10 tips om te voorkomen dat een DSLR wordt gestolen

Inhoudsopgave:

10 tips om te voorkomen dat een DSLR wordt gestolen
10 tips om te voorkomen dat een DSLR wordt gestolen
Anonim

Bij de overstap van een richt-en-schietcamera naar een DSLR, is een aspect om te overwegen hoe u uw waardevolle nieuwe apparatuur kunt beschermen tegen potentiële dieven. Je hebt je misschien geen zorgen gemaakt dat een goedkope camera op beginnersniveau wordt gestolen, maar je geavanceerde camera-apparatuur is veel wenselijker. Met deze tips voorkom je dat je DSLR-camera en -apparatuur worden gestolen.

Wees 's nachts slim

Als je tijd doorbrengt in nachtclubs of als je van plan bent alcohol te drinken, laat dan de DSLR-camera helemaal achter. Het gedoe dat u bespaart door een goedkope point-and-shoot-camera te gebruiken, is de afweging in beeldkwaliteit zeker waard. Mensen raken heel vaak hun camera's kwijt of laten ze stelen tijdens een avondje uit.

Image
Image

Cameratas opties

Gebruik tijdens het reizen een grote cameratas die comfortabel is om te dragen, maar die je apparatuur wat vulling en bescherming biedt. Kies er geen die overdreven kleurrijk of flitsend is; het zal ongewenste aandacht trekken.

Gebruik een eenvoudige cameratas. Hoewel veel vakken misschien handig klinken, maakt een eenvoudige tas het vinden van je camera en accessoires, het maken van foto's en het opnieuw inpakken van de tas gemakkelijk. Als je een rugzak-cameratas draagt, blijf dan op de hoogte van je omgeving, zodat iemand de tas niet kan openen terwijl je in een menigte bent of waar je hem hebt neergezet om te filmen.

Bottom Line

Als je weet dat je de camera een tijdje niet uit de tas ha alt, probeer dan de camerariem met een clip aan de binnenkant van de cameratas te bevestigen. Dit maakt diefstal een beetje moeilijker voor een dief die in je tas probeert te grijpen om de camera te pakken,

Houd de cameratas altijd bij je

Behandel je dure DSLR-camera als een grote stapel biljetten van $ 20. Je zou geen stapel contant geld onbeheerd achterlaten, dus laat je cameratas ook niet onbeheerd achter. Die denkbeeldige stapel geld is ook wat de dief ziet als hij overweegt je DSLR-camera te stelen.

Bottom Line

Sommige huishoudverzekeringen bieden bescherming tegen diefstal van persoonlijke eigendommen terwijl u op reis bent; ander beleid niet. Informeer bij uw verzekeringsagent of uw DSLR is beschermd. Als dit niet het geval is, vraag dan een offerte aan om bescherming voor de camera toe te voegen, in ieder geval terwijl u op reis bent.

Kies en kies waar u de camera mee naartoe neemt

Als je weet dat je het grootste deel van de dag zult reizen in een gebied waar je je niet veilig zou voelen als de camera zichtbaar is, laat hem dan achter in het hotel, bij voorkeur in een kluis in je kamer of op de receptie. Draag de camera alleen waar u verwacht dat u hem veilig zult gebruiken.

Bottom Line

Als je je op een locatie bevindt waar je je niet veilig voelt, maar je toch wat foto's wilt maken, laat de DSLR dan in de cameratas totdat je daadwerkelijk gaat fotograferen - en stop hem meteen weer terug als je ben klaar.

Volg uw serienummer

Zorg ervoor dat u het serienummer van uw DSLR-camera hebt opgeslagen, voor het geval deze wordt gestolen. In het geval dat uw camera wordt gestolen, kan de politie deze gebruiken om de camera te vinden. Als ze de apparatuur toch terugkrijgen, verzekert het presenteren van het nummer hen van uw rechtmatige eigendom. Bewaar deze informatie op een veilige plaats, niet in uw cameratas.

Bottom Line

Draag je cameratas niet naar een gebied waar een dief zich in een grote menigte zou kunnen verstoppen, waar hij je "per ongeluk" zou kunnen verdringen terwijl hij de camera uit de tas pakt.

Luister naar je innerlijke stem

Uiteindelijk komt het beschermen van je apparatuur (en jezelf) neer op het gebruik van gezond verstand over je omgeving. Als iets niet goed voelt, ga dan weg. Als je er niet zeker van bent dat je camera gezien wordt, doe het dan niet - of dat nu betekent dat je hem niet uit de tas ha alt of hem thuis of in het hotel achterlaat. Als je je camera toch in een gevaarlijke omgeving moet gebruiken, neem dan voorzorgsmaatregelen: verzeker hem, leg hem niet neer en houd hem dicht bij je lichaam.

Aanbevolen: