Hoe virtuele werkruimten in Linux-stijl te gebruiken in Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe virtuele werkruimten in Linux-stijl te gebruiken in Windows 10
Hoe virtuele werkruimten in Linux-stijl te gebruiken in Windows 10
Anonim

Windows 10 bevat veel functies die door de jaren heen puur door Linux zijn gebruikt.

Onlangs heeft Windows 10 een functie toegevoegd waarmee gebruikers een bash-shell kunnen gebruiken om door het bestandssysteem te navigeren door een kernversie van Ubuntu te implementeren.

Windows introduceerde ook het concept van de Windows Store en meer recentelijk is er het concept van pakketbeheer.

Dit was een nieuwe richting voor Microsoft en een erkenning dat sommige functies van Linux de moeite waard zijn om te implementeren als onderdeel van het Windows-ecosysteem.

Een andere nieuwe functie van Windows 10 was de mogelijkheid om virtuele werkruimten te gebruiken. Linux-gebruikers hebben deze functie al een aantal jaren, aangezien de meeste desktopomgevingen die door Linux-distributies worden gebruikt ze op de een of andere manier implementeren.

In deze handleiding laten we u zien hoe u de Windows 10-versie van werkruimten kunt gebruiken, zodat u zich thuis kunt voelen als u niet achter uw Linux-bureaublad zit en vastzit op een Windows 10-computer.

U zult ontdekken hoe u het taakweergavevenster kunt openen, nieuwe virtuele bureaubladen kunt maken, tussen bureaubladen kunt wisselen, bureaubladen kunt verwijderen en toepassingen tussen bureaubladen kunt verplaatsen.

Wat zijn virtuele werkruimten?

Een werkruimte laat je verschillende applicaties draaien op verschillende versies van het bureaublad.

Stel je voor dat je 10 applicaties op je computer draait, bijvoorbeeld Word, Excel, Outlook, SQL Server, Kladblok, Windows Media Player, Microsoft Edge, Windows Verkenner, Kladblok en de Windows Store. Als al die programma's op één bureaublad zijn geopend, is het moeilijk om ertussen te schakelen en moet je veel alt-tabben.

Door virtuele desktops te gebruiken, kunt u Word en Excel naar het ene bureaublad verplaatsen, Outlook naar het andere, SQL Server naar een derde, enzovoort met de andere toepassingen.

Je kunt nu gemakkelijk schakelen tussen de applicaties op één bureaublad en er is meer ruimte op het bureaublad.

Je kunt ook gemakkelijk schakelen tussen werkruimten om de andere applicaties te bekijken.

Werkruimten bekijken

Er is een pictogram op de taakbalk naast de zoekbalk dat eruitziet als een horizontaal vak achter een verticaal vak. U kunt dezelfde weergave openen door tegelijkertijd op de toetsen Windows en Tab te drukken.

Wanneer u dit pictogram voor het eerst selecteert, ziet u al uw applicaties op een rij op het scherm.

Image
Image

Dit scherm wordt gebruikt om werkruimten weer te geven. U kunt ook naar werkruimten verwijzen als desktops of virtuele desktops. Ze betekenen allemaal hetzelfde. In Windows 10 staat dit scherm bekend als het Task View scherm.

Image
Image

Maak een werkruimte

In de linkerbovenhoek ziet u een optie genaamd Nieuw bureaublad. Selecteer dit om een nieuwe virtuele desktop toe te voegen.

Je kunt ook op elk moment een nieuw virtueel bureaublad toevoegen door op de Windows-toets+ Ctrl+ D te drukkentegelijkertijd.

Image
Image

Sluit een werkruimte

Om een virtueel bureaublad te sluiten, opent u de werkruimteweergave (Selecteer het werkruimtepictogram of druk op Windows+ Tab) en selecteer de X naast het virtuele bureaublad dat u wilt verwijderen.

U kunt ook op de Windows-toets+ Ctrl+ F4 drukken terwijl u op een virtuele desktop om het te verwijderen.

Image
Image

Als u een virtueel bureaublad verwijdert met open applicaties, dan worden die applicaties verplaatst naar de dichtstbijzijnde werkruimte aan de linkerkant.

Schakelen tussen werkruimten

U kunt schakelen tussen virtuele bureaubladen of werkruimten door het bureaublad waarnaar u wilt verplaatsen te selecteren in de onderste balk wanneer de werkruimteweergave wordt weergegeven. U kunt ook op de Windows-toets+ Ctrl+ drukken, ofwel de left of right pijl op elk punt.

Verplaats applicaties tussen werkruimten

U kunt een toepassing van de ene werkruimte naar de andere verplaatsen.

Druk op Windows-toets+ Tab om de werkruimten te openen en sleep de applicatie die u wilt verplaatsen naar het virtuele bureaublad dat u wilt verplaats het naar.

Image
Image

Er lijkt hier nog geen standaard sneltoets voor te zijn.

Samenvatting

Sinds een aantal jaren hebben Linux-distributies vaak het Windows-bureaublad geëmuleerd. Distributies zoals Zorin OS, Q4OS en het brutaal genaamde Lindows, ontworpen om eruit te zien en aan te voelen als het belangrijkste besturingssysteem van Microsoft.

De tafels lijken enigszins te zijn omgedraaid en Microsoft leent nu functies van de Linux-desktop.

Aanbevolen: