Logitech MX Master 3 Review: een draadloze muis gebouwd voor maatwerk en productiviteit

Inhoudsopgave:

Logitech MX Master 3 Review: een draadloze muis gebouwd voor maatwerk en productiviteit
Logitech MX Master 3 Review: een draadloze muis gebouwd voor maatwerk en productiviteit
Anonim

Bottom Line

De Logitech MX Master 3 is gebouwd voor de gebruiker die een draadloze muis nodig heeft die controle biedt over een groot aantal knoppen, toepassingsspecifieke functies en connectiviteit met meerdere machines.

Logitech MX Master 3

Image
Image

We hebben de Logitech MX Master 3 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je klaar bent om te investeren in je draadloze muis, is de Logitech MX Master 3 misschien iets voor jou. Deze dubbele Bluetooth en 2,4 Ghz draadloze muis doet de basis en nog veel meer dat kenmerkend is voor de Logitech MX Master Series, die is bedoeld voor creatievelingen en programmeurs. Het is zelfs compatibel met andere seriespecifieke randapparatuur, waaronder een draadloos toetsenbord dat op codering is gericht. Deze geavanceerde muis zit boordevol aanpassingsopties en biedt toch een zachte leercurve.

Ontwerp: ingewikkeld zonder druk te zijn

De Logitech MX Master 3 is een slanke en capabele muis. Het is gemaakt van hoogwaardig, voelbaar rubber en plastic dat niet reflecterend of vlekkerig is. Het apparaat heeft een hogere boog, een centimeter meer dan bij de meeste draadloze of bedrade muizen, waardoor dit meer op een verticale muis lijkt dan op een traditionele muis. Het is ook vrij lang met bijna 5 inch en laat meer dan 3 inch toe voor de palm om te rusten. Dit alles wordt geaccentueerd door een zeer uitgesproken duimsteun, die ruim en gripvast is en gemakkelijk bereikbaar is voor de duimknop en de knoppen erboven.

Er zijn in totaal zeven knoppen, maar ze zijn op een intuïtieve manier gerangschikt die het apparaat niet overweldigt. Boven de duimsteun vinden de knoppen hun weg naar de zijkant van het apparaat met een uniek duimwiel voor horizontaal scrollen, en gaan ze verder naar boven met de gebruikelijke primaire links en rechts klikken, een scrollwiel met een knopklik en een shift -modus knop.

Image
Image

Belangrijkste kenmerken: Toepassingssnelkoppelingen en meerdere apparaten

Als je een muis nodig hebt die kan multitasken, heb je de MX Master 3 voor je. Het wordt geleverd met programmavoorinstellingen voor veelgebruikte apps, waaronder Chrome en Photoshop, en u kunt ook uw eigen app-specifieke snelkoppelingen toevoegen via de software.

De enige ergernis was toen ik Chrome-presets wilde gebruiken, maar terwijl ik tegelijkertijd in een andere browser en andere applicaties werkte, waren de instellingen niet universeel van toepassing. Gelukkig was dit eenvoudig op te lossen door een tijdelijke oplossing toe te wijzen aan een andere knop die me zou helpen tussen schermen te manoeuvreren.

Als je een muis nodig hebt die kan multitasken, heb je de MX Master 3 voor je.

Een ander handig productiviteitskenmerk van de MX Master 3 is de gemakkelijke connectiviteit met maximaal drie verschillende computers. Schakel gewoon naar het bijbehorende nummer aan de onderkant van de muis en maak verbinding via de Logitech Unifying-ontvanger of via Bluetooth. Schakelen tussen machines ging onmiddellijk en dit gemak van apparaat naar apparaat kan nog verder worden uitgebreid met de Logi Flow-technologie waarmee u van de ene computer naar de andere kunt gaan alsof het één machine is. Het was vrij eenvoudig in te stellen en het werkte goed met basisnavigatie, waarbij ook bestandsoverdracht via slepen en neerzetten werd toegevoegd.

Het schakelen tussen machines ging onmiddellijk en dit gemak van apparaat naar apparaat kan nog verder worden uitgebreid met de Logi Flow-technologie waarmee u van de ene computer naar de andere kunt gaan alsof het één machine is.

Image
Image

Prestaties: Nauwkeurig en aanpasbaar aan jou

De MX Master 3 is uitgerust met een bovengemiddelde 4.000 DPI optische sensor die de Logitech's Darkfield-technologie gebruikt om controle te bieden op elk oppervlak, inclusief glas en glanzende materialen. Ik kon de glasprestaties niet testen, maar ik testte het op een reeks lichte en donkere houtsoorten met verschillende afwerkingen, een marmeren aanrecht, gestoffeerde oppervlakken en had nog steeds redelijk goede controle over het apparaat, ongeacht het materiaal. Ik heb ook geen gevallen van springen of lag opgemerkt.

De MX Master 3 is uitgerust met een bovengemiddelde 4.000 DPI optische sensor die de Logitech's Darkfield-technologie gebruikt om controle te bieden op elk oppervlak, inclusief glas en glanzende materialen.

Nauwkeurigheid werd verbeterd door de hoeveelheid controle die ik had over de zeven knoppen. De snelle verschuiving van gekerfd naar MagSpeed elektromagnetisch scrollen was onmiddellijk. Dankzij de gebarenbediening kon ik gemakkelijk schakelen tussen desktops, media bedienen en met precisie zoomen en roteren.

De zeven knoppen zijn op een intuïtieve manier gerangschikt die het apparaat niet overweldigen.

Comfort: Beste voor grotere handen

Aangezien dit is gecategoriseerd als een muis van volledige grootte, was het niet verbaasd dat het niet erg comfortabel voor me was. Het veroorzaakte zelfs ongemak na slechts 40 minuten continu gebruik. Ik kon de juiste gebogen positie niet behouden terwijl ik ook comfortabel de knoppen en het scrollwiel kon bereiken. Frequente pauzes hielpen, net als het vertrouwen op knoppen die gemakkelijker te bereiken waren, zoals het horizontale scrollwiel en de bewegingsknop aan de onderkant van de muis. Hoewel het minder te maken had met comfort dan met ervaring, voelde het vrijwel stille scrollwiel aan als een extra luxe ondanks een onvolmaakte pasvorm.

Image
Image

Draadloos: twee naadloze opties

De Logitech MX Master 3 biedt twee directe en betrouwbare manieren om deze muis op drie verschillende apparaten aan te sluiten. Ik gebruikte Bluetooth met één MacBook Pro en verbonden via 2,4 GHz draadloos via de universele ontvanger met twee anderen. Het schakelde gemakkelijk en snel heen en weer en was elke keer onfeilbaar. Logitech zegt dat de MX Master 3 een draadloos bereik heeft van 10 meter, afhankelijk van je setup. Ik vermoed dat dit standhoudt op basis van mijn ervaring met het gebruik van de muis tot op 6 meter afstand van het bijbehorende apparaat.

Software: Directe personalisatie via Logitech Options

Hoewel de MX Master 3 werkelijk vol mogelijkheden is, zou niets daarvan toegankelijk zijn zonder de Logitech Options-software. Het is gemakkelijk te vinden vanaf de productpagina en is zeer intuïtief om te gebruiken en een account aan te maken als je er geen hebt. Er is niet een zeer gedetailleerde set opties of macro keybind control.

Er zijn drie hoofdtabbladen die je helpen bij het verfijnen van het aanpassen van knoppen, je aanwijs- en scrollvoorkeuren en het instellen van Flow zodat je tussen verbonden computers kunt schakelen. Op elke computer waarmee u Flow gebruikt, moet ook de Logitech Options-software zijn geïnstalleerd.

Als je deze muis deelt met andere gebruikers in het gezin of op meerdere machines werkt, blijven de instellingen voor de ene machine onaangetast en intact, zelfs als ze op een andere anders zijn. Andere softwarevoordelen zijn onder meer automatische cloudback-ups van muisinstellingen voor het geval u eerdere instellingen wilt herstellen.

Image
Image

Prijs: een beetje een uitspatting

Voor $ 100 is de Logitech MX Master 3 geen koopje. Maar het hoort echt niet. Gezien de reeks aanpassingen, app-instellingen en de technologie onder de motorkap, lijkt de prijs, hoewel enigszins steil, redelijk redelijk.

Vergeleken met andere modellen zoals de Apple Magic Mouse 2, die ongeveer $ 20 minder kost, heeft de MX Master 3 een duidelijk voordeel als het gaat om maatwerk en platformonafhankelijke compatibiliteit. Zelfs de vergelijkbaar geprijsde Microsoft Precision Mouse biedt niet dezelfde mate van aanpassing en controle.

Logitech MX Master 3 vs. Microsoft Precision Mouse

De Microsoft Precision Mouse (zie op Amazon) komt overeen met de prijs van de Logitech MX Master 3, maar de waardepropositie is niet zo rijk. Het biedt ook integratie met maximaal drie verschillende machines, dubbele connectiviteitsopties en verticale scroll-modi, maar macOS-gebruikers kunnen dit apparaat niet volledig aanpassen met app-snelkoppelingen en horizontaal scrollen. De MX Master 3 is beslist systeemonafhankelijker en biedt vier meer aanpasbare knoppen. Sommige gebruikers hebben ook problemen gemeld met Bluetooth-connectiviteit en de bijbehorende software is niet zo gepolijst en universeel als Logitech Options.

Een premium muis voor degenen die meer controle en maatwerk willen

De Logitech MX Master 3 is een investering die zich terugbeta alt. Deze heavy-hitter biedt een aantrekkelijk scala aan opties in een draadloze muis. Het is het beste voor veeleisende gebruikers die op zoek zijn naar één snel, nauwkeurig accessoire dat werkt met meerdere computers, beeldschermen en Logitech-computerrandapparatuur en tegelijkertijd een hoge mate van controle biedt over specifieke toepassingen.

Specs

  • Productnaam MX Master 3
  • Product Merk Logitech
  • SKU 097855151551
  • Prijs $100.00
  • Gewicht 5 oz.
  • Productafmetingen 4,91 x 3,31 x 2 inch.
  • Kleur Grafiet, Grijs, Wit
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Windows, MacOS, Linux
  • Batterijlevensduur Tot 70 dagen
  • Connectiviteit 2,4 Ghz draadloos, Bluetooth
  • Poorten USB-C voor opladen

Aanbevolen: