De 6 beste 3D-printers voor beginners in 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste 3D-printers voor beginners in 2022
De 6 beste 3D-printers voor beginners in 2022
Anonim

De prijs van 3D-printers is gedaald sinds ze jaren geleden voor het eerst bij de massa werden geïntroduceerd, waardoor de hobby toegankelijker werd voor beginners. Of je nu een ontwerper of kunstenaar bent, of gewoon op zoek bent naar iets om te doen, er zijn 3D-printers voor ieders vaardigheden.

De beste opties voor nieuwkomers zijn gebruiksvriendelijk, ongecompliceerd om te bouwen en vereisen geen kennis van modelleringssoftware. Veel mensen gebruiken 3D-printers om kunst- en hobbybordspelcomponenten te maken, maar je kunt ze ook gebruiken voor het ontwerpen van architectuurmodellen, tandheelkundige apparaten, sieraden of speelgoed.

We hebben de markt grondig geanalyseerd om de beste 3D-printers voor beginners te identificeren.

Beste algemeen: Comgrow Official Creality Ender 3 V2 3D-printer

Image
Image

Zonder de bank te breken, heeft de Creality Ender 3 V2 3D-printer alles wat je ooit zou willen in een 3D-printer voor beginners. Het is betaalbaar, maar dat is geen weerspiegeling van de prestaties en kwaliteit.

De Ender 3 V2 kan op een aantal materialen printen. Het platform van carborundumglas zorgt ervoor dat het printbed gelijkmatige warmte levert. Het warmt ook snel op, zodat elke laag, vooral de eerste laag, aan het bed hecht zonder de hulp van lijm. Terwijl de printer werkt, of het nu via een USB-kabel of een SD-kaart is, ondersteunt het stille moederbord sneller afdrukken, stabiele bewegingsprestaties, anti-interferentie en een lage decibelwerking. De printer is uitgerust met een functie voor het hervatten van afdrukken, zodat hij bij stroomuitval opnieuw opstart bij de laatst afgedrukte laag.

Helaas is het 4,3-inch LCD-kleurenscherm van de printer geen touchscreen, hoewel het nog steeds gemakkelijk te navigeren is en u instellingen moeiteloos kunt wijzigen. En houd er rekening mee dat het nivelleren van het printbed van de Ender 3 V2 een uitdaging is, maar het is in staat om veel prints te produceren tussen het nivelleren. Ongeacht de gewenste upgrades, deze printer is de perfecte keuze om u op weg te helpen.

Type: Filament (PLA, ABS, TPU, PETG) | Kenmerken: Afdrukfunctie hervatten, stil moederbord, extruderdraaiknop, platform van carborundumglas | Connectiviteit: Geen | LCD-scherm: 4,3-inch LCD-kleurenscherm

“Van terrein tot beeldjes, ik heb zoveel kunnen maken met deze printer en ik heb nooit lijm op het printbed hoeven gebruiken.” - Erika Rawes, producttester

Beste waarde: AnyCubic Photon UV LCD 3D-printer

Image
Image

Anycubic's Photon Mono UV 3D-printer biedt de beste waarde voor een inleidende 3D-printer. Het heeft een strak, industrieel metalen design met een satijnen finish. De installatie is pijnloos dankzij de meegeleverde software en er zijn slechts vier instellingen die onmiddellijke aanpassing vereisen (in tegenstelling tot het volledige montageproces dat voor de meeste 3D-printers vereist is).

Hier betekent minder instellingen niet dat je substantiële offers brengt. De resolutie van de printer is redelijk hoog met eersteklas nauwkeurigheid en vloeiende details, en de afdruksnelheid van Anycubic is bijna drie keer sneller dan bij gewone 3D-printers. Navigatie is een fluitje van een cent dankzij het 6-inch LCD-scherm. Met de interactieve interface kunnen gebruikers in re altime een voorbeeld van de monitor en de afdrukstatus bekijken.

Omdat de Photon Mono UV print met vloeibare hars, gedraagt hij zich anders dan een filamentprinter. Harsprinters harden vloeibare hars uit met UV-licht. Ze hebben een hoes nodig om te voorkomen dat ondoeltreffend licht inwerkt op de afdrukken en ze verpest. Maar maak je geen zorgen dat je een aparte hoes voor dit apparaat moet kopen; AnyCubic heeft een UV-blokkerende hoes opgenomen met het ontwerp van de Photon Mono UV. Tegen een meerprijs kunt u een Wash & Cure-machine kopen bij AnyCubic.

Houd er rekening mee dat hoewel een harsprinter zoals de Photon Mono UV een gladder eindproduct ontwikkelt, het ontwikkelingsproces anders en complexer is dan het gebruik van een filamentprinter.

Type: Hars | Kenmerken: Meegeleverde slicersoftware, UV-blokkerende hoes, eenvoudige vervanging van februari, hoge afdruksnelheid | Connectiviteit: Geen | LCD-scherm: 6-inch 2K monochroom LCD-scherm

Beste budget: MYNT3D Super 3D-pen

Image
Image

Bent u op zoek naar een ultra-betaalbare 3D-printer? MYNT3D heeft u gedekt. Hoewel de Super 3D Pen geen traditionele 3D-printer is, klaart hij de klus door te werken als een filamentprinter. Het zendt direct gekoeld PLA- of ABS-filament uit, zodat u bijna elke vorm in 3D kunt "tekenen".

Nauwkeurigheid - of het gebrek daaraan - is het grootste probleem bij het kiezen voor een 3D-pen in plaats van een echte 3D-printer. Uw afgewerkte producten zullen niet dezelfde precisie of grootte hebben die u zou krijgen met een traditionele 3D-printer. Voor beginners biedt printen uit de vrije hand echter ongeëvenaarde voordelen. Met de Super 3D-pen kunt u snel en eenvoudig 3D-vormen maken en repareren zonder ze eerst op een computer te ontwerpen. En in tegenstelling tot een traditionele 3D-printer, kunt u met deze lichtgewicht pen onderweg knutselen.

Type: 3D-pen (PLA, ABS) | Kenmerken: Gereedheidsindicatielampje, snelheidsschuif, ultrasoon verzegeld mondstuk | Connectiviteit: Geen | LCD-scherm: Geen

Beste voor Tinkerers: Monoprice Select Mini 2

Image
Image

Voor beginners die een 3D-printer willen die is uitgerust met alle toeters en bellen, is de Monoprice Select Mini 2 een solide middenklasse printer. Het is moeiteloos te bedienen, zelfs met de premium functies die Monoprice in het ontwerp heeft geïntegreerd. De printer wordt niet alleen volledig gemonteerd geleverd, maar de software is ook al volledig geïntegreerd. Als je bekend bent met een populair programma als Cura of Repetier, zul je niet veel leren. De vooraf gekalibreerde Select Mini 2 past bij de slicer van uw keuze en het besturingssysteem van uw voorkeur, of het nu Windows of macOS is.

Dankzij de verwarmde bouwplaat, het bereik van extrudertemperaturen en de hoge maximumtemperatuur in de 3D-printer van Monoprice kunt u werken met een verscheidenheid aan eenvoudige en geavanceerde materialen. U zult ook genieten van hoge afdruksnelheden en ingebouwde ventilatoren die helpen om materialen snel af te koelen.

Helaas heeft de Monoprice Select Mini 2 een relatief klein bouwbereik. Gezien het open ontwerp en de afwezigheid van een beschermende behuizing, moet u ook voorzichtig zijn rond de verwarmde bouwplaat om te voorkomen dat u zich verbrandt. Aan de andere kant is de Wi-Fi-compatibele printer compact genoeg om comfortabel op elk bureau te zitten.

Type: Filament (PLA, ABS, TPU, PETG) | Kenmerken: Wi-Fi-connectiviteit, volledig gemonteerd, verwarmde bouwplaat, klein ontwerp | Connectiviteit: Wi-Fi | LCD-scherm: 3,7-inch IPS-kleurenscherm

Meest veelzijdig: FlashForge Finder 3D-printer

Image
Image

Als je op zoek bent naar een 3D-printer met nog meer premiumfuncties dan de Monoprice Select Mini 2, dan zal de FlashForge Finder waarschijnlijk aan je behoeften voldoen. Het werkt met elk computerbesturingssysteem en FlashForge heeft het ontworpen om verbinding te maken met uw computer via een USB-kabel, Wi-Fi of een USB-station.

Zodra uw printer in gebruik is, kunt u verschillende intelligente functies ontdekken. Dankzij het geassisteerde nivelleringssysteem kunnen gebruikers de bouwplaat kalibreren voor nauwkeurig afdrukken via instructies op het 3,5-inch kleurentouchscreen van de printer. De inschuifplaat van de Finder wordt niet verwarmd en is eenvoudig te verwijderen. Met deze specifieke bouwplaat kun je voorkomen dat je je creatie en de bouwplaat zelf beschadigt. Het hebben van een niet-verwarmde plaat vermindert ook de potentiële veiligheidsrisico's als u de 3D-printer in een klaslokaal of met uw eigen kinderen gebruikt.

Updates nodig tijdens het printproces? U kunt FlashForge's FlashCloud gebruiken om de afdrukstatus in de gaten te houden. Naast het bewaken van de ontwikkeling van uw 3D-creatie, kunt u uw modellen bewaren, bewerken en delen en een database met modellen bekijken. Als het gaat om filament dat geschikt is om te printen, print de Finder alleen niet-giftig PLA. FlashForge levert ook genereus een gratis spoel om uw printhobby te beginnen met uw aankoop.

Type: Filament (alleen PLA) | Kenmerken: Stil printen, Wi-Fi, inschuifbare bouwplaat, geassisteerd waterpassysteem, cloudfunctionaliteit | Connectiviteit: Wi-Fi, cloudfunctionaliteit | LCD-scherm: 3,5-inch LCD-kleurenaanraakscherm

Meeste bouwvolume: ANYCUBIC Mega-S 3D-printer

Image
Image

Anycubic maakt de lijst opnieuw met Mega-S, een relatief goedkope 3D-printer die goed is voor het printen van grotere objecten; een 3D-printer met deze specificaties is ongehoord.

Het wordt heet, waardoor het geschikt is voor gewone materialen en zelfs hout. Anycubic heeft geen isolatie in de Mega-S geplaatst, dus het is een beetje luid tijdens het gebruik. Het wordt ook slechts voor 90 procent geassembleerd verzonden; de hoofdcomponenten zijn al in elkaar gezet en gebruikers hoeven maar een paar stappen te volgen om het in gebruik te nemen.

Anycubic's 3D-printer wordt geleverd met een heleboel accessoires, waaronder een USB-kabel, kaartlezer, monsterfilament, hulpmiddelen om verstoppingen te verwijderen, extra spuitmondjes en een SD-kaart vol met ontwerpen.

Type: TPU/PLA/ABS/HIPS/PETG/Hout | Kenmerken: hervatten print- en sensordetectie, levenslange technische ondersteuning, groot afdrukformaat | Connectiviteit: Geheugenkaart, datakabel | LCD-scherm: 3,5-inch kleuren-touchscreen

De beste 3D-printer voor beginners is de Official Cre alty Ender 3 V2 (bekijk op Amazon). Het is gebruiksvriendelijk, geschikt voor een verscheidenheid aan filamenten en heeft een groot printbed. Als u niet op zoek bent naar een traditionele printer op ware grootte, houden we van de MYNT3D Super 3D Pen (bekijk bij Amazon). Het is een betaalbare optie voor diegenen die de basis van het ontwerp willen zonder extra franje.

Waar u op moet letten bij een 3D-printer voor beginners

Afdruk bedgrootte

Bepaal hoe groot of klein je wilt dat je creaties zijn. Printbedden variëren in grootte, dus zorg ervoor dat je er een koopt die groot genoeg is voor de 3D-producten die je maakt. Kleinere printbedden zijn een uitdaging als u middelgrote of grotere producten wilt printen. Er kan software nodig zijn om het model te verdelen en vervolgens segmenten aan elkaar te lijmen, wat moeilijk kan zijn. Als je twijfelt over de maat van de items die je wilt, kies dan voor een bed met enkele centimeters aan elke kant.

Verwarmd printbed

De temperatuur van het printbed is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat je eerste geprinte laag goed op het bed blijft plakken. Zonder een verwarmd bed creëer je iets dat lijkt op een vogelnest van plastic. Als een verwarmd printbed niet aan uw vereiste specificaties voldoet, is een glazen bed een andere haalbare optie die de hechting ondersteunt. Andere bedtypes kunnen werken, maar ze hebben mogelijk een lijm nodig om optimaal te presteren, wat zich verta alt in meer werk en meer geld.

Type materiaal

Wil je hars of filament gebruiken? Er zijn voor- en nadelen aan beide. Filament is meestal wat gemakkelijker te gebruiken. Aan de andere kant is hars niet zo gemakkelijk als het vereist uitharding en reiniging, maar drukt het soepeler af. Als u kiest voor een 3D-printer die filament gebruikt, zorg er dan voor dat uw printer het type filament kan gebruiken dat u verkiest, aangezien sommige printers slechts een bepaald type gebruiken.

FAQ

    Zijn 3D-printers gemakkelijk te gebruiken?

    Zoals elke nieuwe hobby kost het wat tijd om 3D-printen te leren, maar je kunt de basis gemakkelijk leren door middel van een schat aan online tutorials en inhoud. Verwacht ongeveer een dag of twee te besteden aan het leren over 3D-printen en het instellen voordat je aan je eerste print begint. U hoeft ook niet te leren ontwerpen in 3D, aangezien talloze sites gratis ontwerpen bieden.

    Hoeveel kost een fatsoenlijke 3D-printer?

    Een goede 3D-printer voor thuisgebruik op instapniveau zou ongeveer $ 300 tot $ 400 moeten kosten. Je krijgt een kwaliteitsprinter met een aantal goede eigenschappen en kunt leuke items printen in deze prijsklasse. Als je eenmaal hebt besloten of je de hobby leuk vindt of niet, kun je kiezen of je meer wilt uitgeven aan een printer met een groter printbed en meer geavanceerde functies.

    Is een 3D-printer een goede investering?

    Ja, 3D-printen is eigenlijk een goede manier om geld te besparen, en je kunt eindigen met een aantal zeer coole en ongewone items. U kunt alles 3D-printen, van gereedschap tot planken tot speelgoed voor uw kinderen. Je kunt zelfs grote items printen op een instapprinter als je het prettig vindt om de onderdelen met elkaar te verbinden.

Over onze vertrouwde experts

Nicky LaMarco schrijft en redigeert al meer dan 15 jaar voor consumenten-, handels- en technologiepublicaties over vele onderwerpen, waaronder antivirus, webhosting en back-upsoftware.

Erika Rawes heeft meer dan tien jaar ervaring als professionele schrijver en is gepubliceerd op Digital Trends, USA Today, Cheatsheet.com en meer. Tijdens haar carrière heeft Erika ongeveer 150 gadgets beoordeeld, zoals computers, randapparatuur, A/V-apparatuur, mobiele apparaten en smarthome-gadgets.

Aanbevolen: