Tekst extraheren met de LEFT/LEFTB-functie van Excel

Inhoudsopgave:

Tekst extraheren met de LEFT/LEFTB-functie van Excel
Tekst extraheren met de LEFT/LEFTB-functie van Excel
Anonim

Wanneer tekst wordt gekopieerd of geïmporteerd in Excel, worden soms ongewenste afv altekens toegevoegd aan de goede gegevens. Soms is slechts een deel van de tekstgegevens in de cel nodig. Gebruik voor dergelijke gevallen de functie LINKS om ongewenste gegevens te verwijderen wanneer de goede gegevens zich aan de linkerkant van de ongewenste tekens in de cel bevinden.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007; Excel voor Microsoft 365, Excel Online, Excel voor Mac, Excel voor iPad, Excel voor iPhone en Excel voor Android.

Excel LEFT en LEFTB Function Syntax

De LEFT- en LEFTB-functies voeren vergelijkbare bewerkingen uit, maar verschillen in de talen die ze ondersteunen. Volg de onderstaande richtlijnen en kies de functie die uw taal het beste ondersteunt.

  • LEFT is voor talen die de enkelbyte tekenset gebruiken. Deze groep omvat Engels en alle Europese talen.
  • LEFTB is voor talen die de double-byte tekenset gebruiken. Dit omvat Japans, Chinees (vereenvoudigd), Chinees (traditioneel) en Koreaans.
Image
Image

In Excel verwijst de syntaxis van een functie naar de lay-out van de functie en omvat de naam, haakjes en argumenten van de functie. De syntaxis voor de LEFT-functie is:

=LEFT(Text, Aantal_tekens)

De syntaxis voor de LEFTB-functie is:

=LEFTB(Text, Aantal_bytes)

De argumenten van de functie vertellen Excel welke gegevens moeten worden gebruikt in de functie en de lengte van de tekenreeks die moet worden geëxtraheerd.

  • Text (vereist voor LEFT en LEFTB) verwijst naar het item dat de gewenste gegevens bevat. Dit argument is ofwel een celverwijzing naar de locatie van de gegevens in het werkblad of de eigenlijke tekst tussen aanhalingstekens.
  • Num_chars (optioneel voor LEFT) specificeert het aantal tekens aan de linkerkant van het stringargument dat moet worden behouden. Alle andere tekens worden verwijderd.
  • Num_bytes (optioneel voor LEFTB) specificeert het aantal tekens aan de linkerkant van het stringargument dat in bytes moet worden bewaard. Alle andere tekens worden verwijderd.

Belangrijke opmerkingen over de LINKER-functie

Houd bij het invoeren van de LEFT-functie rekening met de volgende punten:

  • Als Num_chars of Num_bytes wordt weggelaten, wordt de standaardwaarde van 1 teken weergegeven door de functie.
  • Als Num_chars of Num_bytes groter is dan de lengte van de tekst, retourneert de functie de volledige tekenreeks.
  • Als de waarde van het argument Num_chars of Num_bytes negatief is, retourneert de functie de VALUE! foutwaarde.
  • Als de waarde van het argument Num_chars of Num_bytes verwijst naar een lege cel of gelijk is aan nul, retourneert de functie een lege cel.

Excel LINKS Functie Voorbeeld

Er zijn verschillende manieren om de LEFT-functie te gebruiken om een specifiek aantal tekens uit een tekstreeks te extraheren, inclusief het rechtstreeks invoeren van de gegevens als argumenten voor de functie en het invoeren van celverwijzingen voor beide argumenten.

Het is het beste om celverwijzingen in te voeren voor argumenten in plaats van de feitelijke gegevens. In dit voorbeeld worden de stappen vermeld om de functie LINKS en de bijbehorende argumenten in cel B3 in te voeren om het woord Widget uit de tekstreeks in cel A3 te extraheren.

Voer de LINKER Functie in

Opties voor het invoeren van de functie en zijn argumenten in cel B3 zijn:

  • De volledige functie in de juiste cel typen.
  • Het dialoogvenster Functieargumenten van Excel gebruiken (of de Formula Builder in Excel voor Mac).

Het gebruik van het dialoogvenster om de functie in te voeren vereenvoudigt de taak. Het dialoogvenster zorgt voor de syntaxis van de functie door de naam van de functie, de kommascheidingstekens en haakjes op de juiste locaties en hoeveelheid in te voeren.

Bottom Line

Het maakt niet uit welke optie u kiest om de functie in een werkbladcel in te voeren, u kunt het beste aanwijzen en klikken gebruiken om de celverwijzingen in te voeren die als argumenten worden gebruikt. Dit minimaliseert de kans op fouten veroorzaakt door het invoeren van de verkeerde celverwijzing.

Voer LINKS in met het dialoogvenster

Volg deze tutorial om de LEFT-functie en de bijbehorende argumenten in te voeren met behulp van het Excel-functieargumenten-dialoogvenster.

  1. Open een leeg werkblad en voer de gegevens voor de tutorial in.

    Image
    Image
  2. Selecteer cel B3 om het de actieve cel te maken. Hier worden de resultaten van de functie weergegeven.
  3. Selecteer Formules.
  4. Selecteer Text om de vervolgkeuzelijst met functies te openen.
  5. Kies LEFT om het dialoogvenster Functieargumenten te openen. In Excel voor Mac wordt de functiesamensteller geopend.
  6. Plaats de cursor in het Text tekstvak.
  7. Selecteer cel A3 in het werkblad om die celverwijzing in het dialoogvenster in te voeren.
  8. Plaats de cursor in het Num_chars tekstvak.
  9. Selecteer cel B10 in het werkblad om die celverwijzing in te voeren.

    Image
    Image
  10. Selecteer OK. Behalve voor Excel voor Mac, waar u Klaar. selecteert

De geëxtraheerde substring Widget verschijnt in cel B3.

Getallen extraheren met de LEFT-functie

De LEFT-functie extraheert ook een subset van numerieke gegevens uit een langer getal met behulp van de stappen die in de vorige sectie zijn vermeld. De geëxtraheerde gegevens worden geconverteerd naar tekst en kunnen niet worden gebruikt in berekeningen met bepaalde functies, zoals de functies SOM en GEMIDDELDE.

Image
Image

Een manier om dit probleem te omzeilen is om de VALUE-functie te gebruiken om de tekst om te zetten in een getal zoals weergegeven in rij 9 van de voorbeeldafbeelding:

=WAARDE(LINKS(A8, 6))

Een tweede optie is om speciaal plakken te gebruiken om de tekst naar getallen te converteren.

Aanbevolen: