Sony PS-LX310BT Review: een kleine draaitafel met een strak ontwerp

Inhoudsopgave:

Sony PS-LX310BT Review: een kleine draaitafel met een strak ontwerp
Sony PS-LX310BT Review: een kleine draaitafel met een strak ontwerp
Anonim

Bottom Line

De Sony PS-LX310BT is een geweldige, goed ontworpen draaitafel op instapniveau met welkome Bluetooth-connectiviteit. Het is een makkie om uit te pakken en binnen enkele ogenblikken na het openen van de doos te beginnen met het afspelen van platen.

Sony PS-LX310BT

Image
Image

We hebben de Sony PS-LX310BT gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je overweegt om je eerste draaitafel aan te schaffen, moet je er zeker van zijn dat deze aan een paar vereisten voldoet: hij klinkt uitstekend, is gebruiksvriendelijk en eenvoudig in te stellen. Vinylplaten zijn de afgelopen jaren weer enorm populair geworden, nieuwe draaitafels zijn begonnen met het toevoegen van moderne technologie en focussen op modern, strak design. We hebben de Sony PS-LX310BT getest en de functies doorgenomen om te zien of deze geschikt is voor zowel beginnende vinylliefhebbers als audiofielen.

Image
Image

Ontwerp: strak en minimaal

De Sony PS-LX310BT heeft een volledig plastic, volledig zwart ontwerp dat er erg strak uitziet, met knoppen die vlak op het apparaat zitten. Het is uitgerust met een rechte aluminium toonarm die helpt bij het leveren van stabiele, rijke weergave. De toonarm van de Sony PS-LX310BT is volledig gebalanceerd met een reeds geïnstalleerde stylus, klaar om je favoriete vinylplaten af te spelen.

Het is ook uitgerust met een stevige aluminium plaat die perfect werkt met de riemaangedreven motor die hem aandrijft. Het plateau is zeer stabiel, waardoor trillingen en het bijbehorende gezoem en ruis worden verminderd.

Om je platen en de draaitafel te beschermen, levert Sony een dikke, getinte stofkap. De stofkap is afneembaar als u liever platen zonder deze afspeelt, en er is ook een 45 RPM-adapter voor 7-inch platen verkrijgbaar.

Image
Image

Setup: begin met het afspelen van platen binnen enkele minuten na het openen van de doos

De Sony PS-LX310BT is een van de gemakkelijkst te monteren draaitafels die we hebben getest. Het was moeilijker om de draaitafel uit de verpakking te halen dan om hem aan te zetten en aan te sluiten op onze Bluetooth-luidsprekers. Nadat de inhoud van de draaitafel uit de verpakking was gehaald, hoefden alleen nog het plateau en de slipmat te worden geïnstalleerd.

De Sony PS-LX310BT is een van de gemakkelijkst te monteren draaitafels die we hebben getest.

Het plaatsen van het aluminium plateau op de Sony PS-LX310BT was net zo eenvoudig als het in het midden van de draaitafel plaatsen. Met behulp van de administratieve rompslomp konden we de rubberen riem op de draaitafelmotor installeren door deze licht uit te rekken. We plaatsten de slipmat op de aluminium plaat en installeerden de AC-adapter aan de achterkant van het apparaat, stopten hem in het stopcontact en verwijderden het beschermende plastic en de band waarmee de toonarm was vastgezet. Voilà-minuten nadat we hem uit de doos hadden gehaald, was de speler klaar om zijn ding te doen.

Image
Image

Prestaties: Beter dan gemiddeld

Nadat we de Sony PS-LX310BT hadden ingeschakeld, maakten we binnen enkele seconden verbinding met onze stereo door simpelweg op de Bluetooth-knop op de draaitafel te drukken. We legden een van onze favoriete platen op de draaitafel en drukten op start. De toonarm van de Sony PS-LX310BT ging automatisch naar het eerste nummer van de plaat en begon te spelen. Als het idee van het uitbalanceren van de tijd en het aanpassen van gewichten voordat u uw glimmende nieuwe draaitafel kunt gebruiken een afknapper is, dan is dit het model voor u.

De toonarm beweegt soepel en de riemaangedreven motor brengt platen snel op snelheid. De toonarm en stylus werken goed samen om heldere tonen en nauwkeurige lage frequenties te produceren.

Image
Image

Bottom Line

De Sony PS-LX310BT kan via een USB-kabel (niet meegeleverd) op uw computer worden aangesloten. We hebben de draaitafel op onze laptop aangesloten en via Audacity nummers van onze vinylplaten opgenomen. Audacity heeft een behoorlijk robuuste reeks filters en effecten en is eenvoudig te gebruiken; we hoefden alleen de PS-LX310BT als invoerapparaat te selecteren en konden beginnen met het rippen van nummers van onze records.

Geluidskwaliteit: geweldig als onderdeel van een systeemonderdeel

De Sony PS-LX310BT-draaitafel produceert uitstekende audio, trouw aan de diepe vinylkwaliteit zonder kwaliteitsverlies die kan worden opgenomen. Voor een instapmodel draaitafel is het geluid rijk, met mooie tonen in de hoge en middentonen en een acceptabele basweergave.

Hoewel de Sony PS-LX310BT-draaitafel verbinding kan maken via Bluetooth, merkten we dat het aansluiten van de draaitafel op een versterker de warmte van het afspelen echt verhoogde. De directe verbinding met een analoge versterker vermindert het gekraak van interferentie via een Bluetooth-verbinding.

Voor een instapmodel draaitafel is het geluid rijk, met mooie tonen in de hoge en middentonen en een acceptabele basweergave.

De stylus is prima voor een intro-draaitafel, maar laat niet veel ruimte over voor upgrades. Als je later serieus de precisie en kwaliteit van je speler wilt aanpassen, is dit misschien niet de draaitafel voor jou.

Image
Image

Bottom Line

We vonden de Bluetooth-connectiviteit erg responsief; de Sony gekoppeld in seconden met onze Bluetooth-ontvanger. Het geluid was helder, met een geweldige tonaliteit over alle frequenties. De PS-LX310BT zou geweldig zijn voor iemand die geen stereocomponentsysteem heeft, maar wel Bluetooth-luidsprekers of -hoofdtelefoons.

Prijs: Geweldig voor een instapmodel draaitafel

De Sony PS-LX310BT, met een prijs van ongeveer $ 178, is een geweldige draaitafel op instapniveau met een geweldig geluid en moderne functies. Deze gebruiksvriendelijke speler is goed ontworpen en het zou moeilijk zijn om voor deze prijs een betere waarde te vinden. Degenen die op zoek zijn naar een hoger niveau van maatwerk, kunnen echter de voorkeur geven aan de Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK.

Sony PS-LX310BT vs Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK

De Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK, met een prijs van ongeveer $ 250, is een veel betere draaitafel met aanpasbare functies. Deze draaitafel heeft een direct-drive motor, in vergelijking met de riemaangedreven Sony; Riemaangedreven modellen hebben een paar seconden nodig om op snelheid te komen en zullen na verloop van tijd verslechteren. Vervangende riemen zijn niet duur, maar zullen uiteindelijk in de kosten oplopen.

De Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK beschikt ook over toonhoogteregeling en een zelfinstellende toonarm met contragewicht, evenals een uitbreidbare stylus om uw luisterervaring verder te verbeteren. Het is geweldig voor DJ's die het tempo moeten aanpassen en de toon onmiddellijk moeten aanpassen, of voor iedereen die hunkert naar meer aanpasbare functies.

Een hit voor iedereen die wat geld wil besparen

De Sony PS-LX310BT is een geweldige draaitafel op instapniveau voor de vinylliefhebber met een beperkt budget. De draaitafel mag dan wel licht zijn, hij heeft een geweldig geluid direct uit de doos en is een fluitje van een cent om in te stellen en te gebruiken.

Specs

  • Productnaam PS-LX310BT
  • Product Merk Sony
  • SKU PS-LX310BT
  • Prijs $178.00
  • Gewicht 8,9 lbs.
  • Productafmetingen 17 x 4,38 x 0,5 inch.
  • Kleur Zwart
  • Motor DC-servomotor
  • Aandrijfmethode Riemaandrijving
  • Draaitafel Gegoten Aluminium
  • Signaal-ruisverhouding >50 dB
  • Uitgangsniveau Cartridge: 2,5 mVc
  • Schotel 11,65 inch dia. gegoten aluminium
  • Bluetooth-bereik tot 33' / 10 m met zichtlijn
  • Bluetooth-frequentie 2,4 GHz 20 Hz tot 20 MHz (A2DP, 48 kHz bemonsteringsfrequentie)
  • Toonarmtype Dynamisch gebalanceerd recht

Aanbevolen: