zitten. De ronde ring van de wijzerplaat is afgerond en gemaakt van hetzelfde gladde plastic materiaal waar de hele horlogekast van is gemaakt (wat weer niet extreem duurzaam of robuust aanvoelt), maar het zit comfortabel plat op de achterkant van je pols en is gemakkelijk de hele dag draagbaar.

De polsband is gemaakt van flexibel siliconenmateriaal en heeft een licht getextureerde buitenkant, terwijl de binnenkant van de band (tegen je huid) glad is. Dankzij de comfortabele band en het kleinere formaat kan hij 's nachts worden gedragen om 24/7 hartslaggegevens en slaapmonitoring te krijgen.

Image
Image

Prestaties: Sportmodi, slaapregistratie en Garmin Coach

We hebben de Forerunner 45 getest op een reeks dagelijkse trailruns plus een lange run en waren tevreden over de functionaliteit. Het beschikt over een optische hartslagsensor die uw gemiddelde en maximale hartslag in kaart brengt, plus een schatting van uw V02 max⁠ (de maximale hoeveelheid zuurstof die u kunt opnemen tijdens het sporten).

De 'Run'-modus heeft aanpasbare gegevensschermen waar je doorheen kunt scrollen om een verscheidenheid aan relevante statistieken te bekijken tijdens je training.

De Forerunner 45 heeft ook volledige GPS + GLONASS- en GALILEO-mogelijkheden. GLONASS is de Russische versie van het Amerikaanse GPS-systeem en GALILEO is het satellietsysteem van de EU, dus het heeft echt alle basissen die hier worden behandeld.

De "Run"-modus op de FR45 heeft aanpasbare gegevensschermen waar u doorheen kunt bladeren om een verscheidenheid aan relevante statistieken te bekijken tijdens uw training. Het standaardgegevensscherm toont uw verstreken tijd, huidige mijltempo en afstand, met gemiddelde en maximale hartslag, rondetijden, V02 Max en meer die u met een druk op de knop kunt bekijken. U kunt ook tijd- of afstandsintervalwaarschuwingen aanpassen (elke 10 minuten, elke mijl, enz.) en de FR45 zal u zoemen en piepen om u op de hoogte te stellen van uw voortgang.

De slaapbewakingsfunctie op de Forerunner 45 houdt bij hoeveel uur u hebt geslapen en perioden van beweging of rustgevende slaap. Deze gegevens zijn te bekijken in de Garmin Connect app. Het vermogen van de FR45 om uw hartslag en slaapkwaliteit 's nachts continu te volgen, maakt het een goed hulpmiddel als u uw rusthartslag en trainingsbelasting vóór of halverwege een trainingsprogramma zo nauwkeurig mogelijk wilt meten.

Garmin Coach is een krachtige functie op de FR45. Wanneer u de Forerunner 45 voor het eerst synchroniseert met uw smartphone, geeft de Garmin Connect app u de mogelijkheid om een trainingsprogramma te selecteren uit drie echte professionele hardloopcoaches. De app heeft een korte video-introductie van het plan van elke coach en ze geven je een beetje informatie over waar hun trainingssysteem over gaat. Elk plan is een trainingsprogramma van meerdere weken voor afstanden van 5K, 10K en halve marathons.

Met de verschillende plannen moet je naast je gemakkelijke runs twee tot drie trainingen per week doen. De Garmin Coach-trainingsplannen worden gesynchroniseerd met uw Forerunner-horloge en geven u instructies op het scherm voor die trainingen, waaronder intervallen, negatieve tussentijden, temporuns, lange runs en meer. Zodra u een training tijdens een run hebt voltooid, kunt u selecteren hoe moeilijk het voor u was en Garmin Coach zal de aanbevelingen voor u aanpassen om burn-out of overtraining te voorkomen.

De Garmin Connect app geeft je de mogelijkheid om een trainingsprogramma te kiezen uit drie echte professionele hardloopcoaches.

Garmin Coach kan zichzelf ook aanpassen op basis van prestatiestatistieken zoals hartslag en V02 max om je te pushen als je aan het verbeteren bent of dingen terug te draaien als je te hard gaat.

Batterij: Lange levensduur van de batterij voor dagenlang activiteit of races

De Garmin Forerunner 45 heeft een oplaadbare lithiumbatterij die tot zeven dagen meegaat in de normale horlogemodus en tot 13 uur continu in de GPS-modus.

13 uur in GPS-modus betekent dat de FR45 niet doodgaat tijdens een marathon, 50 km of mogelijk zelfs langere races. Tijdens ons testproces ontdekten we dat de levensduur van de batterij ongeveer vier dagen duurde met dagelijkse trainingsruns, die allemaal ongeveer 45 minuten duurden. De FR45 laadt in ongeveer een uur weer op tot 100%.

Image
Image

Software: minimale afbeeldingen met widgets in plaats van apps

De FR45 heeft een minimaal besturingssysteem en de beelden van het scherm zijn vrij eenvoudig. Het scherm staat altijd aan en de eenvoudige graphics zijn ontworpen voor een hoge zichtbaarheid wanneer u onderweg bent en aan het trainen bent, wat ideaal is om uw voortgang tijdens het sporten te controleren. Het scherm voelt erg handig aan en de graphics doen precies wat ze van plan zijn: je de informatie vertellen die je moet weten zonder enige afleiding.

In plaats van apps op de Forerunner 45 krijg je widgets voor het in kaart brengen van de basisprincipes van wellnessmodellen, zoals het tellen van stappen en calorieën. De FR45 bevat Garmin-specifieke widgets zoals een stressmeter en 'body battery', waarvan de laatste aangeeft hoeveel energie je hebt gedurende de dag.

Het hele horloge-ontwerp, het app-ecosysteem en de integratie zijn echt geoptimaliseerd voor hardlopen, maar het is ook geschikt voor andere sportmodi zoals fietsen, cardio, wandelen en yoga.

Dit horloge heeft geen opslagmogelijkheden voor muziek of Garmin Pay, maar het toont u meldingen wanneer het zich binnen het Bluetooth-bereik van uw smartphone bevindt en geeft ook het weer weer. U kunt uw activiteiten ook uploaden naar Garmin Connect en een reeks trainingsapps, waaronder Strava. Het hele horloge-ontwerp, het app-ecosysteem en de integratie zijn echt geoptimaliseerd voor hardlopen, maar het is ook geschikt voor andere sportmodi zoals fietsen, cardio, wandelen en yoga.

De FR45 heeft een aantal veiligheidsfuncties, waaronder detectie van incidenten en veiligheidswaarschuwingen. Incidentdetectie kan uitwijzen of je v alt tijdens het hardlopen of crasht op je fiets en kan een noodbericht sturen naar een vooraf bepaald contact voor noodgevallen.

De veiligheidswaarschuwing is vergelijkbaar, zodat u een vooraf ingesteld waarschuwingsbericht met uw locatie kunt verzenden als volglink naar een aangewezen contactpersoon voor noodgevallen. Maar in tegenstelling tot incidentdetectie, wordt de veiligheidswaarschuwing handmatig verzonden en ontworpen om te worden gebruikt wanneer u zich in een mogelijk onveilige situatie bevindt tijdens het hardlopen of fietsen. Voor beide functies moet uw smartphone binnen het Bluetooth-bereik zijn.

Prijs: Trainingsbenodigdheden voor een fatsoenlijke prijs

De Garmin Forerunner 45 heeft een adviesprijs van $ 199,99, wat een behoorlijk goede deal is voor een GPS-horloge met de toegevoegde Garmin Coach-functies.

Garmin heeft de FR45 duidelijk ontworpen als een van de meer betaalbare GPS-hardloophorloges in zijn assortiment, met het voorrecht om alle essentiële fitnessbenodigdheden te leveren zonder enige van de aanvullende functies zoals kaarten, muziekopslag of Garmin Betaal dat de duurdere modellen opspelen.

Tenzij u specifiek op zoek bent naar andere functies in een Garmin GPS-horloge voor specifiek gebruik, is de kans groot dat u ze niet zult missen voor dagelijks hardlopen met de Forerunner 45.

Concurrentie: Garmin Forerunner 45 vs. Polar Ignite

Er zijn volop opties op de markt voor actieve lifestyle wearables, en het bereik van $ 200 is een goede referentieprijs voor het krijgen van een volledig GPS-horloge met een verscheidenheid aan trainingstools.

Een concurrerend model is het Polar Ignite GPS-horloge, met een adviesprijs van $ 229,99 en vergelijkbare functies voor het volgen van fitness, zoals stappen, calorieën en continue hartslagmonitoring met een cirkelvormig horlogeontwerp vergelijkbaar met de FR45. De Ignite heeft een scherm met een iets hogere resolutie en is een touchscreen, maar het is ontworpen om alleen op te lichten wanneer je je pols opheft (hoewel de instellingen kunnen worden gewijzigd om het scherm altijd aan te houden ten koste van de levensduur van de batterij).

De Polar Ignite beschikt over dezelfde volledige GPS + GLONASS-mogelijkheden als de FR45 om je buitenactiviteiten met tempo en afstand te volgen, plus vergelijkbare V02 max en optische hartslagmeting. De Ignite bevat ook Polar's versies van adaptieve trainingsplannen, FitSpark Daily Training Guide genaamd, die trainingen op het scherm en hardloopspecifieke trainingsprogramma's, Polar Smart Coaching genaamd, bevatten.

Nu enkele belangrijke verschillen: ondanks het feit dat de Polar Ignite een meerderheid van hardloperspecifieke functies zoals de FR45 heeft, heeft hij meer dan 100 verschillende sportmodi, een ton meer dan de Forerunner 45. Hij heeft ook meer hardloopspecifieke modi zoals trailrunning en ultrarunning. De volledige functionaliteit van deze modi v alt buiten het bestek van deze recensie, maar het is belangrijk om te overwegen hoe de toevoeging van extra modi echt van pas komt bij uw training en het beoogde gebruik.

Hoewel de Forerunner erg gericht is op het leveren van kerngegevens - tijd, tempo, hartslag en afstand - met een eenvoudig display, heeft de Ignite een hoger niveau van integratie met Polar's Flow-app voor alle verschillende activiteiten. Polar lijkt atleten aan te trekken die verder gaan dan de hardloopkern waar Garmin zich op richt.

De Polar Ignite heeft ook een langere batterijduur in GPS + hartslagmodus, tot wel 17 uur. Het omvat zwemtracking (die de Forerunner 45 niet heeft) en houdt gegevens bij zoals hartslag, slagen, afstand, tempo en rusttijden. Het kan zelfs uw zwemstijl detecteren. Dit kan een groot pluspunt zijn voor triatleten, maar er moet worden opgemerkt dat de Polar Ignite niet de mogelijkheid heeft om te synchroniseren met een snelheidssensor op een fiets om cadansgegevens te krijgen, wat de Forerunner 45 wel kan.

Een hardloophorloge van topkwaliteit voor een fatsoenlijke prijs

De Garmin Forerunner 45 is gestroomlijnd om al je belangrijkste trainingsfuncties tegen een goede prijs te bieden. Het is zeker gericht op hardlopers en is behoorlijk afhankelijk van een smartphone-verbinding voor zijn meer geavanceerde functies. Maar als u op zoek bent naar een betrouwbaar GPS-horloge om u te helpen trainen en u wilt niet te veel uitgeven, dan is de Forerunner 45 het overwegen waard.

Specs

  • Productnaam Forerunner 45
  • Product Merk Garmin
  • MPN 010-02156-05
  • Prijs $199,99
  • Releasedatum april 2019
  • Gewicht 1.28 oz.
  • Productafmetingen 1,6 x 1,6 x 0,5 inch.
  • Garantie 90 dagen beperkt
  • Batterij 1 x oplaadbare lithium-polymeerbatterij (meegeleverd)
  • Levensduur batterij Tot 7 dagen (smartwatch-modus)
  • Geheugen 200 uur aan activiteitsgegevens
  • Compatibiliteit iPhone, Android
  • Poorten USB opladen
  • Display 1,04-inch kleuren MIP
  • Beeldschermresolutie 208 x 208
  • Hartslagmeter Ja
  • Waterdicht Ja, tot 50 meter

Aanbevolen: