Hoe de Charms-balk te gebruiken in Windows 8

Inhoudsopgave:

Hoe de Charms-balk te gebruiken in Windows 8
Hoe de Charms-balk te gebruiken in Windows 8
Anonim

Wat te weten

  • De Charms-balk biedt snelle toegang tot de instellingen van je systeem en andere belangrijke tools.
  • Er zijn 5 charms, elk met een eigen doel: Zoeken, Delen, Starten, Apparaten en Instellingen.
  • Verplaats de muiscursor naar de rechteronder- of rechterbovenhoek van het scherm om toegang te krijgen tot de balk.

Dit artikel legt uit hoe je de Windows Charms-balk gebruikt, die snelle toegang biedt tot de instellingen van je systeem en andere belangrijke tools. Informatie in dit artikel is van toepassing op Windows 8 en 8.1.

De Windows Charms-balk gebruiken

De Charms-balk in Windows 8 en 8.1 is het equivalent van het Start-menu in andere versies van Windows zonder de apps. Er zijn vijf opties beschikbaar. Laten we elk van deze elementen eens in detail bekijken.

De zoekcharme

Selecteer de Search charm om naar bestanden op je computer of internet te zoeken zonder dat je een browser hoeft te openen. Terwijl u een zoekopdracht invoert, biedt Windows 8 suggesties voor automatisch aanvullen om u te helpen vinden wat u zoekt. U heeft de mogelijkheid om te zoeken in uw Settings, Files of Everywhere

Image
Image

De Share Charm

Bestandsdeling is ingebouwd in de Windows 8-interface. De standaardmethode voor delen is e-mail, maar als u Windows 8-apps voor Twitter, Facebook en andere sociale media installeert, kunt u vanaf uw bureaublad bestanden naar deze platforms uploaden. Het enige wat u hoeft te doen is de Charms-balk openen, Share selecteren en de service kiezen waarmee u wilt delen.

The Start Charm

De Start-charme brengt je naar het startscherm van Windows 8, waar je tegels vindt die alle apps vertegenwoordigen die op je pc zijn geïnstalleerd. Het is vergelijkbaar met de startschermen op andere aanraakapparaten.

Tegels kunnen statisch of dynamisch zijn. Met dynamische tegels (ook wel live-tegels genoemd), kunt u een voorbeeld bekijken van informatie over de bijbehorende applicatie. Zo geeft een beurs-app in re altime de laatste marktinformatie weer op het startscherm. Hetzelfde geldt voor e-mails, berichten, games en andere apps die gebruik maken van deze functie.

Image
Image

The Devices Charm

Selecteer de Devices charm om toegang te krijgen tot informatie en instellingen voor aangesloten apparaten zoals printers en projectoren. Er zijn drie opties:

  • Play: Stream audiobestanden van uw computer naar een ander apparaat.
  • Print: documenten naar een printer sturen.
  • Projector: Projecteer uw scherm met een projector.
Image
Image

De charme van instellingen

Selecteer de Settings charm om snel het volume, de schermhelderheid en meer van je pc te regelen. U kunt ook uw meldingen bekijken en toegang krijgen tot uw netwerk-, taal- en energie-instellingen. Om toegang te krijgen tot extra instellingen, selecteer Pc-instellingen wijzigen onderaan.

Image
Image

Toegang tot de Charms-balk in Windows 8

De Charms-balk is een universele werkbalk in het Windows 8-besturingssysteem die overal toegankelijk is, wat u ook doet of welke toepassing u ook gebruikt. Om toegang te krijgen tot de Charms-balk, verplaatst u de muiscursor naar de rechteronder- of rechterbovenhoek van het scherm. De Charms-balk zou aan de rechterkant moeten verschijnen.

Image
Image

Veeg op aanraakschermen vanaf de rechterrand naar om de Charms-balk weer te geven. U kunt ook de sneltoets gebruiken Windows-toets + C.

Aanbevolen: