IPhone 14 verandert niet veel maar de veranderingen zullen beter zijn

Inhoudsopgave:

IPhone 14 verandert niet veel maar de veranderingen zullen beter zijn
IPhone 14 verandert niet veel maar de veranderingen zullen beter zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple's "Far Out" herfst iPhone-evenement is op woensdag 7 september.
  • We verwachten nieuwe camera's, nieuwe schermtechnologie en meer.
  • Het reguliere, niet-Pro-model krijgt misschien niet eens een nieuwe chip.
Image
Image
iPhone 13 in alpine groen.

Appel

De iPhone 14 komt op 7 september en zal vol verrassingen zitten.

Apple's herfst iPhone-evenement staat bijna voor de deur, en de geruchten en lekken wijzen op een vreemde mix van oud en nieuw. Apple houdt bijvoorbeeld het ontwerp van de iPhone-behuizing meestal twee jaar vast voordat het wordt gewijzigd, dus dit jaar zou een nieuwe vorm moeten verschijnen (nadat de iPhones 12 en 13 een ontwerp hadden gedeeld). Maar dat gaat niet gebeuren. De focus ligt dit jaar waarschijnlijk op het scherm en de camera's.

"Ik kijk het meest uit naar de periscoopcamera, fotografie-enthousiasteling en softwareontwikkelaar Stavros Zavrakas vertelde Lifewire via e-mail. "Fotografie is mijn nevenhobby, een hogere kwaliteit resolutie is essentieel. Met de periscoopcamera op de iPhone hoef ik niet te betalen voor een high-end camera."

Schermtijd

We verwachten dat de iPhone 14 Pro een geheel nieuw schermontwerp krijgt. Het zal de inkeping weggooien ten gunste van een pil / perforatorontwerp om de camera's aan de voorkant te bevatten, die eruit kunnen zien als een dik uitroepteken dat op zijn kant ligt. Dit zal in het begin waarschijnlijk super raar lijken, maar we zullen eraan wennen, net zoals we deden met de inkeping van de iPhone X.

"Ik heb een aantal tweets gezien waarin de bezorgdheid werd geuit dat perforaties meer belemmerend zijn dan de inkeping. Ik gebruik al jaren Android-telefoons met perforaties, en dit is wat ik denk", schrijft UI-ontwerper en Apple-blogger Matt Birchler op zijn blog. "Na meer tijd met telefoons van beide stijlen te hebben doorgebracht, heb ik mijn positie volledig veranderd, en nu denk ik dat perforaties in elk opzicht beter zijn."

Image
Image

Net als recente Apple Watches, zal ook de iPhone 14 Pro vrijwel zeker een always-on display hebben. In plaats van het scherm uit te schakelen wanneer de telefoon slaapt, zie je de tijd en eventuele widgets die je hebt gekozen om weer te geven met behulp van de nieuwe widgetfunctie voor het vergrendelscherm van iOS 16. Dit maakt informatie overzichtelijk en kan iPhones uiteindelijk minder (of meer) afleidend maken.

De Apple Watch houdt het scherm altijd aan door de verversingssnelheid van het scherm te verlagen tot slechts 1 Hz, of één update per seconde tijdens het slapen. De iPhone 14 Pro zal waarschijnlijk hetzelfde doen, met een variabele verversingssnelheid zoals die in de iPad Pro. De Pro iPhone verhoogt de verversingssnelheid al tot 120 Hz tijdens het bewegen en verlaagt deze wanneer het scherm statisch is. Dit zou daar een verlengstuk van zijn.

Camera, Actie

De andere belangrijke verandering die we verwachten, is de camera. Apple kan van de 12 MP-sensorgrootte die het al jaren de voorkeur heeft naar 48 MP springen. Dit betekent echter niet dat je de opslagruimte van je iPhone vier keer zo snel volloopt met foto's. In plaats daarvan zal de camera-app die 48 miljoen pixels gebruiken en hun gegevens gebruiken om 12 MP-afbeeldingen van hogere kwaliteit te ontwikkelen. Dit is vooral handig bij weinig licht, waardoor ruis wordt verminderd en details worden vergroot.

We zien mogelijk ook een nieuw periscoopcamera-ontwerp in een of beide iPhones. Momenteel wordt de lensgrootte beperkt door de dikte van de telefoon, daarom hebben we camerahobbels. Een periscoopcamera legt de lens op zijn kant en gebruikt een spiegel (of prisma) om licht 90 graden te reflecteren (of te breken) voordat het de sensor raakt. Dit zou langere telelenzen mogelijk maken.

De eerste geruchten zeiden dat dit voor het eerst te zien zou zijn op de iPhone 15 van 2023, maar duimen voor dit jaar.

Image
Image

14 vs 14 Pro

Een ander vertrek dit jaar is dat we verwachten dat de niet-Pro iPhone 14 hetzelfde A15-systeem op een chip (SoC) blijft gebruiken dat de iPhone 13 vandaag gebruikt, waarbij alleen het Pro-model een nieuwe A16-chip krijgt.

En… wat maakt het uit? De chips uit de A-serie zijn al jaren meer dan snel genoeg. Ze zijn zo snel dat Apple nu een complexere variant in zijn Macs gebruikt. Niemand heeft zijn telefoon nodig om sneller of krachtiger te zijn. We willen betere camera's, een langere levensduur van de batterij, en dat is het eigenlijk. Dat is wat ons ertoe aanzet onze telefoons te upgraden, vooral in jaren zonder nieuwe vormontwerpen om ons enthousiast te maken.

Als dit gebeurt, kunnen we ervan uitgaan dat de gewone iPhone altijd een jaar achterloopt op de iPhone Pro in SoC-termen. Dit zal Apple meer geld opleveren, aangezien oudere hardware goedkoper en gemakkelijker te bouwen is, maar het kan ook betekenen dat de Pro-modellen de zaken wat harder pushen omdat de kosten kunnen worden opgevangen.

Het wordt een behoorlijk spannende iPhone-lancering, ondanks het ontbreken van een nieuwe vorm. Het is tenslotte wat erin zit dat telt, toch?

Aanbevolen: