Meta (Oculus) Quest 3: Nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten

Inhoudsopgave:

Meta (Oculus) Quest 3: Nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten
Meta (Oculus) Quest 3: Nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten
Anonim

Ondanks de geruchten over de release eind 2023, hebben we al gehoord over de Oculus Quest 2-opvolger. Deze virtual reality-headset, waarschijnlijk Meta (Oculus) Quest 3 genoemd, kan een nieuw soort OLED gebruiken en wordt geleverd met een eigen processor.

Wanneer wordt de Meta (Oculus) Quest 3 uitgebracht?

Meta is nog niet echt met nieuws over deze headset naar buiten gekomen, maar dat betekent niet dat we niet kunnen inschatten wanneer deze beschikbaar is voor aankoop.

De originele Oculus Quest werd uitgebracht in mei 2019 en de tweede iteratie arriveerde in de herfst van 2020. De Oculus Quest Pro wordt volgende maand verwacht, mogelijk deze zomer. Dit betekent dat de geruchten Quest 3 in 2023 zou kunnen volgen.

Releasedatum schatting

Facebook/Meta Connect loopt meestal in september of oktober, dus we verwachten dat Connect 2023 het onthullingsevenement zal zijn voor de Oculus Quest 3.

Meta (Oculus) Quest 3 Prijsgeruchten

De eerste Oculus Quest begon bij $ 399 voor de 64 GB-versie. De prijs werd verlaagd tot $ 299 voor de 128 GB Quest 2.

Die trend, als deze zich zou voortzetten, suggereert een nog lagere prijs voor de 2023 Quest-headset. Natuurlijk gaat een trend als deze niet oneindig door, en er zijn maar twee versies om dit op te baseren, dus het is niet zozeer een trend als wel een hoop die we hebben.

In het ideale geval zouden we natuurlijk een veel goedkopere VR-headset krijgen dan voorgaande jaren, maar we weten alleen nog niet wat voor soort hardwareverbeteringen en andere veranderingen er in dit apparaat worden doorgevoerd. Zonder officiële verklaringen van Meta zijn prijsschattingen op dit moment complete gissingen.

Pre-order informatie

Wanneer de pre-orders beginnen, hangt nog in de lucht. We zullen hier een link plaatsen wanneer er een beschikbaar komt.

De Quest 2 werd aangekondigd en de pre-orders begonnen bijna een volledige maand voordat deze beschikbaar was, dus we konden deze keer dezelfde tijdlijn zien.

Image
Image

Meta (Oculus) Quest 3 Functies

Iets weten over de Meta Quest 3-functies is op dit moment moeilijk omdat de Meta Quest Pro, die naar verwachting als eerste zal verschijnen, enkele van dezelfde functies lijkt te hebben. Het is op dit moment onduidelijk in hoeverre deze twee apparaten zullen verschillen; zijn ze allebei bedoeld voor de Metaverse of slechts een van hen? We zullen meer weten als we lekken en officieel nieuws van Meta ontdekken.

Een paar ideeën die we hebben zien rondgooien, zijn een verbeterde vormfactor die het hele systeem gemakkelijker/comfortabeler in gebruik maakt, en een methode om bewegingsziekte met succes te verminderen.

Meta (Oculus) Quest 3 specificaties en hardware

Volgens XR-hardwareanalist Brad Lynch zal deze headset de eerste zijn die uOLED gebruikt (ultra-OLED, een verbeterde versie van OLED). De lenzen zouden een hogere resolutie moeten hebben dan die in de Quest 2, dat is 1832x1920 /eye, en de verversingssnelheid zal zeker hetzelfde blijven, zo niet toenemen, dus verwacht ten minste 120Hz.

Dit apparaat heeft ook een eigen chipset. Lynch zegt dat deze SoC "zich zal concentreren op een GPU die beter is ontworpen voor VR-belastingen." Ter referentie, de Quest 2 bevat de Qualcomm Snapdragon XR2-processor, en hoewel v3 mogelijk haalbaar is tegen de tijd dat de Quest 3 uitkomt, gaat Meta blijkbaar met een interne processor.

Nogmaals, het is nog vroeg en veel geruchten lijken de Quest 3 en Quest Pro door elkaar te halen, dus het is nog niet eenvoudig om de verschillen glad te strijken. Kom zeker terug voor updates, want we blijven al het andere dat we leren over de Quest 3. opnemen

Je kunt meer slim en verbonden levensnieuws krijgen van Lifewire. Hier zijn de laatste geruchten en gerelateerde verhalen over de Oculus Quest 3:

Aanbevolen: