Epson VS355 WXGA-projectorrecensie: gemaakt voor op kantoor, maar goed voor gamedag

Inhoudsopgave:

Epson VS355 WXGA-projectorrecensie: gemaakt voor op kantoor, maar goed voor gamedag
Epson VS355 WXGA-projectorrecensie: gemaakt voor op kantoor, maar goed voor gamedag
Anonim

Bottom Line

De Epson VS355 WXGA-projector is een fantastische projector die een geweldige beeldkwaliteit biedt voor een redelijke prijs.

Epson VS355 WXGA

Image
Image

Of je nu je laatste diavoorstelling wilt presenteren bij je volgende inkomstenrapport of een filmavond wilt hebben met vrienden en familie op een 100-inch scherm, projectoren zijn er voor wanneer je een enorm schermformaat nodig hebt dat (de meeste) Tv's kunnen niet bieden. De opties zijn schijnbaar eindeloos, maar voor deze review heb ik de Epson VS355-projector bekeken, een LCD-projector die meer op kantoor is gericht, maar niet zou misstaan in een budgetthuisbioscoop.

Ik heb meer dan drie weken met de projector doorgebracht en meer dan 60 uur aan testen verzameld. Van gaming tot presentaties en een heldere omgeving tot pikdonkere kamers, ik heb de projector alles gegeven wat ik had en heb hieronder mijn gedachten verzameld over waar het op de lijst van de beste projectoren staat.

Design: een solide mix van vorm en functie

De Epson VS355 lijkt op de meeste projectoren. Het heeft een rechthoekig ontwerp met een offset lens en talrijke ventilatieopeningen langs de buitenkant om de lamp koel te houden via de ingebouwde ventilatoren. In tegenstelling tot veel andere projectoren heeft de VS355 een verzonken lens, die niet alleen helpt om vingerafdrukken en andere ongewenste vegen te voorkomen, maar ook ruimte biedt voor de slimme schuifafdekking die stof van het glas houdt wanneer de projector niet in gebruik is.

Aan de bovenkant van de projector bevindt zich een reeks knoppen die worden gebruikt om door het menu te navigeren en het beeld aan te passen, evenals fysieke ringen om de optische zoom-, focus- en keystone-instellingen in te voeren. De achterkant van de projector is voorzien van een verzameling ingangen, waaronder: USB-A, USB-B, RCA-aansluitingen, VGA en HDMI. Het ziet eruit zoals je zou verwachten dat een projector eruit zou zien en gezien de markt waarop het zich richt, heeft het een mooi ontwerp zonder grote compromissen.

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudig in te bellen

Het instellen van de Epson VS355 was redelijk eenvoudig. Na het uitpakken was het net zo eenvoudig als het aansluiten van de stroomkabel, het aansluiten van mijn favoriete media en het positioneren van de projector om ongeveer te passen op het formaat van het 100-inch Silver Ticket 16:9-projectorscherm dat ik voor het testen gebruikte. Om het beeld te verfijnen, gebruikte ik de ingebouwde zoom-, focus- en keystone-ringen, die eenvoudig in te bellen bleken.

Uit de doos bleken de kleuren van het scherm indrukwekkend, zoals het volgende gedeelte zal bevestigen, maar de kleurinstellingen zijn ook vrij gemakkelijk toegankelijk met de ingebouwde bedieningselementen. Over bedieningselementen gesproken, over de enige klacht die ik had over het instellen van het apparaat, is het ontbreken van een afstandsbediening. Dit is geen dealbreaker, maar het zou leuk geweest zijn om op zijn minst een eenvoudige afstandsbediening te zien.

Beeldkwaliteit: resolutie is niet alles

In een wereld waar 4K-projectoren de prijs van minder dan $ 1.000 bereiken, zou je denken dat een projector van 1280 x 800 pixels (WXGA) het doel zou missen voor beeldkwaliteit. Maar eerlijk gezegd vergeleek ik deze projector met een andere 1080p-projector en het verschil was op twee meter afstand niet te onderscheiden. Een groot deel hiervan bleek de 210 E UHE-lamp in de VS355 te zijn, die 3.300 lumen produceert.

Om te testen hoe goed de projector presteerde in verschillende lichtsituaties, heb ik hem getest met behulp van drie realistische scenario's. Het eerste scenario bestond uit een open raam dat voor natuurlijk, indirect licht zorgde naar de achterkant van de kamer waar ik het beeld projecteerde. De tweede situatie bestond uit een kleine lamp achter in de kamer, die voor kunstmatig, indirect licht zorgde. Het derde scenario was de ideale opstelling, waarbij volledig natuurlijk licht werd buitengesloten en er geen kunstlicht werd gebruikt - effectief pikzwart.

In de pikzwarte omgeving waren de highlights helder, de zwarten waren niet verpletterd en over het algemeen bood het een indrukwekkende kleurweergave.

Zoals bij elke projector, was de VS355 een beetje vervaagd in het eerste scenario en iets minder vervaagd in het tweede scenario (hoewel het warmere kunstlicht het beeld een meer oranje zweem gaf). Het derde scenario leverde echter fantastische resultaten op. In de pikzwarte omgeving waren de highlights helder, de zwarttinten waren niet verpletterd en over het algemeen bood het een indrukwekkende kleurweergave.

Over kleurweergave gesproken, ik heb een Datacolor SpyderX Elite-kalibratietool gebruikt om een volledige kleurengammatest uit te voeren op de VS355. Het concludeerde dat de VS355 92 procent van RGB, 68 procent van NTSC, 71 procent van Adobe RGB en 74 procent van P3-kleurengamma's dekte. Voor een projector die niet noodzakelijkerwijs een bioscoopprojector wordt genoemd, zijn deze cijfers behoorlijk indrukwekkend.

Van eenvoudige presentatiedia's tot Monday Night Football en zelfs wat lichte console-gaming, de projector hield goed stand in verschillende omgevingen. Natuurlijk, de resolutie van 1280x800 pixels was beperkend in termen van resolutie, maar tenzij je het vergelijkt met de nieuwste 4K-projector, is het hoogst onwaarschijnlijk dat je het zult merken, vooral als je een videogame speelt of kijkt een sportevenement waar tekst niet constant op het scherm staat.

Image
Image

Audiokwaliteit: geef ons input

De luidspreker aan boord van de VS355 bevindt zich aan de achterkant van de projector. Deze plaatsing is handig voor situaties waarin u achter de projector staat, zoals in een kantooromgeving, maar in een situatie waarin u voor de projector zit, zoals meestal het geval is wanneer u deze gebruikt om films en video's, dit leidt ertoe dat het geluid nogal warrig is, omdat het dan wordt gericht en geprojecteerd vanaf de muur achter je.

Dit zou niet per se zo'n probleem zijn als de projector een audio-uitvoerpoort had, maar dat is niet het geval. Dat betekent dat de audio moet worden uitgevoerd via het apparaat dat u hebt aangesloten of via een audio-ontvanger als u van plan bent het vrijwel overal buiten een kantooromgeving te gebruiken.

Projectoren staan zelden bekend om hun audiomogelijkheden en de VS355 is daarop geen uitzondering. Het zou leuk zijn om een ingebouwde 3,5 mm audio-uitgang te zien en hoewel de interne luidspreker op zich niet slecht is, kan het naar de achterkant van de projector zijn gericht, resulteren in een minder dan indrukwekkende geluidskwaliteit als de projector is geplaatst achter je.

Projectoren staan zelden bekend om hun audiomogelijkheden en de VS355 is daarop geen uitzondering.

Prijs: middenklasse kwaliteit voor een middenklasse prijs

De Epson VS355 WXGA-projector is te koop voor $ 460. Dit komt ongeveer overeen met andere kantoorgerichte projectoren met vergelijkbare specificaties. Als u op zoek bent naar een projector voor alleen kantoor, dan is dit een solide prijs voor een meer dan capabele projector. Als u echter op zoek bent naar een meer bioscoopspecifieke projector, vindt u waarschijnlijk een betere optie binnen deze prijsklasse, zoals we in het volgende gedeelte zullen bespreken.

Image
Image

Epson VS355 WXGA-projector versus Optoma HD243X

Zoals hierboven vermeld, is de VS355 een fantastische kantoorprojector, maar zou op de bioscoopafdeling een paar kleine verbeteringen kunnen gebruiken. Als zodanig heb ik een vergelijkbaar geprijsde bioscoopgerichte projector gekozen om hem mee te vergelijken, de Optoma HD243X (bekijk op Amazon).

De Optoma HD243X is een 1080p (1920x1080 pixels), 3.300 lumen projector die is ontworpen voor het bekijken van video's en gaming. Naast een veel hogere resolutie, beschikt het over een contrastverhouding van 24.000:1 (het dubbele van die van de VS355), gebruikt het een Texas Instruments DLP-chip en heeft het REC.709- en REC.709b-kleurruimteondersteuning voor een veel betere kleurreproductie dan wat de Epson VS355 biedt. De HD243X heeft ook een dubbele levensduur van de lamp van de Epson, wat op de lange termijn minder onderhoudskosten zou moeten betekenen. Het biedt zelfs 3D-ondersteuning, hoewel de 3D-rage grotendeels lijkt te zijn uitgestorven.

Ja, de Optoma HD243X weegt bijna het dubbele van de VS355 met een gewicht van zeven pond, maar ervan uitgaande dat je hem voor video gebruikt, is het onwaarschijnlijk dat je hem te vaak zult moeten verplaatsen. Aan de voorkant heeft de HD243X twee HDMI-ingangen, een 3D-synchronisatiepoort, een 12V-triggerpoort die kan worden gebruikt om de projector met een elektrisch projectiescherm aan te zetten, en een 3,5 mm audio-uitgang.

De HD243X is te koop voor $ 469, wat betekent dat het slechts $ 10 meer is dan de Epson VS355, dus als u op zoek bent naar een meer bioscoopspecifieke projector in de prijsklasse, zult u moeilijk een betere optie vinden dan de HD243X. Als u echter iets meer afgerond wilt hebben, heeft de VS355 nog steeds genoeg te bieden.

Een capabele, utilitaire projector die profiteert van solide prestaties

De Epson VS355 WXGA-projector is een prachtige, praktische projector die zowel buiten als binnen werkt. Het is relatief compact en hoewel de resolutie niet de meest indrukwekkende is, houdt de algehele beeldkwaliteit stand in vergelijking met andere projectoren met veel hogere resoluties. Al met al is het een fantastische alleskunner die de bank niet kapot maakt en niet al te veel moeite kost om op te zetten.

Specs

  • Productnaam VS355 WXGA
  • Product Merk Epson
  • Prijs $459.99
  • Gewicht 5,5 lbs.
  • Productafmetingen 11,9 x 3 x 3,2 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Helderheid (ANSI-lumen) 3, 300
  • Contrastverhouding (FOFO) 15, 000:1
  • 3D-compatibiliteit Geen
  • Audio uit Geen
  • Projectiesysteem LCD
  • Native resolutie 1280 x 800 pixels (WXGA)
  • Weergavekleur 1,07 miljard kleuren
  • Levensduur lichtbron 6000 uur
  • Gooiverhouding 1,38 (groothoek), 1,68 (zoom)
  • Zoomverhouding 1.0 - 1.2
  • Keystone-aanpassing Verticaal (+/-30 graden)
  • Heldere beeldgrootte (diagonaal) 33 inch - 320 inch
  • Poorten USB-A, USB-B, RCA, VGA, HDMI

Aanbevolen: