Asus Chromebook C202SA Review: duurzaam voor studenten en kinderen

Inhoudsopgave:

Asus Chromebook C202SA Review: duurzaam voor studenten en kinderen
Asus Chromebook C202SA Review: duurzaam voor studenten en kinderen
Anonim

Bottom Line

De Asus Chromebook C202SA is een geweldige eerste laptop voor een jong kind, maar hij is ook bestand tegen de ontberingen van het schoolleven voor oudere kinderen.

ASUS C202SA Chromebook

Image
Image

We hebben de Asus Chromebook C202SA gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Asus Chromebook C202SA is een ultradraagbare laptop met voldoende robuustheid om dagelijks gebruik in en buiten het klaslokaal aan te kunnen. Met een duurzame constructie, comfortabel toetsenbord en een uitstekende batterijduur is het een geweldig apparaat voor zowel kinderen als volwassenen, hoewel de prestaties je niet zullen wegblazen. Omdat het specifiek gericht is op studenten, is het belangrijk om rekening te houden met factoren als batterijduur, duurzaamheid en prestaties om te bepalen of een dergelijke laptop aan de eisen voldoet.

Om u te helpen precies te begrijpen hoe goed de C202SA waarschijnlijk zal presteren in reële omstandigheden, hebben we er een op kantoor getest en zelfs mee naar huis genomen om te zien hoe het bestand is tegen constant gebruik gedurende de hele dag.

Design: robuust ontwerp met een unieke look die klaar is voor school of om te spelen

De Asus Chromebook C202SA ziet er stoer uit, voelt stoer aan, omdat hij stoer is. Voor alle duidelijkheid, we hebben het niet over robuustheid van militaire kwaliteit, maar dit is een laptop die zeker is gebouwd om bestand te zijn tegen de ontberingen van het dagelijks gebruik, zelfs als dat dagelijkse gebruik inhoudt dat je in een rugzak wordt gegooid, van en naar school wordt gesjouwd, en zelfs af en toe gevallen.

In tegenstelling tot sommige semi-robuuste Chromebooks die het doel missen op het gebied van stijlkeuzes, heeft de C202SA een uniek genoeg uiterlijk zonder de grens te overschrijden om eruit te zien als kinderspeelgoed. De behuizing is van wit plastic, met een aangename textuur op het deksel, omgeven door een marineblauwe rubberen bumper die is ontworpen om het apparaat te beschermen in geval van een val.

Image
Image

Misschien de meest welkome ontwerpkeuze, aangezien de doelgroep kinderen omvat, is dat het toetsenbord morsbestendig is. De laptop als geheel is niet waterdicht, of zelfs waterbestendig, maar als je er een drankje op morst, zal het toetsenbord niet kapot gaan, laat staan het logic board.

Het scharnier voelt ook stevig aan en is zo ontworpen dat het deksel 180 graden kan worden geopend en plat op een tafel of bureau kan liggen. Dit wordt gefactureerd als een manier om het voor kinderen gemakkelijker te maken om informatie in groepsverband op school te delen, maar slechte kijkhoeken zullen dat in de praktijk waarschijnlijk moeilijk maken.

Wat poorten betreft, dekt de C202SA alle basisfuncties. Je krijgt twee high-speed USB 3.1-poorten, met één aan elke kant van de laptop, een full-size HDMI-poort en een full-size SD-kaartlezer. Je krijgt er ook een koptelefoonaansluiting bij. De behuizing zelf heeft geen ventilatieopeningen, afgezien van de kleine luidsprekerroosters, en de laptop werkt eigenlijk helemaal stil omdat hij niet eens een ventilator heeft. Dit is mogelijk dankzij de extreme efficiëntie van de chipset, wat ook bijdraagt aan een behoorlijk lange batterijduur.

Configuratieproces: ga aan de slag

Chromebooks zijn vrij eenvoudig als je er meteen aan begint, en dat wordt weerspiegeld in het installatieproces. Vooral de C202SA is bijna klaar voor gebruik op het moment dat je hem uit de doos ha alt. Wanneer je het voor het eerst opstart, wordt je gevraagd om je Gmail-gebruikersnaam en -wachtwoord in te voeren, en dat is het zo'n beetje.

De C202SA heeft een unieke uitstraling, terwijl hij niet de grens overschrijdt om eruit te zien als kinderspeelgoed.

Zelfs als tweefactorauthenticatie is ingeschakeld, duurt het hele installatieproces nog steeds slechts ongeveer twee minuten. Daarna bent u klaar om uw Chromebook te gaan gebruiken. Je zult een systeemupdate moeten downloaden en installeren wanneer je de laptop voor het eerst afsluit, en je zult ook alle apps moeten downloaden en installeren die je nodig hebt, maar die zijn ook vrij pijnloos.

Display: ontspiegeld scherm verlicht vermoeide ogen bij fel zonlicht

De C202SA heeft een 11,6-inch scherm met een native resolutie van 1366x768, wat vrij gebruikelijk is voor Chromebooks van dit formaat. Degenen die meer gewend zijn aan Full HD (1920x1080) laptop- en desktopresoluties voelen zich misschien een beetje krap, maar de beeldkwaliteit heeft geen last van merkbaar blokkerige pixels vanwege het kleine scherm.

Qua helderheid zit het scherm ook zo'n beetje in het midden van de weg. Het is prima voor het meeste gebruik binnenshuis, maar het is een beetje zwak voor regelmatig gebruik in direct zonlicht, en dat wordt alleen maar erger als het buitenshuis wordt gebruikt. Een leuk aspect van het C202SA-scherm is dat het een matte afwerking heeft, wat verblindende reflecties vermindert bij gebruik van de laptop in direct zonlicht.

Image
Image

We vonden het een stuk gemakkelijker om de C202SA buitenshuis in fel zonlicht te gebruiken dan de meeste concurrenten vanwege het ontspiegelde scherm, ondanks het feit dat het scherm zelf niet erg helder is. Dat gezegd hebbende, kleuren zijn een beetje gedempt en de kijkhoeken zijn niet geweldig. Het scherm ziet er prima uit als het rechtop wordt bekeken, maar door het in een willekeurige richting te kantelen, worden de kleuren nog verder weggespoeld en worden delen van het scherm merkbaar gedimd.

De C202SA heeft een platliggend scharnier, wat betekent dat je het deksel helemaal naar achteren kunt klappen totdat het scherm plat ligt. Asus beschouwt dit als een handige functie voor studenten die in groepsverband werken, maar studenten die de laptop op die manier gebruiken, zouden moeilijk het scherm kunnen zien zonder hun hoofden er recht boven te steken.

Prestaties: Werkt goed genoeg voor basistaken

De C202SA behaalde een score van 4632 in de PCMark Work 2.0-benchmarktest, waarmee hij middenin de laptops die we hebben getest en die vrijwel dezelfde hardware hadden. Met een 1,6 GHz Intel Celeron N3060, Intel HD Graphics 400 en 4 GB RAM zijn er behoorlijk harde limieten voor het type prestaties dat je redelijkerwijs van deze laptop mag verwachten.

We vonden het een stuk gemakkelijker om de C202SA buitenshuis in fel zonlicht te gebruiken dan de meeste concurrenten vanwege het ontspiegelde scherm.

In de praktijk ontdekten we dat de C202SA basistaken zoals surfen op het web, e-mails schrijven en tekstverwerking probleemloos aankan. We merkten echter enige vertraging op in de browser met meerdere geopende tabbladen, waarbij het probleem erger wordt, afhankelijk van het aantal tabbladen en de complexiteit van de sites. We merkten ook enige vertraging op bij het laden van vooral grote spreadsheets in Google Documenten.

Hoewel de C202SA is ontworpen voor taken zoals surfen op het web en tekstverwerking, hebben we ook een aantal GFXBench-benchmark-tests op het apparaat uitgevoerd. De C202SA kon de standaard Car Chase 2.0-benchmark niet uitvoeren, dus hebben we gekozen voor de OpenGL Aztec Ruins-test. De beeldkwaliteit zag er goed uit tijdens de test, maar de resultaten van de test waren voorspelbaar slecht, met de C202SA die slechts 10,1 FPS (frames per seconde) opleverde. Dat is iets beter dan andere eenheden die we hebben getest met vergelijkbare hardware, maar nauwelijks.

We hebben ook de OpenGL T-Rex-test uitgevoerd en die presteerde daar beter, met een acceptabelere 34,2 FPS. Dat komt min of meer overeen met de resultaten die we van vergelijkbare hardware hebben gezien. Het voordeel is dat je enkele van de meer basale games die beschikbaar zijn in de Chrome Web Store zou moeten kunnen spelen, maar deze laptop is niet ontworpen om te gamen.

Productiviteit: geweldig toetsenbord maakt typen een makkie

De C202SA is een Chromebook, dus hij is ontworpen met productiviteit in het achterhoofd. Er is veel software die het niet kan uitvoeren, maar het blinkt uit in basistaken zoals e-mail, tekstverwerking en surfen op het web. Het heeft ook toegang tot de Chrome Web Store, wat betekent dat je veel Android-apps kunt gebruiken die oudere Chromebooks niet kunnen installeren.

Het toetsenbord is verrassend goed voor een Chromebook in deze klasse, wat de kwaliteit weerspiegelt waar Asus bekend om staat. Het toetsenbord heeft een veerweg van iets meer dan 2 mm, wat het toetsenbord comfortabeler in gebruik maakt dan veel andere goedkope Chromebooks waar je niet veel van een fysieke pers krijgt. De toetsen zijn ook voldoende groot en uit elkaar geplaatst, zelfs voor volwassenen met vrij grote handen. Dat maakt het toetsenbord comfortabel om langdurig op te typen.

Audio: fatsoenlijk geluid wordt slechter bij hogere volumes

Chromebooks in deze klasse staan niet bekend om hun geweldige luidsprekers, wat begrijpelijk is. Er is gewoon niet heel veel fysieke ruimte om mee te werken, en dure audiocomponenten zouden de prijs waarschijnlijk verhogen. Dat gezegd hebbende, de ingebouwde luidsprekers hier zijn niet zo slecht.

Image
Image

Het beschikt over stereogeluid, met kleine luidsprekerroosters aan de linker- en rechterkant van de laptop. De basweergave is goed genoeg voor zo'n kleine laptop, en zowel midden- als lage tonen kwamen duidelijk door bij het streamen van muziek en video's. We ontdekten dat het geluid slechter wordt naarmate je het volume hoger zet, wat een andere rode draad is bij deze kleinere en goedkopere Chromebooks. De oplossing is om je favoriete koptelefoon aan te sluiten, wat gemakkelijk is omdat de C202SA twee USB-poorten en een audio-aansluiting heeft.

Netwerk: trage wifi

De C202SA heeft geen ethernetpoort, dus je moet vertrouwen op de ingebouwde Wi-Fi voor internetconnectiviteit. De wifi werkt prima, zonder verbroken verbindingen of signaalproblemen tijdens onze tests, maar we ondervonden aanzienlijk lagere snelheden dan bij andere vergelijkbare Chromebooks.

Tijdens onze tests behaalde de C202SA een magere overdrachtssnelheid van 70 Mbps naar beneden en 60 Mbps naar boven wanneer hij zich direct naast onze router bevond. Ter vergelijking: een krachtigere desktop op dezelfde locatie haalde 212 Mbps down bij aansluiting op hetzelfde Wi-Fi-netwerk en 400 Mbps down bij aansluiting via Wi-Fi.

Toen we een muur tussen de C202SA en de router plaatsten en het signaal verzwakken tot ongeveer 80 procent, zagen we geen vermindering van de downloadsnelheden. Toen we echter ver genoeg weg gingen om het signaal terug te brengen tot 50 procent, zagen we een vermindering tot ongeveer 40 Mbps.

Deze goedkope Chromebooks halen doorgaans lagere snelheden dan krachtigere hardware, maar vergelijkbare Chromebooks behaalden betere resultaten in onze tests. Zo hebben we de Acer R11 Chromebook onder dezelfde omstandigheden getest en konden downloadsnelheden van 335 Mbps worden behaald.

Camera: prima voor videochatten met vrienden en familie

De C202SA heeft een camera aan de voorzijde die video vastlegt in 720p, maar de beeldkwaliteit is niet erg goed. Foto's die met de camera zijn gemaakt, zien eruit alsof ze door een impressionistisch filter zijn verwerkt en de video is korrelig.

Het toetsenbord heeft een veerweg van iets meer dan 2 mm, wat het toetsenbord comfortabeler in gebruik maakt dan veel andere goedkope Chromebooks waar je niet veel van een fysieke pers krijgt.

Het komt erop neer dat dit geen camera is waarop je zou willen vertrouwen voor videoconferenties voor je werk, maar het is perfect geschikt voor eenvoudige videochats op Hangouts of Skype met vrienden en familie. Aangezien deze laptop vooral bedoeld is voor kinderen, is de relatief lage videokwaliteit niet zo'n groot probleem.

Batterij: genoeg lading om een schooldag en daarna door te gaan

De levensduur van de batterij is een van de sterkste punten van de C202SA. Met zijn relatief stevige batterij, energiezuinige CPU en passieve koeling zonder ventilator, is dit een laptop die een kind gemakkelijk de hele dag op school kan gebruiken, zijn huiswerk na school kan maken en hem niet hoeft aan te sluiten om op te laden tot bedtijd.

Om de batterij in de C202SA te testen, hebben we hem onderworpen aan PCMark's Work 2.0 batterijtest. Dit is een test die verschillende gesimuleerde werkomgevingen doorloopt, waaronder tekstverwerking, videobewerking en fotobewerking, die waarschijnlijk veel intenser zal zijn dan welk daadwerkelijk gebruiksscenario dan ook. Tijdens die test duurde het meer dan 9 uur onder constante belasting, met het scherm op volledige helderheid.

We hebben de C202SA ook onderworpen aan algemeen dagelijks gebruik, inclusief taken als tekstverwerking, surfen op het web en het streamen van video's, en ontdekten dat we er meer dan 11 uur gebruik van konden maken. Met de helderheid van het scherm laag en de laptop in slaapstand tussen lessen of wanneer niet in gebruik, kan een kind gemakkelijk verwachten dat deze laptop de hele dag meegaat tussen oplaadbeurten.

Software: basisprincipes van Chromebook, plus toegang tot Android-apps

De C202SA is een Asus Chromebook waarop Chrome OS is geïnstalleerd, dus het is vrij eenvoudig uit de doos. Als u niet bekend bent met Chrome OS, is het de bedoeling dat u de meeste taken, zoals e-mail en tekstverwerking, uitvoert via de ingebouwde webbrowser. Dit voldoet aan het absolute minimum voor basale productiviteitstaken, maar je moet extra software downloaden om iets anders gedaan te krijgen.

Naast de basis van Chrome OS heeft de C202SA ook toegang tot de Chrome Web Store en kan hij Android-apps uitvoeren. Dat betekent dat je een enorm aantal apps kunt downloaden en installeren, waarvan vele gratis of met gratis versies, om de functionaliteit van de laptop te vergroten.

Image
Image

Compatibiliteit met Android-apps is niet gegarandeerd, maar het is behoorlijk behoorlijk, en Google werkt altijd aan het verbeteren van de kruisbestuiving tussen zijn twee platforms.

Met Chrome OS heb je ook de mogelijkheid om Linux dubbel op te starten, wat een gratis, volledig besturingssysteem is. Als u dit doet, krijgt u toegang tot nog meer gratis software, maar het vereist wel een niveau van technische kennis dat de meeste kinderen waarschijnlijk te boven gaat. Linux installeren op een Chromebook is echter een leuk project voor kinderen die van computers houden, en Chrome OS maakt het gemakkelijk om alles ongedaan te maken en de laptop terug te brengen naar de oorspronkelijke fabrieksstaat als er iets kapot gaat.

Prijs: Fatsoenlijk prijskaartje voor geweldige duurzaamheid en matige prestaties

De Asus C202SA Chromebook heeft een adviesprijs van $ 229, wat best goed is voor een Chromebook met deze hardware en robuust ontwerp. Je kunt goedkopere Chromebooks vinden, maar ze bieden niet dezelfde uitstekende valbescherming, morsbestendige toetsenborden en andere functies die dit een geweldige Chromebook voor kinderen maken.

Als je bereid bent iets meer te betalen, of als je niet zoveel geeft om duurzaamheid, dan kun je 2-in-1 Chromebooks vinden met vergelijkbare specificaties. U zult geen 2-in-1 vinden voor dezelfde prijs, of u zult in ieder geval geen goede vinden. De optie is er echter als je ruimte hebt in je budget.

Concurrentie: duurzaamheid en levensduur van de batterij onderscheiden het

De C202SA blijft op sommige vlakken achter bij de concurrentie, maar blinkt echt uit in termen van duurzaamheid en batterijduur, beide zeer belangrijke eigenschappen waar je op moet letten als de beoogde gebruiker een jonge student is.

De concurrerende Samsung Chromebook 3, die op dezelfde manier is uitgerust, heeft dezelfde prijs als de C202SA en heeft een iets aantrekkelijker ontwerp. Het bevat zelfs een soortgelijk morsbestendig toetsenbord, dat dure reparaties kan verminderen als gevolg van tijdelijke aandachtstekorten. De Chromebook 3 mist echter de uitstekende valbescherming van de Asus C202SA.

Als je bereid bent iets meer te betalen, kun je 2-in-1 Chromebooks vinden met vergelijkbare specificaties en iets betere prestaties, met de mogelijkheid om ze als laptop of tablet te gebruiken. De Acer R11 2-in-1 Chromebook heeft bijvoorbeeld vergelijkbare specificaties en je kunt hem als tablet gebruiken, maar hij heeft een hogere adviesprijs van $ 299. Je verliest ook de robuustheid, waardoor een apparaat als de R11 beter geschikt is voor oudere studenten, en zelfs volwassenen, dan jongere kinderen.

Bekijk andere productrecensies en koop de beste laptops voor kinderen die online beschikbaar zijn.

Goed voor studenten en kinderen

De Asus Chromebook C202SA is een uitstekende keuze voor studenten en jonge kinderen, met zijn morsbestendige toetsenbord, uitstekende valbescherming en verhoogde rubberen voet die het voor kleine handen gemakkelijker maakt om hem te dragen. De uitstekende levensduur van de batterij is ook van cruciaal belang, omdat deze voldoende stroom biedt om een lange schooldag mee te gaan. De C202SA is zelfs een goede keuze als ultradraagbare tweede laptop voor tieners en volwassen gebruikers.

Specs

  • Productnaam C202SA Chromebook
  • Product Merk ASUS
  • Prijs $229.00
  • Releasedatum maart 2016
  • Gewicht 2,2 lbs.
  • Productafmetingen 11,57 x 7,87 x 2,5 inch.
  • Modelnummer C202SA/5075602
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Chrome OS, Android-apps
  • Platform Chrome OS
  • Processor Celeron N3060 2,5 GHz
  • GPU Intel HD Graphics 400 (Braswell)
  • RAM 4 GB
  • Opslag 16 GB eMMC (10 GB beschikbaar)
  • Beeldscherm 11,6” 1366x768 ontspiegeld
  • Camera naar voren gericht 720p
  • Accu 38 Wh, 2-cels, geïntegreerd
  • Poorten 2x USB 3.1, HDMI, SD-kaart, 3,5 mm audio
  • Waterdicht Morsbestendig

Aanbevolen: