Opvouwbare MacBook: nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten

Inhoudsopgave:

Opvouwbare MacBook: nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten
Opvouwbare MacBook: nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten
Anonim

Apple-fans die enthousiast zijn over de opvouwbare iPhone, hebben misschien ooit een bijpassende MacBook om ermee te koppelen. Tenminste, dat is het gerucht: een groot, opvouwbaar touchscreen dat je kunt ombouwen tot een 20-inch tablet of monitor.

Wanneer wordt de opvouwbare MacBook uitgebracht?

Het is eigenlijk best logisch. Je hebt de kleinere iPhone en de grotere iPad. In plaats van een nog grotere telefoon of tablet, waarom zou je er dan niet macOS op gooien en het een MacBook noemen? Dat is het idee als het opvouwbare/oprolbare rapport van Ross Young als betrouwbaar moet worden beschouwd. En dat zou waarschijnlijk ook moeten, aangezien hij vaak een betrouwbare bron is voor vroeg nieuws als dit.

Het is echter nog erg vroeg, dus we weten niet zeker of het een MacBook zal heten of iets heel anders. In feite zou het kunnen worden opgenomen in de tabletcategorie - een opvouwbare iPad met iPadOS klinkt iets waarschijnlijker, vooral als hij rond dezelfde tijd aankomt als de opvouwbare iPhone. Dat is zonder de desinteresse van Apple in het maken van een MacBook met touchscreen te noemen.

Releasedatum schatting

Young schat ergens rond 2026-2027, wat ongeveer goed klinkt, aangezien een opvouwbare iPhone waarschijnlijk als eerste zou worden geïntroduceerd, en dat wordt pas in 2025 verwacht.

Opvouwbare MacBook-prijsgeruchten

Een touchscreen-apparaat met volledig scherm, vermoedelijk gemeten op 20 inch, zal ongetwijfeld in de duizenden worden geprijsd. Aangezien een opvouwbare MacBook, als dat is wat het uiteindelijk wordt, een interessante mix is tussen een laptop, tablet en monitor, kunnen we naar de andere vergelijkbare producten van Apple kijken om een idee te krijgen van wat deze zou kunnen kosten.

De 16-inch MacBook Pro begint bij $ 2.500, de 12,9-inch iPad Pro kost $ 1. 100 en de 32-inch Pro Display XDR kost $ 5.000. Laten we voor eenvoudige wiskunde een gemiddelde nemen alle drie, en stoot het dan een beetje op vanwege zijn multi-use eigenschappen.

Onze schatting is ergens tussen de $ 3.000 en $ 3. 500, maar deze schatting zal waarschijnlijk in de loop van de tijd veranderen naarmate we meer leren over hoe dit apparaat zou kunnen werken en hoe andere vergelijkbare producten geprijsd zijn. Asus' Zenbook 17 Fold OLED zal een goede referentie zijn, maar de prijs is op dit moment onbekend.

Pre-order informatie

2025 is nog ver weg, dus er zal niet snel een opvouwbare MacBook-voorbestellingslink beschikbaar zijn. Zoals de meeste apparaten, gaat de pre-orderpagina dezelfde dag of kort na de aankondiging van Apple live.

Blijf op de hoogte wanneer Apple-evenementen plaatsvinden om als eerste op de hoogte te zijn van deze nieuwe productcategorie.

Opvouwbare MacBook-functies

Young zegt dat de MacBook een tweeledig doel zal hebben: een laptop in opgevouwen toestand en een monitor/tablet in uitgevouwen toestand. Dit betekent dat er een schermtoetsenbord zal zijn zoals alle aanraakapparaten, maar wanneer het alleen als beeldscherm wordt gebruikt, kun je een toetsenbord en muis aansluiten en gebruiken zoals je elke andere monitor zou doen.

Een toetsenbord zal hoogstwaarschijnlijk passen op de plaats waar men normaal op een laptop past, dus het kan als zodanig worden gebruikt wanneer het is opgevouwen; laat het gewoon op de onderste helft van het touchscreen rusten. We denken dat er ook een soort standaard is, zodat je hem kunt ondersteunen als een volledige monitor en het toetsenbord erop kunt bevestigen zoals je zou doen met een iMac.

Dus al met al kan de opvouwbare MacBook worden beschouwd als een drie-in-één: monitor, tablet en computer. Natuurlijk, zoals elke tablet, kan dit ook je extra grote eReader worden.

Opvouwbare MacBook-specificaties en hardware

Met slechts één bron om informatie uit te halen, weten we in dit stadium alleen dat de opvouwbare een scherm van ongeveer 20 inch heeft. Er wordt aangenomen dat het een aanraakscherm op volledig scherm is, wat betekent dat er geen ingebouwd fysiek toetsenbord is. Het geheel wordt een scherm. Je kunt het zien als een enorme tablet, zoals de Zenbook 17 Fold die Asus onthulde op CES 2022.

Image
Image
ASUS Zenbook 17 Fold OLED.

ASUSTeK Computer Inc.

Bij het Asus-apparaat kan het toetsenbord in opgevouwen toestand tussen de schermen rusten. Apple zal deze techniek waarschijnlijk lenen, zodat er een plek is om het toetsenbord op te bergen tijdens het reizen.

Het zal ongetwijfeld alle typische poorten hebben die je op een Apple-laptop zou verwachten, zoals Thunderbolt, HDMI, een koptelefoonaansluiting, enz. Wi-Fi- en Bluetooth-ondersteuning ligt voor de hand, en het kan zelfs een cellulair model. 3 GB of meer RAM is waarschijnlijk, met 1-2 TB opslagruimte.

Conceptontwerper Antonio De Rosa noemt hun visie voor deze opvouwbare MacBook Folio. Bekijk die video voor een paar leuke ideeën over hoe dit zou kunnen uitpakken.

Hieronder stelt Majin Bu een apparaat voor waarbij het opvouwbare deel van het scherm zich in het Touch Bar-gebied bevindt, en er is nog steeds een fysiek toetsenbord. Dit lijkt niet alleen een tablet- of monitorfunctie te hebben, zoals de geruchten zeggen, hoewel het nog steeds een 20-inch scherm kan bevatten om het boven de 2021 16-inch MacBook Pro te plaatsen.

Je kunt meer laptopnieuws krijgen van Lifewire. Hieronder vindt u actuele geruchten en andere nieuwsberichten over de opvouwbare MacBook:

Aanbevolen: