Uw auto weet alles over u. Alles

Inhoudsopgave:

Uw auto weet alles over u. Alles
Uw auto weet alles over u. Alles
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Auto's kunnen tot 25 GB aan data per uur verzamelen.
  • Verbind uw smartphone nooit via Bluetooth of USB met uw auto.
  • Gebruikte auto's zijn een goudmijn voor gebruikersgegevens. Veeg zoveel mogelijk af voordat u verkoopt.
Image
Image

Een moderne auto weet meer over jou dan enig ander apparaat in je leven, zelfs je telefoon, en je kunt er bijna niets aan doen.

Je auto weet waar je rijdt, hoe snel je gaat, je favoriete bestemmingen en meer. Koppel uw auto aan uw telefoon en deze heeft toegang tot uw contacten, uw e-mail, sms-geschiedenis, favoriete nummers en al het andere dat op uw telefoon is opgeslagen. En hoewel deze gegevens uw auto gebruiksvriendelijker maken, zijn ze veel te waardevol om privé te blijven.

"Autofabrikanten profiteren het meest van de 'datatroves' die auto's met zich meedragen", vertelde Daivat Dholakia, operationeel directeur bij Force by Mojio, een bedrijf voor het volgen van GPS-vloot, via e-mail aan Lifewire.

"Velen van hen zijn geïnvesteerd in plannen om geld te verdienen met deze gegevens en deze te verkopen aan marketeers en andere externe groepen. De gegevens die auto's bevatten zijn gewoon enorm, en fabrikanten hebben alle reden om deze gegevens voor hun eigen persoonlijke winst te gebruiken."

Het goede

Moderne auto's zijn computers op wielen. Dit brengt al het gemak - en alle beveiligingsproblemen - van een gewone computer, met veel autospecifieke extra's in de mix. En net als bij elke afweging op het gebied van beveiliging, worden we verleid door de waargenomen voordelen van het toestaan dat onze gegevens worden verzameld.

Autofabrikanten profiteren het meest van de 'datatroves' die auto's met zich meedragen.

"De voordelen draaien vooral om gemak", vertelde Rex Freiberger, CEO van Gadget Review, via e-mail aan Lifewire. "Als je auto je voorkeuren kent, zoals temperatuurregeling, dingen waar je graag naar luistert, plaatsen waar je graag heen gaat, kan hij die dingen voor je oppakken zonder hulp."

Het gaat echter verder dan dat. Omdat uw auto toegang heeft tot zoveel informatie, kan deze allerlei handige services bieden, zoals het geven van onderhoudsmeldingen en toegang tot noodcontacten. Maar die gegevens kunnen voor zoveel meer worden gebruikt, vooral wanneer ze worden geëxtraheerd, gedeeld en samengevoegd met de gegevens van miljoenen andere stuurprogramma's.

The Bad

Auto's kunnen ongeveer 25 gigabyte aan data per uur binnenhalen, van maximaal 100 sensoren. Verzekeringsmaatschappijen bieden pay-as-you-drive-plannen, met verlaagde premies in ruil voor toegang tot gegevens over acceleratie, snelheid en bochtenwerk. Volgens mobiele provider Telekom zijn voertuigdata drie keer zoveel waard als de autohandel zelf. En de gegevens komen niet alleen uit uw auto.

"Een groot risico zit in het verbinden van uw voertuig en uw smartphone; meestal is uw telefoon overleden, u stapt in de auto, sluit hem aan op de USB", vertelde John Peterson, redacteur van Safe Drive Gear, aan Lifewire via e-mail. "Als je hem aansluit, laadt hij je telefoon op, absoluut, en zodra hij opstart, begint hij al je gegevens op te zuigen."

Hoe u uzelf kunt beschermen tegen uw auto

Regel nr. 1 om jezelf te beschermen is om nooit, maar dan ook nooit je telefoon op je auto aan te sluiten.

"Als privacy een probleem is, is de eerste stap om nooit Bluetooth te verbinden", zegt Freiberger. "Je auto zal alle gegevens van je telefoon downloaden en opslaan, inclusief je persoonlijke gegevens, als je dit koppelt. Het is iets waar je mee akkoord gaat als je via Bluetooth verbinding maakt met een telefoon."

Image
Image

"Schakel een Bluetooth- of GPS-verbinding uit of schakel deze uit als je niet in je auto zit", vertelde David Clelland, CEO van auto-trackingbedrijf Infiniti Tracking, via e-mail aan Lifewire. "Het is het beste om ook nooit contacten naar uw auto te downloaden. Het kan moeilijk zijn om deze te vermijden, dus neem altijd extra maatregelen om uw gegevens te controleren en te verwijderen als u van plan bent uw auto te verkopen."

USB is net zo slecht. Je denkt misschien dat je gewoon je telefoon aansluit om hem op te laden, maar in feite geeft je je auto toegang tot alle gegevens op je telefoon.

"Als je hem aansluit, laadt hij je telefoon absoluut op, en zodra hij opstart, begint hij al je gegevens op te zuigen", vertelde Peterson Lifewire via e-mail.

De volgende stap is om te voorkomen dat je je auto persoonlijke gegevens geeft. Gebruik uw thuisadres niet in de gps van de auto. Kies in plaats daarvan een openbaar oriëntatiepunt in de buurt. En wis het GPS-geheugen regelmatig. Als je daar geen zin in hebt, moet je het op zijn minst afvegen als je de auto verkoopt.

Helaas kun je heel weinig doen om te voorkomen dat je auto gegevens verzamelt over zijn eigen interne systemen en waar hij naartoe gaat. Maar u kunt uw persoonlijke gegevens in ieder geval buiten het netwerk houden.

Aanbevolen: