PowerPoint 2010 voor beginners - Wat is er nieuw

Inhoudsopgave:

PowerPoint 2010 voor beginners - Wat is er nieuw
PowerPoint 2010 voor beginners - Wat is er nieuw
Anonim

Microsoft PowerPoint 2010 - onderdeel van de Microsoft Office 2010-suite - werd medio 2010 op de markt gebracht. Het werd vervangen door Office 2013, Office 2016 en (in de tweede helft van 2018) Office 2019.

Oudere versies van Microsoft Office zijn gevoeliger voor beveiligingsproblemen en kunnen verschillende geavanceerde functies in het Microsoft 365-platform niet ondersteunen. Microsoft stopte met het ondersteunen van Office 2010 met Service Pack 1 in oktober 2014, hoewel zakelijke gebruikers met Service Pack 2 uitgebreide ondersteuning genieten tot oktober 2020.

Upgrade naar een modernere versie van Microsoft Office om de huidige geavanceerde functies en bescherming tegen malware te verkrijgen. We behouden dit artikel voornamelijk vanwege de historische waarde en omdat sommige mensen met zeer oude machines (of mensen in bedrijven of scholen met langzame upgradecycli) PowerPoint 2010 nog steeds gebruiken, ondanks dat het verouderd is.

Delen van het PowerPoint 2010-scherm

Image
Image

Voor degenen onder u die aan boord zijn gegaan met PowerPoint 2007, zal dit scherm er bekend uitzien. Er zijn echter enkele nieuwe toevoegingen aan PowerPoint 2010 in termen van functies en enkele subtiele toevoegingen in termen van kleine wijzigingen aan bestaande functies in PowerPoint 2007.

  • Tabblad Bestand: Het nieuwe tabblad Bestand in de linkerhoek van het lint vervangt de Office-knop. Veel van dezelfde functies zijn aanwezig en er zijn enkele nieuwe functies toegevoegd.
  • Ribbon: Het lint vervangt de werkbalk in oudere versies van PowerPoint, vóór PowerPoint 2007.
  • Snelle toegang werkbalk: Deze werkbalk verschijnt in de linkerbovenhoek van het PowerPoint 2010-scherm. Dit is een aanpasbare werkbalk, zodat u pictogrammen kunt toevoegen voor functies die u vaak gebruikt.
  • Tabs op het lint: Deze tabbladen op het lint zijn koppen voor groepen taken. Deze tabbladen lijken op de kopjes in de menu's in oudere versies van PowerPoint.
  • Help-knop: Dit kleine vraagtekenpictogram geeft toegang tot Help voor PowerPoint 2010.
  • Slides/Outline Pane: Het Slides/Outline paneel bevindt zich aan de linkerkant van het venster. Het deelvenster Dia's toont miniatuurversies van elk van de dia's in de presentatie. Het deelvenster Overzicht toont een tekstoverzicht van alle informatie op de dia's.
  • Notes: De Notes-sectie is een plaats voor de spreker om hints of referenties voor zijn presentatie te noteren. Alleen de presentator ziet deze notities.
  • Statusbalk: De statusbalk toont huidige aspecten van de presentatie, zoals het huidige dianummer en welk ontwerpthema is gebruikt. Een kleine werkbalk met gemeenschappelijke tools geeft snel toegang tot functies die de presentator vaak zou gebruiken.

Nieuw tabblad Bestand vervangt de Office-knop in PowerPoint 2010

Image
Image

Wanneer u op het tabblad File van het lint klikt, krijgt u te zien wat Microsoft de Backstage-weergave noemt. Dit is de plek om informatie over dit bestand te zoeken, zoals de auteur, en opties voor het opslaan, afdrukken en bekijken van gedetailleerde optie-instellingen.

Dat oude gezegde "Wat oud is, is weer nieuw" komt in me op. Microsoft Office-gebruikers waren gewend aan de File optie in het oude menu, en het nieuwe lint was anders genoeg. Dus de terugkeer van het File-tabblad op het lint zal voor veel gebruikers geruststellend zijn, vooral voor degenen die niet op de kar van Office 2007 sprongen.

Een eerste klik op het tabblad File onthult een Info-sectie, met opties voor:

  • De presentatie beschermen door machtigingen in te stellen.
  • Controleren op problemen en voorbereiden voor het delen van de presentatie.
  • Versies beheren, aangeven hoeveel versies van deze presentatie je hebt gemaakt en verwijderingen toestaan.

Tabblad Overgangen op het PowerPoint 2010-lint

Image
Image

Slide-overgangen zijn altijd een onderdeel van PowerPoint geweest. Het tabblad Overgangen is echter nieuw voor het PowerPoint 2010-lint.

Animation Painter is nieuw in PowerPoint 2010

Image
Image

The Animation Painter is een van die "Waarom hebben we hier niet eerder aan gedacht?" soort gereedschap. Microsoft heeft een tool gemaakt die op dezelfde manier werkt als de Format Painter.

The Animation Painter kopieert alle de animatiefuncties van een object naar een ander object, een andere dia, meerdere dia's of naar een andere presentatie. Deze functie bespaart u echt tijd omdat u niet al deze animatie-eigenschappen afzonderlijk aan elk object hoeft toe te voegen. De toegevoegde bonus is veel minder muisklikken.

Deel uw PowerPoint 2010-presentatie en werk samen met collega's

Image
Image

PowerPoint 2010 helpt u nu uw presentatie via internet te delen met iedereen ter wereld. Door een link naar de URL van uw presentatie te sturen, kan uw wereldwijde publiek volgen in hun browser naar keuze. De kijkers hoeven niet eens PowerPoint op hun computer te hebben geïnstalleerd.

Het PowerPoint 2010-lint minimaliseren

Image
Image

Dit is een kleine functie, maar veel PowerPoint-gebruikers merken dat ze graag meer van de presentatie op het scherm zien en dat ze een deel van dat waardevolle onroerend goed willen terugwinnen.

In PowerPoint 2007 kon je het lint verbergen, dus de functie is er altijd geweest. Met deze versie heeft Microsoft zojuist een kleine knop geïntroduceerd om dit met minder muisklikken te doen.

Voeg een video toe aan uw PowerPoint 2010-presentatie

Image
Image

PowerPoint 2010 biedt nu de mogelijkheid om een video (die zich momenteel op uw computer bevindt) in uw presentatie in te sluiten of ernaar te linken, of om te linken naar een video op een website, zoals YouTube.

Het insluiten van een video die zich op uw computer bevindt, bespaart u veel moeite als u uw presentatie later verplaatst of naar een andere locatie stuurt. Door de video te embedden blijft deze altijd bij de presentatie, dus je hoeft er niet aan te denken om ook het videobestand mee te sturen. De video kan van het echte "film"-type zijn of u kunt ook een geanimeerde GIF-clipart insluiten.

Linken naar een video

  • Op uw computer verkleint de bestandsgrootte van de algehele presentatie aanzienlijk. U loopt echter het risico dat u vergeet het videobestand te kopiëren wanneer u de presentatie naar een andere locatie verplaatst.
  • Op een website zoals YouTube kun je de code van de video insluiten in je presentatie. De video staat niet echt in je presentatie, dus je hebt altijd een internetverbinding nodig om de video te bekijken.

Maak een video van uw PowerPoint 2010-presentatie

Image
Image

Microsoft heeft de waarde ingezien van het omzetten van een presentatie in een video. Gebruikers van PowerPoint vragen hier al jaren om, en eindelijk is de functie aanwezig in PowerPoint 2010.

Voordelen van het converteren van een PowerPoint 2010-presentatie naar video

  1. Het WMV-videobestandsformaat kan door de meeste computers worden gelezen.
  2. Je kunt desgewenst nog steeds andere software gebruiken om de presentatie naar andere bestandsindelingen te converteren (zoals AVI of MOV).
  3. Overgangen, animaties, geluiden en gesproken tekst worden in de video ingesloten.
  4. De video kan worden gepubliceerd op een website of worden gemaild. Het is niet bewerkbaar, dus de hele presentatie blijft altijd zoals de auteur het bedoeld heeft.
  5. Je kunt de bestandsgrootte van de video bepalen door de juiste opties te selecteren.
  6. De doelgroep hoeft PowerPoint niet op hun computer te hebben geïnstalleerd om de video te kunnen bekijken.

Aanbevolen: