Garmin Forerunner 945 Review: een volledig uitgeruste GPS-smartwatch

Inhoudsopgave:

Garmin Forerunner 945 Review: een volledig uitgeruste GPS-smartwatch
Garmin Forerunner 945 Review: een volledig uitgeruste GPS-smartwatch
Anonim

Bottom Line

De Garmin Forerunner 945 heeft een aantal geavanceerde nieuwe functies die hem een goede metgezel maken voor bergtochten en competitieve races. Maar ondanks zijn premium prijskaartje, heeft het niet veel uitgebreid op de mogelijkheden van eerdere Garmin-modellen.

Garmin Forerunner 945

Image
Image

We hebben de Garmin Forerunner 945 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Garmin Forerunner 945 Premium Running Smartwatch is het nieuwste full-GPS-fitnesshorloge van het merk en is gericht op hardlopers en triatleten. De Forerunner 945 beschikt over sportspecifieke meetwaarden voor het volgen van zwemmen, optische hartslag, GPS met kleurenkaarten die op het scherm worden weergegeven, plus een groot aantal mogelijkheden die atleten die in bergachtige omgevingen trainen, het handigst zullen vinden.

Dit horloge zit echt boordevol functies en heeft ook een verscheidenheid aan smartwatch-widgets voor muziek, contactloos betalen, veiligheidswaarschuwingen en gepersonaliseerde trainingsplannen die bekend staan als Garmin Coach en die kunnen worden gesynchroniseerd met de Garmin Connect-app. De FR9454 is echter niet zonder kritiek, en we zullen hem vergelijken met een aantal van zijn voorgangers die nu voor aanzienlijk minder worden verkocht.

We hebben dit horloge getest op een reeks dagelijkse trailruns en een heuvelachtige run van 10 mijl om een beeld te krijgen van de trainingsfuncties en hoe het zou zijn om met dit horloge te racen.

Image
Image

Design: Minimalistische componenten en een groot scherm

De Forerunner 945 heeft een vrij minimaal ontwerp met een groot scherm, wat ideaal is voor hardlopen op afstand en triatlons. Afbeeldingen op het scherm zijn gemakkelijk te raadplegen in elke situatie dankzij het altijd-aan-display en een wijzerplaat die groter is dan veel andere smartwatches, wat specifiek helpt bij het gebruik van de kaartenfunctie.

De 945 is geen touchscreen. In plaats daarvan heeft het vijf zijknoppen om door de verschillende modi en menu's te navigeren. Deze bedieningselementen zijn intuïtief, maar het navigeren door de GPS-kaarten met alleen de zijknoppen zorgt voor een beetje een langzaam proces. Het scherm van de 945 ligt gelijk met de randen en heeft heel weinig ruimte voor zweet, vuil of vuil om vast te komen zitten. De ronde ring heeft functies zoals "Light", "Start-Stop" en "Back" die naast elke knop in het plastic zijn geëtst.

Het apparaat is waterdicht tot 50 meter om geschikt te zijn voor de zwembad- en open-waterzwemmodi. Maar ondanks zijn premium features en prijs voelt deze Garmin niet super duurzaam aan. Met name de plastic scharnieren waar de polsband aan vastzit, voelen aan alsof ze kunnen barsten door een val die krachtig genoeg is op een hard oppervlak. Het horloge voelt ook niet alsof het redelijk goed zou werken bij een val of crash (hoewel dit in een dergelijke situatie natuurlijk een bijzaak zou worden). Maar zelfs een kleine val kan mogelijk enige schade aanrichten.

Image
Image

Configuratieproces: snel en moeiteloos

Tijdens onze tests was de Garmin Forerunner 945 snel en eenvoudig in te stellen. Direct uit de doos hebben we het apparaat met de meegeleverde kabel op een USB aangesloten om het op te laden. De 945 vroeg ons vervolgens om hem te koppelen met onze smartphone en te synchroniseren met de Garmin Connect-app, wat een eenvoudig proces was.

De app geeft je enkele snelle tips voor het navigeren door de interface van het horloge tijdens het installatieproces en vraagt je om wat basisinformatie over je gewicht, leeftijd en trainingsbelasting, zodat de app je gepersonaliseerde feedback, trainingsschema's, en trainingen. Het duurt ongeveer een uur om tot 100% op te laden en dan is de Forerunner 945 klaar voor actie.

Image
Image

Comfort: lichtgewicht met een standaard pasvorm

De FR945-eenheid is vrij licht voor zijn formaat en zit comfortabel op de achterkant van je pols, wat ideaal is voor urenlang trainen en racen. De FR945 heeft de look en feel van een traditioneel digitaal horloge, met een zachte siliconen polsband en een plastic horlogekast.

De 945 is draagbaar in een professionele omgeving, maar stra alt niet de formele of technologisch 'zachte' esthetiek uit die veel smartwatches hebben. We zouden het geen fashion statement noemen - de kans is groot dat degenen die je zouden zien dragen ook hardlopers en triatleten zijn. Desalniettemin is de FR945 een mooi horloge en heeft het grotere formaat een kant-en-klare look.

De slaapbewakingsfunctie van de Forerunner 945 kan bijhouden hoeveel uur u hebt geslapen en perioden van beweging of rustgevende slaap. Hoewel slaapmonitoring en 24/7 hartslag voor elke atleet erg waardevol kunnen zijn, voelt deze Garmin zeker alsof je je horloge naar bed draagt - het relatief grote scherm en de grote horlogekast van de 945 maken het niet erg comfortabel om te dragen slaap.

Prestaties: boordevol functies en trainingstools

De Garmin Forerunner 945 is gebouwd voor prestaties. Dit horloge is speciaal ontworpen voor hardlopers en triatleten, met extra functies voor degenen die willen trainen en strijden in alpine terrein. Naast de kernfuncties die de meeste GPS-horloges op instapniveau tot gemiddeld niveau hebben (afstand, tempo, tijd en hartslag), heeft de 945 een selectie van slimme functies en hulpmiddelen voor het beklimmen van bergen, acclimatiseren in omgevingen op grote hoogte, en analyseer je voortgang, vorm en herstel tijdens zware trainingsprogramma's.

De Forerunner 945 kan u volgen via meerdere satellietnetwerken naast GPS voor een grotere locatienauwkeurigheid, waaronder GLONASS en GALILEO, respectievelijk de Russische versie van GPS en het netwerk van de Europese Unie.

Het beschikt over hartslagmeting aan de pols met een optische hartslagsensor en een polsgebaseerde Pulse-OX-sensor, die de verzadiging van zuurstof in je bloed meet om zaken als slaapkwaliteit en acclimatisatie op hoogte te beoordelen. Sommige gebruikers in de online Garmin-gemeenschap hebben vragen gesteld over de nauwkeurigheid van de Pulse-Ox-metingen, omdat deze sterk kunnen afwijken van de geaccepteerde medische normen voor percentages van zuurstofverzadigingsniveaus in het bloed. Een volledige bespreking hiervan v alt buiten het bestek van onze beoordeling, maar het lijkt erop dat Garmin de marketing van deze functie een beetje verder drijft dan de werkelijke geldigheid van de gegevens. Desalniettemin is de functie ontworpen om duidelijke feedback te geven over uw herstel, wat handig kan zijn in combinatie met het luisteren naar uw lichaam.

Dit horloge is speciaal ontworpen voor hardlopers en triatleten, met extra functies voor diegenen die willen trainen en strijden in alpine terrein.

De FR945 heeft meer functies die u kunnen helpen uw training te maximaliseren door uw V02 max in kaart te brengen en u gepersonaliseerde feedback te geven over uw conditie en trainingsbelasting op het scherm. Het apparaat brengt uw V02mx voortdurend in kaart en past de score aan op basis van warmte- en hoogtemetingen van de barometrische hoogtemeter van het horloge. Deze functie geeft je voorspellingen van raceprestaties voor je huidige omgeving en atmosfeer.

De 945 gebruikt deze gegevens ook in de functie 'Trainingsstatus', die zich aanpast aan het aantal trainingen dat je onlangs hebt gedaan en hoe hard je aan het werk was⁠ (gebaseerd op belangrijke statistieken van hartslag en V02 max). De 945 combineert al deze gegevens in een eenvoudige grafiek om u te informeren over hoe evenwichtig uw training is tussen anaërobe, hoge aerobe en lage aerobe training.

Als je training onevenwichtig lijkt, geeft de 945 je feedback. Dus als het detecteert dat al je of bijna al je inspanningen je aerobe capaciteit opdrijven, zal het je vertellen om wat gemakkelijkere runs in je schema op te nemen. Zoals het gezegde luidt: train slimmer, niet harder.

Het horloge kan ook inschatten hoeveel hersteluren je nodig hebt voor je volgende zware inspanning. Op het scherm 'Geschiedenis' van de 945 worden uw gegevens over een periode van zeven dagen in kaart gebracht, zodat u kunt reflecteren op de training van de afgelopen week en uw trainingsbelasting in de toekomst kunt optimaliseren.

De 945 heeft ingebouwde kaarten die een krachtige functie zijn, met wegen, paden, oriëntatiepunten en bestemmingen. Het heeft de mogelijkheid om in te zoomen en te pannen om uw omgeving te verkennen. U kunt zelfs een bestemmingspunt instellen en het horloge kan u drie opties of routes geven om er te komen. En het is niet alleen voor paden - een vergelijkbaar kenmerk van de 945 werkt ook in de stad, waar het een selectie van drie mogelijke hardlooproutes kan creëren voor elke richting die je wilt verkennen. Dit is een handige manier om een snelle looproute te vinden als je op reis bent.

De 945 ondersteunt momenteel geen topografische kaarten en is beperkt tot wat u normaal op Google maps zou zien. (Meestal is dit alles wat je nodig hebt.) De ingebouwde kaarten kunnen serieus helpen in een gevaarlijke situatie als je verdwa alt of door zelden bereisd terrein navigeert waar het gemakkelijk kan zijn om het pad in delen te verliezen.

Het is waar dat de 945 boordevol gespecialiseerde functies zit, maar zelfs toegewijde atleten zullen ze niet bij elke run of training gebruiken.

De 945 kan geavanceerde statistieken voor hardlopers verzamelen, waaronder je verticale ratio, verticale oscillatie en paslengte, allemaal functies die zijn ontworpen om de hardloopvorm te analyseren. Je moet wel een extra sensor pod aanschaffen om toegang te krijgen tot deze inzichten, maar ze kunnen erg handig zijn voor atleten die gedetailleerde feedback willen over hun hardloopeconomie.

Tot slot beschikt de FR945 over een tool die Ultra-hardlopers het meest zullen waarderen, genaamd ClimbPro. Met ClimbPro kun je een koers maken op een compatibele app zoals Garmin Connect of Strava en deze uploaden naar je apparaat, zodat je re altime updates krijgt van de klimgedeelten van je evenement. ClimbPro vertelt je hoeveel hoogte je nog moet beklimmen, hoe ver de afstand tot de top is en hoe hoog de resterende klim is. Deze gegevens kunnen een krachtig prestatie-instrument zijn om uw inspanning tijdens een lange en uitdagende bergrace te beheren.

Image
Image

Batterij: Ideaal voor lange races en avonturen

De Forerunner 945 heeft verschillende batterijcapaciteiten, afhankelijk van welke functies in gebruik zijn. Over het algemeen heeft de FR945 een lange batterijduur voor een smartwatch die geschikt is voor GPS en hartslag, en is dit model bijzonder geschikt voor een groot aantal uitgebreide uithoudingsactiviteiten, waaronder grote races zoals ultramarathons.

Garmin beweert dat de batterij van de Forerunner 945 tot twee weken meegaat in de normale smartwatch-modus en maar liefst tien uur met GPS+GLONASS, muziek en optische hartslagfuncties. Tijdens ons testproces duurde het horloge meer dan een week met dagelijkse runs van 45 minuten en een duur van twee uur.

Software: Garmin Pay plus muziekopslag

De Forerunner 945 bevat twee belangrijke smartwatch-functies die grote verkoopargumenten zijn: muziekopslag aan boord en Garmin Pay.

De 945 is compatibel met zowel Spotify- als Deezer-streamingplatforms, zodat je afspeellijsten kunt downloaden van je computer of telefoon en ze op het apparaat kunt opslaan. De 945 heeft geen mobiele mogelijkheden, dus je kunt niet streamen met het apparaat, maar het kan wel 1000 nummers opslaan en is compatibel met draadloze Bluetooth-hoofdtelefoons.

Garmin Pay is de contactloze betalingsoplossing van Garmin waarmee u artikelen kunt kopen bij winkels die de betalingsopties Radio Frequency Identification (RFID) of Near Field Communication (NFC) ondersteunen. U kunt uw creditcard- of betaalpasgegevens van ondersteunende banken en financiële instellingen op de Forerunner 945 laden en betalen met een veeg van uw pols.

Prijs: duur en met upgrades die niet altijd nuttig zijn

De Garmin Forerunner 945 heeft een stevige adviesprijs van $600, die zeker in de categorie premium prijskaartjes terechtkomt en hoogstwaarschijnlijk toegewijde en serieuze atleten zal aantrekken.

Dat gezegd hebbende, biedt de Forerunner 945 premium mogelijkheden die passen bij de prijs met zijn combinatie van trainingstools, GPS, kaarten en smartwatch-functies. We zullen niet beweren dat de FR945 een geweldige deal is, maar Garmin heeft duidelijk geprobeerd om zoveel mogelijk functies van hun andere premium horloges in dit model te stoppen met behoud van een product dat gefocust en minimaal ontworpen is, althans in termen van esthetiek.

Het onderwerp prijs roept een groeiende bezorgdheid op bij sommige hardcore trainingsnerds en uitrustingenthousiastelingen (je kunt deze schrijver als een van hen tellen) die zich zorgen maken dat fitness-wearables zoals de 945 deel uitmaken van een trend die uiteindelijk pijn doet consumenten met hogere kosten en intensievere marketingstrategie.

Het is duidelijk dat veel bedrijven, inclusief Garmin, de prijzen voor nieuwe releasemodellen met honderden dollars verhogen in vergelijking met een paar jaar geleden, maar de horloges doen in wezen allemaal hetzelfde. Fabrikanten bieden voortdurend meer toeters en bellen in hun horloges (zoals Pulse-Ox en Garmin Pay, in het geval van de 945) zonder echt substantiële upgrades te bieden ten opzichte van de vorige modellen.

Fabrikanten bieden voortdurend meer toeters en bellen in hun horloges (zoals Pulse-Ox en Garmin Pay) zonder echt substantiële upgrades aan te bieden ten opzichte van de vorige modellen.

De Garmin 945 is niet immuun voor deze kritiek en het is niet moeilijk om online recensies en lange discussies op internet te vinden die beweren dat de FR945 niet wezenlijk beter is dan de vorige FR935. Of in ieder geval niet zo veel beter dat het een upgrade van $600 rechtvaardigt.

Het is waar dat de 945 boordevol gespecialiseerde functies zit, maar zelfs toegewijde atleten zullen ze niet bij elke run of training gebruiken. Meestal investeren gebruikers in een GPS-horloge vanwege de kernfuncties zoals afstand, tijd, tempo en hartslag. Oudere (en goedkopere) Garmin-modellen bevatten dezelfde kernfuncties en hebben dit de afgelopen jaren gedaan.

Het is uiteindelijk aan jou om te beslissen wat je nodig hebt van een GPS-horloge zoals de 945, en of de nieuwe toeters en bellen het aantrekkelijker maken dan eerdere modellen. Misschien wil je jezelf afvragen welke functies echt het meest waardevol voor je zijn, en welke functies je eigenlijk zonder kunt leven en trainen.

Concurrentie: Nieuw versus oud

Op basis van de zorgen die we zojuist hebben geuit, lijkt het passend om de FR945 te vergelijken met zijn voorgangers, de Garmin Forerunner 935 en Garmin Fenix 5. De FR935 en Fenix 5 werden oorspronkelijk uitgebracht in 2017, waarbij de 935 op de markt werd gebracht als een goedkoper alternatief voor de robuustere Fenix-lijn.

De Forerunner 935 had aanvankelijk een adviesprijs van $ 500, maar is nu meestal te koop voor ongeveer $ 450. Dit hardloophorloge heeft een vergelijkbaar minimaal plastic behuizingsontwerp en een vergelijkbare selectie van mogelijkheden, zoals een barometrische hoogtemeter, trainingsbelastingcalculator, GPS, zwemvolgfunctie en hartslag- en V02 max-meters. De 935 heeft echter geen GPS-kaarten op het scherm of de ClimbPro-widget zoals de nieuwe 945.

De Fenix 5, die ook in 2017 werd uitgebracht, had een adviesprijs van $ 600, maar is nu voor bijna $ 400 te vinden bij de meeste online retailers. Dit horloge is voorzien van GPS-kaarten op het scherm en heeft een duurzamere roestvrijstalen behuizing en randen in vergelijking met de 945. De Fenix 5 beschikt ook over dezelfde hardloopspecifieke prestatiewidgets als de 945, inclusief verticale verhouding, verticale oscillatie en staplengte. Het mist nieuwere functies zoals muziekopslag en Garmin Pay.

Rekening houdend met deze beide oudere modellen, lijkt de Garmin Forerunner 945 een combinatie van de Fenix 5 en de 935, maar zonder enige baanbrekende functies naast muziekopslagmogelijkheden, Garmin Pay en veiligheidswaarschuwingen (waarvoor je telefoon moet zijn binnen het Bluetooth-bereik).

Sommige gear-heads zouden kunnen beweren dat de 945 geen substantiële upgrade is van de 935 of de Fenix 5-waarom topdollar betalen als je een deal kunt krijgen op deze andere modellen? Bij het maken van een beslissing tussen deze drie Garmin-horloges, zult u heel goed merken dat een van deze oudere modellen voldoet aan uw behoeften voor een GPS-hardloophorloge en u daarbij wat geld kan besparen.

Een premium GPS-fitnesshorloge ontworpen voor serieuze atleten, met een paar overdreven gespecialiseerde functies die de prijs opdrijven

Alles bij elkaar genomen heeft de Garmin Forerunner 945 veel te bieden als een krachtig trainings- en navigatiehulpmiddel voor serieuze atleten, inclusief een handvol functies die u misschien niet vaak of helemaal niet gebruikt. Desalniettemin kunnen de extra smartwatch-voordelen zoals muziekopslag en Garmin Pay erg handig zijn en dit premiummodel de moeite waard maken voor diegenen die op het snijvlak van fitness-wearables willen zijn.

Specs

  • Productnaam Forerunner 945
  • Product Merk Garmin
  • MPN 010-02063-00
  • Prijs $600.00
  • Releasedatum april 2019
  • Gewicht 1.76 oz.
  • Productafmetingen 1,9 x 1,9 x 0,5 inch.
  • Garantie 90 dagen beperkt
  • Batterij 1 x lithium-polymeerbatterij (meegeleverd)
  • Compatibiliteit iPhone, Android
  • Connectiviteit Bluetooth, ANT+, Wi-Fi
  • Poorten USB opladen
  • Weergave 240 x 240 resolutie kleurenscherm
  • Hartslagmeter Ja
  • Muziekopslagcapaciteit Maximaal 1.000 nummers
  • Geheugencapaciteit 200 uur aan activiteitsgegevens
  • Batterijcapaciteit Tot 14 dagen in smartwatch-modus

Aanbevolen: