Nee, je hoeft die dure VR-headset niet te kopen

Inhoudsopgave:

Nee, je hoeft die dure VR-headset niet te kopen
Nee, je hoeft die dure VR-headset niet te kopen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ondanks het duurdere aanbod dat er is, zeggen experts dat gebruikers niet altijd voor de duurste virtual reality-headset op de markt moeten gaan.
  • Het vinden van een VR-headset die voor jou werkt, komt neer op uitzoeken wat voor soort ervaringen je wilt hebben in VR.
  • Gebruikers die ervaring van de hoogste kwaliteit willen, willen misschien duurdere opties gebruiken, maar alleen als ze een computer hebben die dit ondersteunt.
Image
Image

Met zoveel VR-headsets die er zijn, is het gemakkelijk om te denken dat meer geld uitgeven je een betere ervaring oplevert, maar dat is niet noodzakelijk waar.

Ondanks de keuze uit meer dan een paar VR-headsets, voelen velen nog steeds de druk om de duurste optie te kopen, omdat ze denken dat dit de beste VR-ervaring zal opleveren. Hoewel de duurdere, op het hoofd gemonteerde displays een paar extra toeters en bellen toevoegen, kun je uiteindelijk van VR genieten zonder duizenden dollars uit te geven aan de chicste headsets.

"Je kunt absoluut genieten van VR-ervaringen met een goedkopere headset", vertelde Amy Peck, een AR/VR-strateeg en CEO van EndeavourVR, in een e-mail aan Lifewire. "De duurdere headsets zijn zeer krachtig met verbluffende graphics, maar ze vereisen een pc met VR-functionaliteit, wat meer dan $ 1.500 aan het prijskaartje toevoegt."

De opties wegen

Hoewel de totale kosten van een VR-headset in sommige gevallen misschien niet zo hoog lijken - sommige duurdere headsets kosten slechts $ 600 of $ 700 - moet je ook rekening houden met de kosten van de hardware die nodig is om het te laten werken. Bovendien is er de zorg die gepaard gaat met het uitzoeken waar dingen zoals bewegingssensoren en andere hardware moeten worden gemonteerd die nodig zijn om de VR-ervaring van stroom te voorzien.

Dit is al lang een probleem in de VR-markt voor consumenten, en daarom hebben we zo'n druk gezien voor meer op zichzelf staande hardware. Headsets zoals de Oculus Quest 2 zijn een zelfstandige VR-optie, waardoor het niet langer nodig is om alles op een krachtige computer te laten draaien. Sony's PlayStation VR staat niet volledig op zichzelf, maar er is geen krachtige computer voor nodig, maar gebruik de PlayStation 4 of PlayStation 5 om VR-games en -apps uit te voeren.

Dit wil niet zeggen dat andere VR-headsets geen betere kwaliteit hebben, omdat ze dat in sommige opzichten wel doen. Maar het maximale uit VR-hardware halen, hangt af van het algehele ontwerp, het gewicht en wat u als gebruiker van de headset wilt.

"Als je een hardcore gamer bent en al een gespecificeerde gaming-pc hebt, dan is een van deze headsets misschien logisch voor jou, maar verder heeft de Quest 2 naar mijn mening de standalone vrijwel in het nauw gedreven VR-markt om drie redenen, " legde Peck uit.

Deze drie redenen zijn, volgens Peck, de gemakkelijk te rechtvaardigen prijs van de Quest 2 - $ 299 voor de goedkoopste optie; de Oculus Store, die meer dan 200 VR-games en andere ervaringen heeft waar mensen van kunnen genieten; en het feit dat de headset voor veel mensen gemakkelijk te gebruiken is, je hoeft hem alleen maar op te zetten, in te loggen en een VR-app te starten.

Je perfecte headset vinden

Als het gaat om het vinden van een headset die voor jou werkt, gaat het erom te bepalen wat je wilt doen in virtual reality. Gamers die de meest vloeiende verversingssnelheid willen en al een dure computer hebben, willen misschien kiezen voor een duurdere optie zoals de Valve Index, die momenteel wordt verkocht voor ongeveer $ 1.000.

De PSVR is ook geen slechte optie als je geen VR-content van de hoogste kwaliteit verwacht. Je vindt voornamelijk VR-games op dit apparaat, maar het is nog steeds een prima manier om te zien wat voor meeslepende ervaringen VR te bieden heeft.

Als je gewoon een snelle stap in VR wilt zetten en het wilt uitproberen, dan kunnen goedkopere headsets zoals de Quest 2 of zelfs de middenklasse head-mounted displays zoals de HP Reverb 2 dat uitstekend leveren.

"Ik zou aanraden om een refurb PSVR te kopen als je al een PS4 of PS5 hebt en je houdt van MMO-games. Als je een casual gamer bent of gewoon geïnteresseerd bent in VR, vooral Social VR, wat een geweldige manier is om hang uit met vrienden van overal ter wereld en ga dan met de Quest 2, "zei Peck.

Aanbevolen: