Hoe toegang te krijgen tot de opstartmap van Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe toegang te krijgen tot de opstartmap van Windows 10
Hoe toegang te krijgen tot de opstartmap van Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Opstartmap zoeken: Druk op Windows-toets + R > typ shell:startup in tekstvak > Opstartmap verschijnt.
  • Programma toevoegen: Klik met de rechtermuisknop in de opstartmap > selecteer New > Shortcut > Browse> kies programma > bevestig.
  • Programma verwijderen: Selecteer een programma in de opstartmap > selecteer Delete bovenaan de map.

Dit artikel legt uit hoe u toegang krijgt tot de opstartmap en deze gebruikt op een pc met Windows 10.

Hoe de Win 10 opstartmap te vinden

De snelste manier om toegang te krijgen tot de opstartmap van Windows 10 is door de methode Opdracht uitvoeren te gebruiken. Zo doe je het:

  1. Open het Opdrachtvenster uitvoeren door op de Windows-logotoets + R. te drukken

    Je kunt ook Run typen in het zoekvak naast het Startmenupictogramonderaan het scherm. Selecteer vervolgens Run bovenaan de zoekresultaten die verschijnen.

  2. Type shell:startup in het tekstvak.

    Image
    Image
  3. De Opstartmap van Windows 10 zou in het midden van uw scherm moeten verschijnen, zodat u er programma's aan kunt verwijderen of eraan kunt toevoegen.

    Image
    Image
  4. Als je een programma wilt toevoegen:

    1. Klik met de rechtermuisknop in de map om een menu te openen.
    2. Selecteer in dit menu Nieuw > Snelkoppeling.
    3. In het dialoogvenster dat verschijnt, selecteert u Browse om het programma te kiezen dat u wilt toevoegen uit een lijst met programma's.
    4. Kies je programma en klik op OK > Next.
    5. Selecteer Voltooien.

    Hiermee wordt een programmasnelkoppeling voor het gewenste programma toegevoegd aan de Windows-opstartmap. Zodra het is toegevoegd, wordt dit programma uitgevoerd wanneer Windows 10 opnieuw wordt opgestart.

    Image
    Image
  5. Als u een programma uit de opstartmap wilt verwijderen:

    Klik op het programma dat u wilt verwijderen en selecteer vervolgens de Delete-knop bovenaan de map. (Het Delete-knoppictogram zou eruit moeten zien als een grote rode X.)

    Image
    Image

Alleen omdat je een heleboel programma's kunt toevoegen om bij het opstarten uit te voeren, wil dat nog niet zeggen dat je dat altijd moet of moet doen. Als u te veel programma's aan deze map toevoegt, kan het opstarten van uw pc worden vertraagd. Onthoud: als het gaat om het toevoegen van programma's of apps aan deze map, is minder meer.

Wat is eigenlijk de opstartmap van Windows 10?

De opstartmap van Windows is een map waaraan u programma's of apps kunt toevoegen die u wilt laten draaien zodra Windows 10 opstart op uw pc. De map bevat meestal alleen programma's of apps die je er handmatig aan hebt toegevoegd.

Het belangrijkste om te onthouden is dat als je een programma wilt laten starten zodra Windows 10 begint te draaien, je het gewenste programma aan deze specifieke map moet toevoegen. En als u later van gedachten verandert en u wilt voorkomen dat een bepaald programma bij het opstarten wordt uitgevoerd, moet u dat programma ook uit deze map verwijderen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de opstartmap van Windows 10 niet hetzelfde is als het tabblad Opstarten in Taakbeheer, hoewel ze allebei te maken hebben met programma's die bij het opstarten worden uitgevoerd. Hoewel u op het tabblad Opstarten in Taakbeheer bepaalde programma's bij het opstarten kunt in- en uitschakelen, heeft het tabblad Opstarten niet de mogelijkheid om programma's volledig te verwijderen of toe te voegen aan de pc-lijst met programma's die mogen worden uitgevoerd wanneer Windows 10 is aan het opstarten.

Als je volledig wilt kunnen wijzigen welke programma's wel en niet mogen worden uitgevoerd bij het opstarten, moet je die wijzigingen aanbrengen in de opstartmap van Windows 10.

Aanbevolen: