Meta Quest Pro: nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten

Inhoudsopgave:

Meta Quest Pro: nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten
Meta Quest Pro: nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten
Anonim

De derde generatie van Meta's virtual reality-headset, vermoedelijk Oculus/Meta Quest Pro genoemd, zal naar verwachting dit jaar debuteren. We weten er nog niet veel van, behalve dat het hoogstwaarschijnlijk is gemaakt met de Metaverse in gedachten en zal - zoals Mark Zuckerberg het zegt - helpen om "rijkere sociale interacties te ontgrendelen", vermoedelijk door middel van functies zoals speciale gezichtsvolgsensoren.

Wanneer wordt de Oculus Quest Pro uitgebracht?

Meta heeft bevestigd dat er dit jaar nieuwe hardware komt, en we verwachten dat ten minste één apparaat de Oculus Quest zal zijn, gezien de releasedatum van de eerste twee versies.

Begin 2022 zei Mark Zuckerberg dat er in 2022 een VR-apparaat uitkomt, dus het is onduidelijk wat dit jaar zal aankomen en wat later zal verschijnen. Meer recentelijk, in een podcast van augustus 2022, onthulde Zuckerberg dat er in oktober een nieuw Oculus-apparaat zou aankomen, maar een specifieke datum is nog niet gegeven.

Sommige mensen gebruiken de naam Cambria om naar de Quest Pro te verwijzen, aangezien dat de codenaam is die Meta gebruikt voor de hardware, waarmee je kunt communiceren met de Metaverse. Maar zoals Mark Zuckerberg aangeeft in deze video over de Metaverse, zijn de twee misschien niet hetzelfde:

Dit is niet de volgende Quest. Het wordt compatibel met Quest, maar Cambria wordt een volledig nieuw, geavanceerd high-end product.

Dus, of de Quest Pro gaat door Cambria, of het zijn verschillende apparaten. We gaan ervan uit dat ze voorlopig hetzelfde zijn, maar we zullen meer weten over de naam en hoe dit apparaat zich verhoudt tot vergelijkbare apparaten van Meta naarmate het nieuws zich ontvouwt.

Releasedatum schatting

De eerste twee Oculus Quest-headsets werden ongeveer 1,5 jaar na elkaar uitgebracht, dus als de trend zich deze keer zou voortzetten, zou de 2022 Meta-headset rond dit najaar arriveren. Dit is precies in lijn met de tijdlijn van Zuckerberg.

Oculus Quest Pro-prijsgeruchten

Oculus Quest 2 begint bij $ 299. Ervan uitgaande dat het trouw is aan zijn naam en de Quest Pro zal worden geleverd met functies op pro-niveau, is het een gegeven dat het meer zal kosten dan dat.

Zuckerberg zelf zei dat Cambria "aan de bovenkant van het prijsspectrum" zou zijn, dus sommige schattingen richten zich op het bereik van $ 600- $ 800.

Pre-order informatie

We zullen dit gedeelte bijwerken met een pre-orderlink voor de Oculus Quest Pro wanneer deze beschikbaar komt. Er is een kans dat het op dezelfde dag in de uitverkoop gaat als het wordt aangekondigd, zonder een pre-order tijdlijn. We zullen moeten afwachten.

Image
Image

Oculus Quest Pro-functies

Meta's hoofd VR-apparaten, Angela Chang, zegt in de video die bovenaan deze pagina is gelinkt, dat er veel nieuwe technologie in dit apparaat zit, zoals avatars die "natuurlijk oogcontact kunnen maken en weerspiegelen uw gezichtsuitdrukkingen in re altime." Ze wijst erop dat het idee is om niet alleen je stem te geven aan de mensen met wie je omgaat, maar ook een "echt gevoel van hoe je je werkelijk voelt".

Het overbrengen van emoties en reacties van een fractie van een seconde tijdens gesprekken is altijd ondermaats geweest ten opzichte van tekst- en audiogesprekken, dus videobellen is de beste manier om echte interacties na te bootsen. Maar dat is niet hoe gedeelde VR zoals de Metaverse werkt, dus het beste idee is om je headset te laden met voldoende sensoren om enkele van de componenten van je gezicht te recreëren die belangrijk zijn tijdens interacties. En daar stopt het misschien niet; full-body tracking zou de vereisten van de controller kunnen elimineren.

In dezelfde lijn zal een toekomstige headset, deze of iets totaal anders, naar verluidt mixed reality-functies bieden. Een voorbeeld dat in Meta's video hierover wordt gegeven, is de mogelijkheid om met een instructeur in je huis te trainen terwijl je je meubels, muren, enz. nog steeds ziet. Of om te kunnen werken met virtuele monitoren en je echte omgeving, zodat je dingen kunt zien zoals uw handen, papieren en toetsenbord, zonder uw digitale schermen of wat u ook in uw virtuele kantoorruimte heeft gebouwd te verliezen.

Project Nazare is een andere headset waar Meta aan werkt, maar het is noch VR noch MR, maar in plaats daarvan de codenaam voor hun AR-bril (augmented reality).

Oculus Quest Pro-specificaties en hardware

Chang wijst erop dat Meta "de grenzen van weergavetechnologie en vormfactor verlegt met iets dat Pancake-optiek wordt genoemd", dat werkt door middel van een lichte vouwtechniek om de afmetingen van de lenzen van het apparaat te verkleinen.

Volgens UploadVR wordt Pancake-optiek "gezien als een veelbelovende weg naar compacte headsets, omdat het scherm veel dichter bij de lenzen kan zijn en fysiek kleiner." De Meta Quest Pro is dus mogelijk kleiner dan sommige VR-apparaten die momenteel op de markt zijn.

Lynch heeft een patent onthuld dat in 2019 is ingediend en dat lijkt te gelden voor Cambria's controllers:

Er v alt nog veel te leren over de volgende Quest-headset, zoals hoe je hem zelfs moet noemen! We zullen hier een tabel met specificaties opnemen wanneer die details naar voren komen.

Je kunt meer slim en verbonden levensnieuws krijgen van Lifewire. Hier zijn de laatste geruchten en gerelateerde verhalen over de Metaverse en Oculus Quest Pro:

Aanbevolen: