Hoe nachtlicht te gebruiken in Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe nachtlicht te gebruiken in Windows 10
Hoe nachtlicht te gebruiken in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Inschakelen: Selecteer Start > Instellingen > Systeem > Display > Nachtlichtinstellingen > Nu inschakelen.
  • Schedule: Selecteer Start > Settings > System > Display > Nachtlichtinstellingen > Schema nachtlicht.
  • Kies vervolgens Zonsondergang tot zonsopgang om automatisch in te schakelen op tijdzone, of Set hours om specifieke tijden in te stellen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de instelling voor blauw licht (ook wel Nachtlampje genoemd) in Windows 10 inschakelt

Het blauwlichtfilter, ook wel Nachtlichtinstellingen genoemd in Windows 10, verandert de helderheid van uw beeldscherm niet. In plaats daarvan past het de kleurtemperatuur aan door de hoeveelheid blauw op het scherm te veranderen.

Hoe de Windows 10 Night Light-modus te activeren

Vóór de blauwlichtfilterfunctie in Windows 10 moesten gebruikers apps van derden gebruiken om de blauwe lichtniveaus van hun computerschermen te screenen. Nu het echter deel uitmaakt van Windows 10, is het blauwlichtfilter eenvoudig te activeren.

De functie Nachtlicht is niet op alle apparaten beschikbaar, vooral niet op apparaten die gebruikmaken van Basic Display- of DisplayLink-stuurprogramma's. Als er twee of meer monitoren op uw computer zijn aangesloten, is de functie Nachtlicht mogelijk niet van toepassing op alle aangesloten monitoren.

  1. Selecteer Start.

    Image
    Image
  2. Selecteer Instellingen, weergegeven door een tandwielpictogram.

    Image
    Image

    U kunt ook de zoekbalk van Windows 10 gebruiken om te zoeken naar " Settings" en vervolgens de app Settings selecteren in de zoekopdracht resultaten.

  3. De interface voor Windows-instellingen zou nu moeten worden weergegeven. Selecteer System in de linkerbovenhoek.

    Image
    Image
  4. Selecteer indien nodig Display in het linkermenuvenster.

    Image
    Image
  5. Selecteer Nachtlichtinstellingen, te vinden in het gedeelte Helderheid en kleur.

    Image
    Image
  6. Als u het nachtlampje onmiddellijk wilt inschakelen, selecteert u Nu inschakelen.

    Image
    Image
  7. Als u wilt plannen dat het nachtlicht elke dag automatisch gedurende een bepaald tijdvenster wordt weergegeven, schakelt u Schedule night light in op Aan.

    Image
    Image
  8. Er worden nu twee opties weergegeven. De standaardoptie, Zonsondergang tot zonsopgang, activeert het nachtlampje bij zonsondergang en schakelt het uit bij zonsopgang. Uw individuele tijdzone bepa alt automatisch de tijden van zonsondergang en zonsopgang.

    Image
    Image
  9. Als u liever uw eigen aangepaste interval voor het Windows-nachtlampje instelt, selecteert u Set hours en voert u uw gewenste start- en stoptijden in.

    Je kunt ook het specifieke weergavebereik van je lamp specificeren door de schuifregelaar Kleurtemperatuur bij nacht te gebruiken. Hoe verder naar rechts de schuifregelaar, hoe meer oranje uw scherm wordt. Hoe verder naar links, hoe meer blauw licht er wordt uitgestraald.

  10. Selecteer de X in de rechterbovenhoek om de instellingeninterface te sluiten en terug te keren naar uw bureaublad.

Aanbevolen: