Logitech MX Master 2S Review: een uniek ontwerp

Inhoudsopgave:

Logitech MX Master 2S Review: een uniek ontwerp
Logitech MX Master 2S Review: een uniek ontwerp
Anonim

Bottom Line

De MX Master 2S is een geweldige verfijning van eerdere modellen en biedt een uitstekende combinatie van ergonomie en functionaliteit.

Logitech MX Master 2S

Image
Image

We hebben de Logitech MX Master 2S gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Logitech MX Master 2S is een fantastische muis met een ergonomisch ontwerp zonder concessies te doen aan de esthetische kwaliteit. Het unieke ontwerp geeft het veel comfort, terwijl een solide constructie het premium gevoel handhaaft. Het kunnen schakelen tussen drie apparaten is een leuke functie en de oplaadbare batterij binnenin betekent dat je niet meer met AA-batterijen te maken hebt. Bovendien zou je hem niet vaak moeten opladen met zijn belachelijke levensduur van de batterij.

Image
Image

Ontwerp: Ergonomisch en stevig

De MX Master 2S heeft een typische lay-out met linker- en rechterknoppen en een scrollwiel ertussenin. Daarnaast heeft Logitech een vierkante knop achter het bovenste scrollwiel toegevoegd, evenals twee vooruit- en achteruitknoppen aan de duimzijde van de muis met een duimwiel voor zijdelings scrollen.

Het model dat we hebben getest was grafiet, het is ook verkrijgbaar in lichtgrijs en nachtblauw. De bovenkant van de muis is gecoat in een rubberen plastic met een stroef, mat gevoel. De zijkanten zijn van glad, halfglanzend plastic, terwijl de duimsteun een gefacetteerde versie is van het rubberen plastic op de bovenkant van de muis.

Het zal niet de beste zijn voor gamen, en het bevat ook niet te veel mooie functies, maar het heeft net genoeg om de invoerervaring comfortabel en gemakkelijk te houden.

Een mooi ontwerpelement dat we tijdens onze tests opmerkten, was de plaatsing van de micro-USB-oplaadpoort. De poort bevindt zich in het midden van de voorkant van de muis, wat betekent dat hij nog steeds bruikbaar is tijdens het opladen, in tegenstelling tot de Magic Mouse van Apple, die hem aan de onderkant plaatst.

Een omissie is het ontbreken van een plek om de meegeleverde Bluetooth-ontvanger op te bergen. Het is niet vereist om verbinding te maken met een computer, zolang de computer of het apparaat waarmee je de muis gebruikt Bluetooth heeft, maar het zou toch fijn zijn om op zijn minst de mogelijkheid te hebben om de muis mee te nemen op reis.

Image
Image

Configuratieproces: snel en eenvoudig

Het instellen van de Logitech MX Master 2S was net zo eenvoudig als het aansluiten van de Bluetooth-ontvanger en het inschakelen van de muis. Als u de muis gebruikt met een secundaire of tertiaire computer, is het verbindingsproces via Bluetooth niet uitdagender, maar moet u wel het standaard Bluetooth-koppelingsproces doorlopen om de verbinding te voltooien.

Nadat de muis is ingeschakeld en het apparaatnummer is geselecteerd (met behulp van de knop aan de onderkant van de muis en aangegeven met een witte LED), hoeft u alleen maar het setup-dialoogvenster van Windows of macOS-computer die u wilt aansluiten. We hebben ons apparaat gekoppeld aan twee macOS-computers en één Windows-computer.

Nadat de apparaatselectie was voltooid, was de reactie onmiddellijk, wat zorgde voor een naadloze overgang tussen apparaten. Toegegeven, we hadden graag de optie gezien om van apparaat te wisselen via de boven- of zijkant van de muis, maar we begrijpen dat niet iedereen de behoefte heeft om snel te wisselen tussen apparaten die een speciale knop zou opleveren.

Wat betreft de knoppen op het apparaat, het scrollwiel en de linker-/rechtermuisknoppen werken standaard zoals je zou verwachten. Het extra scrollen met de duim wordt gebruikt om horizontaal door pagina's en documenten te scrollen. De twee andere knoppen aan de duimzijde van het apparaat zijn standaard ingesteld als snelkoppelingen naar voren en naar achteren, wat erg handig was bij het surfen op internet.

Afgezien van de standaardinstellingen, kunnen alle bedieningselementen worden aangepast met Logitech Options, een aanvullend programma voor Logitech-apparaten dat de mogelijkheid biedt om te schakelen wat de knoppen doen, de verschillende gebruiksmodi aan te passen en de levensduur van de batterij te controleren.

Image
Image

Draadloos: vertragingsvrij en betrouwbaar

De Logitech MX Master 2S is voorzien van Bluetooth Low Energy en een speciale 2,4GHz-ontvanger om verbinding te maken met Windows- en macOS-computers. We hebben de muis meer dan 50 uur getest op drie apparaten en hebben geen verschillen opgemerkt tussen het gebruik van de muis met de meegeleverde ontvanger en het gebruik met standaard Bluetooth.

Logitech zegt dat de muis tot 40 dagen kan worden gebruikt op een enkele lading, maar merkt op dat deze kan variëren op basis van de computer en de gebruikte instellingen. Met ons gebruik - dat begon met een volledig opgeladen batterij - lijkt de muis ongeveer 30 dagen batterijduur te hebben bij standaardinstellingen, met 5 uur gebruik per dag.

Prestaties: Fatsoenlijk over de hele linie

De Logitech MX Master 2S is geen speciale gamingmuis, maar het ontbreekt niet aan precisie. Het beschikt over Logitech's "Ultimate" lasertechnologie met een Dots Per Inch (een maat voor gevoeligheid) tussen 200 DPI en 4000 DPI, die kan worden aangepast in stappen van 50 DPI met behulp van Logitech's software.

We hebben de muis op meerdere oppervlakken getest en hebben geen problemen ondervonden, of het nu een hardhouten bureau was of een bureau met een glazen blad. Logitech merkt wel op dat hoewel de muis werkt met glazen bureaus, het glas minimaal 4 mm dik moet zijn. We merkten af en toe de hik bij gebruik met glas dat krassen had, maar we merkten geen latentieproblemen met de muis, ongeacht of we hem met de ontvanger of via Bluetooth gebruikten.

We hebben de muis op meerdere oppervlakken getest en hebben geen problemen ondervonden, of het nu een hardhouten bureau was of een bureau met glazen blad

Image
Image

Comfort: past als gegoten

Vanaf het moment dat we hem uit de doos haalden, hadden we het gevoel dat de Master 2S comfortabel zou zijn. Logitech heeft vele jaren besteed aan het verfijnen van de ergonomie van zijn MX-randapparatuur en de MX Master 2S is wat er gebeurt als alles gewoon samenkomt. De bolvormige bovenkant zorgt voor een mooie boog voor je handpalm, de knoppen zijn mooi geplaatst en de verlengde duimsteun geeft extra controle bij het bewegen van de muis, terwijl het ook dient als een mooie rustplaats voor je duim. Alle extra knoppen en het extra scrollwiel zijn binnen handbereik. We hebben deze muis meer dan 50 uur gebruikt en we kunnen met vertrouwen zeggen dat het een van de meest comfortabele muizen is die we hebben getest.

Image
Image

Software: maatwerk in overvloed

Logitech heeft twee programma's die naast de Logitech MX Master 2S-muis werken: Logitech Options en Logitech Flow.

Logitech Flow is te vinden in het Logitech Options-programma, maar heeft het unieke doel om bestandsoverdrachten tussen computers aan te bieden.

Logitech Options is beschikbaar voor zowel Windows- als macOS-computers. Eenmaal gedownload en geïnstalleerd, geeft het volledige controle over elke knop en functie die de muis te bieden heeft. We waren in staat om te veranderen wat de twee zijknoppen bestuurden, de linker- en rechtermuisknop te wisselen en de gevoeligheid allemaal vanuit het programma aan te passen.

Logitech Flow is te vinden in het Logitech Options-programma, maar heeft het unieke doel om bestandsoverdrachten tussen computers aan te bieden. Dit handige kleine programma maakt het mogelijk om dingen zoals PDF's, afbeeldingen en andere documenten van de ene computer naar de andere over te zetten, ongeacht of het een Windows- of macOS-apparaat is.

Om Logitech Flow te laten werken, moet het programma op beide apparaten worden geïnstalleerd en ingesteld. Eenmaal correct ingesteld, is het verplaatsen van bestanden net zo eenvoudig als het selecteren van de bestanden die moeten worden overgedragen en het verplaatsen van de muis naar de zijkant van het computerscherm. Zolang de apparaten zich op hetzelfde netwerk bevinden, gaan de bestanden naadloos over van het ene apparaat naar het andere, zelfs zonder dat de apparaatlink aan de onderkant van de muis hoeft te worden gewijzigd. Het is over het algemeen een leuke functie, maar het heeft af en toe haperingen in onze ervaring, vooral met grotere bestanden.

Bottom Line

Logitech somt de MX Master 2S op voor $ 99,99 (adviesprijs). Slechts $ 100 is een beetje veel voor een muis, maar aangezien dit het meest gebruikte randapparaat is dat wordt gebruikt om op een computer te navigeren (afgezien van een toetsenbord), is het belangrijk om er een te krijgen die ergonomisch verantwoord is om langdurig overbelastingsletsel te voorkomen. Aangezien deze muis waarschijnlijk langer meegaat dan elke computer waarmee u hem gebruikt, is $ 100 een kleine prijs om te betalen voor waarde op de lange termijn.

Concurrentie: voor op de rest

De Logitech MX Master 2S is de vlaggenschipmuis in de MX-reeks van Logitech en met goede reden; het biedt een premium build met eersteklas functies in een prachtig pakket. Zonder in gaming-muizen te komen, heeft Logitech niet veel concurrentie, vooral in zijn prijsklasse van het hoogste niveau. Dat gezegd hebbende, zijn er twee veel meer betaalbare opties met enigszins vergelijkbare ontwerpen en functies: de AmazonBasics Ergonomic Wireless Mouse en Logitech's eigen M720 Triathlon-muis.

De AmazonBasics Ergonomic Wireless Mouse is je draadloze basismuis met een iets ergonomischer ontwerp en een paar extra knoppen. Het beschikt over snel scrollen, heeft een 2,4 GHz draadloze ontvanger zoals de MX Master 2S en heeft twee knoppen aan de duimzijde van de muis. Het kan echter maar op één apparaat worden aangesloten, heeft twee AA-batterijen nodig om te werken en heeft een resolutie van slechts 1600 DPI, vergeleken met de 4000 DPI van de MX Master 2S. Voor slechts $ 29,99 is het een veel meer betaalbare optie als je niet om alle extra luxe functies geeft.

De tweede optie is Logitech's eigen M720 Triathlon. Deze muis is iets minder ergonomisch dan de MX Master 2S, werkt op een enkele AA-batterij en is lang niet zo flitsend qua materiaal of design. Het biedt supersnel scrollen, connectiviteit voor maximaal drie apparaten en gebruikt Logitech Flow om inhoud van de ene computer naar de andere over te zetten. De M720 Triathlon kost de helft van de prijs van de MX Master 2S voor $ 49,99, dus als je het niet erg vindt om wat comfort en een paar functies in te ruilen, is het misschien het overwegen waard.

Comfortkosten

We waren absoluut gecharmeerd van de Logitech MX Master 2S. De prijs is een beetje hoog, maar het heeft veel te bieden in een pakket dat er geweldig uitziet en aanvoelt. Het zal niet de beste zijn voor gamen, en het bevat ook niet te veel mooie functies, maar het heeft net genoeg om de invoerervaring comfortabel en gemakkelijk te houden.

Specs

  • Productnaam MX Master 2S
  • Product Merk Logitech
  • SKU 910-005131
  • Prijs $99,99
  • Gewicht 10.1 oz.
  • Productafmetingen 2,5 x 7,6 x 5,9 inch.
  • Poorten micro-USB (voor opladen)
  • Platform Windows/macOS
  • Garantie 1 jaar beperkte hardwaregarantie

Aanbevolen: