Hoe u kunt voorkomen dat uw Smart Home wordt gehackt

Inhoudsopgave:

Hoe u kunt voorkomen dat uw Smart Home wordt gehackt
Hoe u kunt voorkomen dat uw Smart Home wordt gehackt
Anonim

Een slim huis hebben is een gemak waar elk jaar meer huishoudens van genieten. Helaas brengt dat gemak gloednieuwe gevaren met zich mee.

Bijna elk smart home-apparaat is toegankelijk via internet. Dit is bedoeld om u, de huiseigenaar, het gemak te bieden om uw huis te bewaken en te besturen. Helaas opent het nieuwe deuren naar je huis voor hackers.

Kan uw Smart Home worden gehackt?

Als je twijfelt of je slimme huis echt door iemand kan worden gehackt, bedenk dan dat er al veel slimme huizen zijn gehackt.

  • Mirai Botnet: In de aanloop naar 2016 infecteerden hackers geleidelijk duizenden wifi-camera's en routers in huis met malware die sluimerend bleef en wachtte op een activeringssignaal. Het signaal ontketende een enorme aanval die van die slimme apparaten voor thuisgebruik een groot botnet maakte. Bij deze aanval werden die apparaten gebruikt om grote websites zoals CNN, The Guardian en zelfs Twitter en Netflix uit te schakelen.
  • Beveiligingsfout babyfoon: In februari 2018 meldde Forbes dat 50.000 MiCam-babyfoons een ernstige beveiligingsfout hadden waardoor hackers het verkeer tussen de telefoon van een ouder konden onderscheppen en de babycamera. Dankzij de hack konden hackers alles zien wat de babyfoons konden zien,
  • TRENDnet Webcam Hack: In 2012 verkocht een bedrijf genaamd Trendnet SecurView-camera's die consumenten konden gebruiken voor huisbeveiliging en babybewaking. Beveiligingsexperts ontdekten dat inloggegevens van gebruikers in platte tekst via internet werden verzonden, waardoor hackers de inloggegevens konden stelen. Hierdoor kunnen aanvallers de camera bekijken en naar de microfoon luisteren.
  • Samsung SmartThings Bugs: In juli 2018 onthulden Cisco-beveiligingsexperts dat ze meer dan 20 kwetsbaarheden in de Samsung SmartThings Hub hadden ontdekt. Met deze bugs kunnen hackers slimme sloten ontgrendelen, slimme camera's bekijken, bewegingsdetectoren uitschakelen en huisthermostaten bedienen.

Op het eerste gezicht lijkt het niet belangrijk of iemand toegang heeft tot je smart home-apparaten, omdat ze gewoon een gemak zijn voor huiseigenaren.

Met behulp van informatie die van deze apparaten is verzameld, kunnen criminelen echter uw patronen leren kennen en de beste tijdsduur inschatten om in uw huis in te breken wanneer u niet in de buurt bent.

Dit betekent niet dat je het gebruik van smarthome-apparaten moet vermijden. Het betekent alleen dat je verstandig apparaten moet kopen en een paar eenvoudige regels moet volgen om ze te beveiligen.

Zorg voor regelmatige firmware-updates

Image
Image

Een van de belangrijkste beveiligingen die je tegen hackers hebt, zijn de programmeurs die werken voor de bedrijven waarvan je deze apparaten koopt.

Telkens wanneer beveiligingsbugs worden ontdekt, werken programmeurs snel om ze te patchen. De patches worden vervolgens automatisch naar de apparaten van de klant gepusht.

Helaas bieden niet alle smart home-apparaten voor consumenten firmware-updates, dus controleer dit voordat u koopt.

Je kunt er ook voor zorgen dat de firmware de nieuwste is door de apparaat- of app-instellingen te controleren en te vergelijken met de nieuwste firmware op de bedrijfswebsite. De bovenstaande schermafbeelding toont de firmware in de Google Home-app met een versie die hoger is dan de laatste versie die op de Google Home-website is gepost.

De meeste bedrijven "push" firmware-updates automatisch, zodat u niets hoeft te doen. Bij andere smarthome-apparaten moet u de firmware echter handmatig bijwerken met behulp van de apparaatinstellingen of de mobiele app.

Wijzig het standaard wachtwoord van het apparaat

Image
Image

Een van de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het kopen van slimme apparaten voor thuisgebruik, is dat ze het apparaat instellen en het standaardwachtwoord ongewijzigd laten.

Bij sommige apparaten, zoals de D-Link draadloze camera, is er niet eens standaard een beheerderswachtwoord. Dit is het slechtste scenario, omdat iedereen met toegang tot je draadloze thuisnetwerk gemakkelijk verbinding kan maken met de camera en kan zien wat de camera ziet.

Met de meeste slimme apparaten voor thuisgebruik kun je het standaard beheerderswachtwoord wijzigen in de mobiele app of de cloudgebaseerde interface. Dit is meestal te vinden in het gebied settings.

Het eerste dat u moet doen als u een smart home-apparaat koopt, is het standaard beheerderswachtwoord wijzigen. Gebruik ook een uniek wachtwoord dat je op geen enkel ander apparaat hebt gebruikt.

Een goed wachtwoord is uw primaire verdedigingslinie tegen hackers. Zorg ervoor dat je wachtwoorden complex zijn en gebruik speciale tekens. Lees meer over de regels achter het maken van veilige wachtwoorden.

Beveilig uw thuisrouter

Image
Image

De meest voorkomende weg die hackers volgen om toegang te krijgen tot uw smarthome-apparaten is via onbeveiligde thuisrouters.

Dit betekent dat uw eerste verdedigingslinie is om uw router volledig te beveiligen, zodat hackers deze niet kunnen gebruiken. Er zijn verschillende dingen die u onmiddellijk moet doen om uw router te beveiligen tegen hackers.

Toegang tot het standaard IP-adres van uw router. Om het IP-adres van de router te vinden op een Windows-computer die is aangesloten op uw thuisnetwerk:

  1. Klik op het startmenu, en typ command prompt, en klik om de command prompt te openen.
  2. Typ het commando ipconfig en noteer het IP-adres van de default gateway.
  3. Open een webbrowser en typ het standaard gateway IP-adres.

Je ziet een inlogscherm voor je thuisrouter. Als je het standaardwachtwoord hebt gelaten, kun je inloggen met dat wachtwoord (kijk op de website van de fabrikant van het apparaat voor het standaardwachtwoord als je het niet weet.)

Hier volgen enkele eenvoudige manieren om ervoor te zorgen dat uw router volledig beveiligd is.

  • Verander het standaard beheerderswachtwoord in een uniek wachtwoord dat u nergens anders gebruikt.
  • Schakel de firewall van de router in en stel deze in op gemiddeld of hoog.
  • Onder Geavanceerde instellingen, zorg ervoor dat Port Forwarding is uitgeschakeld.
  • Schakel wifi-beveiliging in en zorg ervoor dat het wachtwoord complex en uniek is.

Lees meer over de juiste stappen om een internetrouter te beveiligen.

Wees voorzichtig met verbindingen van derden

Image
Image

Naarmate meer fabrikanten van slimme apparaten voor thuisgebruik cloudgebaseerde oplossingen bieden voor toegang tot die apparaten via internet, wordt de kans groter dat een hacker toegang krijgt tot uw cloudaccount.

Dit betekent niet dat u geen cloudgebaseerde interfaces moet gebruiken om toegang te krijgen tot uw apparaten. Maar het betekent wel dat je ervoor moet zorgen dat die cloudaccounts worden vergrendeld met een sterk wachtwoord.

Helaas is een sterk wachtwoord niet voldoende als je het wachtwoord deelt met potentiële hackers. U doet dat misschien niet graag, maar door dat cloudaccount te integreren met services van derden zoals IFTTT, Zapier en anderen, vergroot u de kans dat dat account wordt gehackt.

U kunt dit risico op verschillende manieren verkleinen:

  • Beperk de toegang van derden tot slechts enkele diensten.
  • Alleen integreren met gerenommeerde diensten zoals IFTTT of Zapier.
  • Voeg indien mogelijk de integratie toe vanuit de app voor smartapparaten en niet vanaf de website van derden.
  • Bevestig dat de service van derden codering gebruikt voor alle verzendingen van en naar de service en uw apparaat.

Onthoud dat als je eenmaal toegang hebt verleend tot een service van een derde partij, een hacker alleen die service hoeft te hacken, en dan hebben ze toegang tot je smart home-apparaat.

Wanneer je toegang voor diensten van derden inschakelt, probeer die toegang dan zoveel mogelijk te beperken. Bijvoorbeeld alleen toegang tot bewegingsdetectie toestaan in plaats van een videofeed van een wifi-camera is een goede manier om uw slimme huisbeveiliging te behouden.

Beveilig uw mobiele telefoon

Image
Image

Als een hacker geen toegang kan krijgen tot je thuisrouter of geen toegang kan krijgen tot je smarthome-apparaten via cloudservices van derden, is er nog een zwak punt dat ze kunnen misbruiken. Je telefoon.

Bijna elke fabrikant van slimme huizen biedt een mobiele app waarmee je die apparaten kunt bedienen of bewaken via je draadloze thuisnetwerk. Als een hacker toegang kan krijgen tot uw smartphone, heeft hij ook toegang tot die slimme apparaten voor thuisgebruik.

Er zijn eenvoudige manieren om jezelf tegen deze aanvalslijn te beschermen.

  • Installeer alleen gerenommeerde mobiele apps van Google Play.
  • Routeer je mobiele telefoon niet.
  • Gebruik je telefoon niet om verbinding te maken met openbare wifi-netwerken.
  • Installeer een gerenommeerde mobiele antivirus-app.

Wanneer u uw mobiele telefoon gebruikt om toegang te krijgen tot uw smart home-apparaten, is het belangrijker dan ooit om de beveiliging van uw mobiele telefoon zeer serieus te nemen.

Houd kritieke Smart Home-apparaten offline

Image
Image

Een veelgebruikte methode die dieven gebruiken om in te breken in huizen, is door eerst in te breken in uw auto en de draadloze afstandsbediening van de garagedeuropener te stelen. Als je dan naar je werk vertrekt, gebruiken ze de garagedeurcontroller om de garage te openen en zo je huis binnen te lopen.

Tegenwoordig, naarmate meer huiseigenaren slimme voordeursloten en slimme garagedeuropeners installeren, zijn er andere manieren voor dieven om binnen te komen.

Als die slimme apparaten zijn verbonden met een cloudaccount, hoeven hackers alleen je account te hacken en hebben ze toegang tot je huis. Dit is de reden waarom als u afhankelijk bent van een smart home-apparaat om de fysieke beveiliging van uw huis te beschermen, het slimmer is om u helemaal af te melden voor cloudtoegang.

Koop slimme apparaten voor thuisbeveiliging waarmee je ze alleen kunt openen als je bent verbonden met het draadloze netwerk van je huis. Beter nog, koop er een die alleen via bluetooth communiceert en een veilig wachtwoord nodig heeft voor die directe toegang.

Het beperken van de toegang tot deze apparaten via slechts één pad zal de beveiliging van uw slimme huis drastisch verbeteren.

Het belang van slimme huisbeveiliging

Hoe meer slimme apparaten voor thuisgebruik op de markt komen, hoe meer hackers hard zullen werken om de beveiliging van die apparaten te doorbreken.

Omdat er meer huiseigenaren afhankelijk zijn van deze apparaten, zijn er meer mogelijkheden dan ooit voor hackers om uw privacy te schenden of de fysieke beveiliging van uw huis te doorbreken.

Door de richtlijnen in dit artikel te volgen, zorgt u ervoor dat u altijd een stap voor bent van de hackers die hopen u en uw gezin schade te berokkenen.

Aanbevolen: